0-2 mot ÄFF: ”Handlar om att vända trenden och komma rätt igen”
Kämpa, Gulvitt!!

0-2 mot ÄFF: ”Handlar om att vända trenden och komma rätt igen”

FFF fick inte hål på Ängelholms FF, samtidigt som gästerna fick in en boll i varje halvlek.

FFF började piggt men istället för att ta ledningen var det ÄFF som gjorde 1-0 efter en fast situation i 17:e minuten. FFF kom till en del halvchanser men hade svårt att skapa stora möjligheter. Straffsituationer fanns definitivt men domaren friade samtliga. Gästerna ledde med 1-0 efter 45 spelade minuter. I 64:e minuten kom Rasmus Andersson och Hugo Tilly in i spel. Dessvärre gjorde ÄFF 2-0 i 72:a minuten. Återigen blev André Gustafson målskytt. FFF bytte också in Melker Larsson och Edvin Christiansson men det blev ingen reducering. Ängelholms FF vann med 3-0 och FFF föll för tredje matchen i följd.

– Självklart är det en besvikelse då vi står här utan poäng och har förlorat poäng. Vi är i ett läge där vi sliter med att skapa målchanser i spelet. Jag tycker att laget gav mig det vi hade pratat om. De visade mod att vilja ha boll och jag tycker att vi drev på i första halvlek på ett bra sätt. Vi fick dem att ändra formation och visade ett självförtroende i att våga spela i de spelvägar som vi pratat om. Vi hade innermittfältare, vi vände spel och fick fart. Men på sista tredjedelen fick vi inte riktigt till, säger Christoffer Andersson och fortsätter:
– Jag saknade attacken i straffområdet. Det blir tajt när är låga och vi ska lösa det. Då behöver man lyckas med sina aktioner på svårare sätt. Det ska leda till en målchans och där sliter vi med att få de stora lägena. Annars tycker jag att första halvlek var under den kontroll jag vill se. Jag fick se ett lag som jobbade tillsammans och ville hålla det kompakt och fint. Sedan kom en fast situation och så var det 0-1. Resultatet efter första halvlek satte oss i en position där vi ville fortsätta driva på framåt. Förhoppningen när vi gjorde bytena var att få lite mer attack i straffområdet och mer hungrig i de situationerna. Det kom en del halvchanser men inte de stora lägena.

Han såg ändå ljusglimtar.
– Lucas kom in och gjorde det han förväntade mig att jag skulle göra. Han var aktiv. Många av spelarna ville delta i första halvlek. Nils och Noel satte bollar på ett bra sätt och visade framfötterna. Linus skötte sig väldigt bra där ute. Han var trygg med bollen. Men summa summarum så sliter vi med att skapa de stora chanserna. Någonstans måste alla ta det ansvaret, inklusive mig själv, och fundera kring vad det är som gör att vi inte är där, säger ”Chrisse” och tillägger:
– Vi släpper in mål. Några är för att vi ligger i underläge och chansar, men nu är det en trend som vi måste vända på. Det är bara hårt jobb som gäller. Om vi slarvar en del måste vi bli ännu mer noggranna och samtidigt ha den kaxigheten att tro på det vi gör. Det är en jätteviktig faktor. Det är fem omgångar kvar, vi är i toppen av tabellen och det handlar om att vända på trenden och att komma rätt igen.

RED2024-10-05 16:14:00
Author

Fler artiklar om Falkenberg