Inför Allsvenskan: Halmstad

Inför Allsvenskan: Halmstad

Allsvenskan närmar sig med stormsteg. Svenska Fans redaktioner för de allsvenska lagen har tippat utgången av serien och presenterar sitt eget lag lite närmare.

Alla redaktioner för de allsvenska lagen här på Svenska Fans har tippat sluttabellen för 2006 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen. Två lag per dag presenteras fram till den allsvenska starten. Nu har turen kommit till Halmstads BK.

Svenska Fans sammanlagda allsvenska tips:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Halmstad
11. AIK
-------------------------------------------
12. Öster
-------------------------------------------
13. Gefle
14. GAIS 


Halmstad presenteras nedan i en mängd kategorier och tips. Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit? Vem slår igenom i år? Och hur har det gått på försäsongen egentligen?

Spelare in:
Jesper Westerberg (Landskrona), Emra Tahirovic (Örebro), Magnus Arvidsson (kommer i juli, Rostock), Kristoffer Fagercrantz (egen produkt), Tibor Joza (egen produkt)

Spelare ut:
Torbjörn Arvidsson (blir tränare), Yaw Preko (Al Ettifaq), Denis Sasjtjeka (lån, Torpedo Zhodino), Johan Mangfors och Tobias Tandrup (båda Ängelholm), Gunnar Heidar Thorvaldsson (lämnar i juni, Hannover)

Träningsmatcher:
IF Elfsborg (b) 0-3, Östers IF (h) 2-0, Trelleborgs FF (b) 3-0, Helsingborgs IF (h) 0-1, Kalmar FF (h) 2-3, IFK Norrköping (h) 1-1

Den här spelaren ska man hålla ögonen på:
Gunnar Heidar Thorvaldsson lämnar till sommaren, och ersätts då av Magnus Arvidsson. Dessa båda är viktiga för anfallet - Gunnar slipper bekymra sig för sin framtida klubbadress och kan fokusera på HBK, och har sett vass ut hittills. Arvidsson tillför mycket rutin och är en av Jannes favoritspelare. Förutom dessa båda - givetvis Dusan Djuric. Han kommer förmodligen inte med
till VM, men han har kapaciteten att ta en ordinarie plats i landslagstruppen inom en väldigt snar framtid.

Trolig startelva i premiären: 
Marcus Sahlman - Emil Jensen, Tomas Zvirgzdauskas, Peter Larsson, Per Johansson – Magnus Svensson, Tommy Jönsson, Dusan Djuric, Martin Fribrock – Patrik Ingelsten, Gunnar Heidar Thorvaldsson

Lagets tre viktigaste spelare:
Tommy Jönsson och Magnus Svensson är de två givna centralfigurerna i HBK. Grymt rutinerade och värdefulla för laget. Borgar för en god defensiv och en bra inställning – i hela laget. Dusan Djuric är essentiell för HBKs anfallsspel. Han är kreatören på mitten, och i den rollen seriens allra bästa.

Den här spelaren får sitt genombrott i år:
Martin Fribrock är tillbaka från sin skada. Rankades som landets största talang av Fotbollguiden så sent som för tre år sen och har varit mycket duktig under försäsongen. Bra inlägg med vänstern. Annars kan Joel Johansson få sitt riktiga genombrott – han kan bli vår nye Robban Andersson.

Så här slutar Allsvenskan 2006:
1. IFK Göteborg
2. Djurgården
3. Malmö
4. Örgryte
5. Halmstad
6. Kalmar
7. Elfsborg
8. Helsingborg
9. Häcken
10. Hammarby
11. Öster
-------------------------------------------
12. AIK
-------------------------------------------
13. GAIS
14. Gefle

Kommentarer till tipset av sluttabellen:
IFK har en välbalanserad trupp med många rutinerade killar som kan kliva fram när det blåser snålt. Dif fick allt att klicka i fjol, i år blir det svårt att hitta samma flyt. Malmö har för en gångs skull värvat diskret och dessutom smart, de är med i toppen men det är mycket som ska stämma, de lever högt på sitt suveräna anfall. Öis har stort självförtroende och kan skrälla om Ailton levererar hälften av vad Zoran lovar. HBK kan slå vilket lag som helst i serien och har en ypperlig trupp, mycket hänger på Janne Andersson. Kalmar orkar inte toppa förra året men är med på övre halvan. Elfsborg får inte till det i år heller – för mycket kreativitet och snabbmat och för lite råstyrka och no nonsense-inställning. HIF är för plottrigt och Henke innebär alls inte det medaljlyft alla förväntar sig. Häcken puttrar på, ett stabilt mellanår. Hammarby kraschlandar på nedre halvan, för mycket luftslott. Öster överraskar alla utom Lasse Jacobsson och hänger kvar utan kval, har en bra, välbalanserad trupp. Gnaget har fyllt på med nya superettanspelare vilket kan rendera ytterligare en säsong i den seriemässiga spenaten. Gefle pallar inte andra året, motståndarna lär sig dyrka upp defensiven och då finns inget kvar. Gais har ett par hyfsade värvningar men är för dåliga från början. Bottennotering à la Assyriska och Enköping.


Svar och tips levererades av: Peter Mikkelsen, Himlen är blå.

SvenskaFans.com2006-03-26 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans