Samuel har glömt Halmstad

Det är en vänsterytter med uppgående formkurva och pigga ben. I alla fall enligt honom själv. Vi tog en pratstund med tidigare halmstadsspelaren Samuel Wowoah inför matchen mot just HBK.

Hur är läget inför matchen mot Halmstad?

- Bra. Man börjar bli pigg i benen och så där. Vi körde ju jäkligt tuff försäsongsträning nästan ända fram till seriestarten, så det har varit tungt. Man börjar nästan undra lite som spelare ibland, men nu känns det som formen är på väg, så det var nog bra i alla fall.

Du har fått ny konkurrens i år av Daniel Sjölund, känner du dig jagad?

- Man känner sig alltid jagad, det var konkurrens förra året med till exempel Lolo Chanko. Det är så det skall vara, konkurrens skapar ju framgång, så det är bara positivt. Men han ser riktigt bra ut, Daniel, han är pigg, snabb och har väldigt mycket boll i sig.

Halmstad då, hur känns det att möta dem? Är det lite revanschkänsla?

- Ja, visst är det så, med tanke på förlusten i fjol. Nu skall vi visa dem vilka som är bäst.

Jag tänkte mer på din tid i Halmstad.

- Jaha, nej det är glömt. Jag har inga speciella känslor för Halmstad alls, det är passerat.

Hur kommer det sig att ni bara fick med er en poäng på förra årets två matcher mot dem? Är de svåra att möta?

- Ja, det är de. Jag tycker Halmstad och Sundsvall är de lag som är svårast att möta. Det är två fysiskt starka lag och det passar kanske inte riktigt vår spelstil. Vi är lite mindre och kvickare, och blir det mycket närkampsspels så hamnar vi lite i underläge. Men vi måste använda det vi är bra på med snabbt passningsspel för att få upp tempot och rörligheten.

Klar seger i premiären, hur bra är Djurgården?

- Det var en positiv start. Trots att vi gör en dålig match så vinner vi med 4-0, det tycker jag är väldigt starkt. Nu var inte Öster så bra så vi skall inte dra för stora växlar på det, så egentligen är det nu mot Halmstad som det börjar.

Ni har inte spelat många matcher med förstauppställningen under försäsongen, hur känns det?

- Det är klart att man kanske skulle vilja spelat ihop sig mer. Men nu är det ju bara Arneng som är ny så jag tycker inte det är några större problem, vi andra känner varandra såpass bra.

Hur går det mot Halmstad då?

- Vi vinner med 2-0.




Jonas Riedel / dif_ferent@yahoo.com2003-04-14 09:00:00

Fler artiklar om Djurgården