Trelleborgs FF - IFK Norrköping 0-1

Efter en tråkig, men chansrik, match på Vångavallen i Trelleborg lyckades IFK få med sig tre poäng hem till Östergötland.

Ett 60-tal fanz hade letat sig ner till de sydligare delarna av Skåne för att kolla in matchen mellan TFF och IFK Norrköping. De bjöds inte på någon större fotbollsunderhållning, mycket på grund av den ojämna - men ändå gröna - gräsmattan som ibland ställde till det för spelarna.

Det var i alla fall Trelleborg som började starkast. Snabbt fick man ett par hörnor, dock utan något resultat. Efter detta jämnade spelet ut sig något. Salle Östlund fick en farlig chans till höger i straffområdet, men tyvärr kunde Trelleborgs målvakt för dagen, Pål Lundin, rädda till en resultatlös hörna.

Trelleborg hade ett par halvfarliga lägen utan att kunna överlista Eddie Gustafsson. Halvlekens farligaste chans fick Kristian Bergström när han från 35 minuter sköt en lurig frispark direkt på mål. Lundin fick lite problem, men lyckades boxa ut bollen. Trelleborg fick sedan en farlig chans när bollen, efter ett inlägg från vänster, rann igenom hela Pekingförsvaret och gick fram till en fristående TFF:are. Denne fick dock aldrig ordning på fötterna och chansen rann ut i sanden. Halvleken slutade 0-0, rättvist så långt!

I andra inledde Trelleborg starkt! I 50:e minuten missbedömde Eddie ett inlägg. Markus Persson störtade fram och stötte bollen tätt utanför Edwards vänstra stolpe. När sedan Mika Kottila mötte ett perfekt inlägg från höger med huvudet var de flesta på gång att plita ner 1-0 till hemmalaget, men Kottilas nick gick som tur var (för Pekings del) ett par meter utanför.

Trelleborg hade då ett kraftigt grepp om matchen. Då plötsligt blixtrar IFK till. Salle kastar ett inkast på högerkanten ner till Mikael Blomberg som lyckas få in bollen i huvudhöjd till Mattias Flodström, som lägger sig ner och skjuter något slags halv-bicykleta. Han får kanonträff och bollen smäcker till i nättaket bakom Pålle i målet. Pang-pang-pang!
- Såna där mål gör man väl bara en gång i livet, sa Floda efter matchen, som för övrigt ska ha cred för att han sprang direkt fram till klacken för att tacka.

Minuterna efter kvitteringen blev hektiska för IFK-försvaret, då TFF kom i attack efter attack. Bästa chansen fick Jonas Nilsson, men trots friläge fick han inte bollen förbi Gustafsson. Eddie kunde hålla bollen utanför målet med hjälp av en vacker fotparad.

Trelleborgarna mattades ju längre in i halvleken man kom, och IFK hade ett par vassa kontringar. Mikael Blomberg fick en farlig chans mitt inne i straffområdet, men hans vänsterfot fick aldrig iväg nåt skott i det läget. Mattias Flodström fick sedan en jättechans att bli tvåmålsskytt, men skottet tog mitt på Lundin. Returen gick rätt ut i banan utan att Pålle hade koll på bollen. Flodström högg på returen, men när han väl tryckt in bollen blåste domaren av för en hands. Helt riktigt för övrigt.

Resten av matchen blev bara en väntan på slutsignalen. Denna matchen var kanske inte något steg framåt sedan premiärmatchen i söndags, men man vann i alla fall och då tycker inte jag att man kan klaga. Nu har man tre poäng att gå på inför två ytterst svåra matcher (AIK h, MFF b). Det hade faktiskt kunnat vara så att IFK hade varit utan poäng efter fyra omgångar, men så blev alltså inte fallet!

Bäst idag var målskytten Flodström och högermittfältaren Mikael Blomberg.