Kaffe, kaka - tredje raka. Viktig seger mot Norrköping!
Tack Hammarby! Tack Björn!

Hammarby vann hemmamatchen mot IFK Norrköping med 2-1 efter en riktig holmgång. Hemvändande Björn Paulsen frälser den grönvita publiken med sitt 2-1 mål.

Sommarstockholm fortsätter att leverera ett helt sanslöst väder. Knappt ett moln på himlen, utomlandsvärme och fjärde hemmamatchen med publik bara i juli månad. Från att inte få gå på fotboll alls till att nu få äran att gå massor. Idag hade jag dessutom, tack vare snälla twitterkamrater, fått byta min biljett från övre ner till min vanliga sektion. Med flera av mina vänliga bänkgrannar. En fantastisk känsla.  Jag var så peppad när matchen blåstes igång men han ju knappt tona ut Just idag är jag stark ur skallen förrän gästerna tog ledningen!

Matchklockan visade inte ens två minuter spelade när Adegbenro hänger ledningsmålet. Innan dess har Aziz eventuellt hinnit ta bollen med handen och IFK skapar i momentet efteråt en hörna. Uselt försvarsspel. Om jag hyllade Aziz i torsdagens fajt så var dagens matchinledning helt det motsatta. Stackarn, han hade inte många rätt och blev sedermera även utbytt i paus.

Jag tycker att det är vi som tar tag i taktpinnen trots den mardrömslika inledningen. Jeppe Andersen var tillbaka på mitten och idag var han riktigt bra. I ärlighetens namn ska nog nämnas att IFK också har lägen i matchinledningen. Dovin får göra två klassräddningar första 25. Bojanic har ett distansskott i ribban i sjunde minuten. Den var värd ett bättre öde. Hammarby skapar flera chanser men vi får inte jubla förrän med knappa halvtimmen spelad. Och då får vi jubla ordentligt! Norrköping slarvar i ett uppspel och då hugger Selmani. Han driver in bollen fint i straffområdet och serverar sen Gustav Ludwigson som elegant klackar in kvitteringen. Vackert och viktigt!

I den andra halvleken kommer Amoo in direkt. Aziz går ut och Fenger får gå ner på mittbackspositionen. Jehaze blir serverad ett delikat läge i den 55:e minuten när Darijan Bojanic skickar en precis passning bort mot vänsterkanten där skottet tyvärr går tätt över.
Hammarby jagar ledningsmålet. Selmani har ett drömläge att göra det när Rodic slår in en passning från höger och Selmani kommer helt fri ett par meter framför mål. Han ska ju bara stöta in bolluslingen men skottet går precis utanför.

Ungefär här började jag misströsta rejält. Det brukar sällan vara våra kvällar när vi radar upp lägen och allt bränns. Jag har dessutom ett ankpsyke under matcher så när gästerna byter in Maic Sema börjar jag misströsta rejält.

Jag älskar när jag har fel. Det här var inte kvällen när Maic Sema sänkte oss. Inte heller Levi, vars inhopp ställde till det för oss. Det här var ju kvällen när strong-as-fuck-Björn frälser oss! Det är inte på en nick. Det är ett vänsterskott när bollen dimper ner från en kass rensning från IFK-försvarare. Han klipper till och det är nog ingen drömträff. Men den sitter där, längst ner vid målvaktens vänstra stolpe. Så jävla skönt!

Idag måste jag även nämna Oliver Dovins matchinsats. Han gör flera matchavgörande räddningar. Imponerad!

Det var otroligt sköna tre poäng. En seger mitt supporterhjärta behövde. Att få se hela elvan kriga för klubbmärket. Det togs löpningar både offensivt och defensivt som jag saknat under våren. Den här kvällen var ännu ett steg närmare det som var det normala innan pandemin.

Jag fick flera frågor idag om matchprogram. Vi kommer att göra matchprogram i september. Vi siktar på att gå all in när restriktionerna hävs. Blir det en omgång till i Europa-spelet så kommer det ett program.

Tack Hammarby och alla mina fina bajenvänner för en underbar sommarafton. Vet ni, det här gör jag gärna om!