5 snabba Zalgiris v MFF: 0—1 och klart underkänt i Litauen

5 snabba Zalgiris v MFF: 0—1 och klart underkänt i Litauen

Hur vill Milos vinna fotbollsmatcher och varför fungerar det så illa?

1. Defensiven
Efter att Birma missat mål i ypperligt läge följer en chanskavalkad som på sin höjd är värdig ett division tre lag, inte MFF i ett champions league-kval. Det tajtas till allt eftersom men det är alltjämt oroande hur ofta och snabbt motståndare rinner igenom, inte sällan centralt . 

2. Offensiven
Vi lider, som så ofta i år, av brist på tajming, rörelse och kvalitet. Det är väldigt upp och ner under Milos, sällan två-tre bra insatser i rad. Kvällens match var en av flera där vi har ett impotent possesionspel samtidigt som motståndets kontringar är farligare än i princip allt vi själv lyckas åstadkomma. Känslan vid 0—1 var, dessvärre, att vi inte skulle orka med en kvittering. Hur länge kunde den här matchen ha fortgått förutan MFF-mål? Jag är fortfarande perplex vad gäller Milos. Fem byten på 25 minuter idag. Formationsbyte i vanlig ordning samt positionsbyte på enskilda spelare. Vilket utfall förväntar han sig? Hur ofta har det fungerat hittills? Oj vad trött man är på att se exakt den här matchen nu.

3. Härförare, tack
Vi har ingen offensiv spelare idag som fullt ut lyckas ta tag i taktpinnen idag och applicera sig själv på matchen. Innermittfält vinner och förlorar matcher. Här har vi alltjämt mycket sparkapital att hämta med framförallt AC som är långt från storformen. Kantspelet då?  Nja, Berget fick byta position som vanligt och Birma får gärna vakna nu. Matcherna han slutar poänglös är väldigt sällan godkända.

4. Balkongmatta nummer två av (eventuellt) tre
Har man ens sett något värre? Ett riktigt mardrömsbränsle till Jula-styggelse prydde den i övrigt halvcharmiga idrottsplatsen. 

5. Detta vänder vi
Det var väldigt viktigt att inte släppa in två mål idag. Detta vänder vi nästa vecka på gräs, kom igen Malmö!

Jon Nordströmjon.nordstrom@gmail.comjonan822022-07-19 20:00:25
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?