Inför Allsvenskan: Häcken

Inför Allsvenskan: Häcken

Allsvenskan närmar sig med stormsteg. Svenska Fans redaktioner för de allsvenska lagen har tippat utgången av serien och presenterar sitt eget lag lite närmare.

Alla redaktioner för de allsvenska lagen här på Svenska Fans har tippat sluttabellen för 2006 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen. Två lag per dag presenteras fram till den allsvenska starten. Nu har turen kommit till BK Häcken.

Svenska Fans sammanlagda allsvenska tips:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Häcken
10. Halmstad
11. AIK
-------------------------------------------
12. Öster
-------------------------------------------
13. Gefle
14. GAIS


Häcken presenteras nedan i en mängd kategorier och tips. Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit? Vem slår igenom i år? Och hur har det gått på försäsongen egentligen?

Spelare in:

Peter Olofsson (GIF Sundsvall)
Var Sundsvalls bästa målskytt med sina sex mål förra säsongen. Snabb vänstermittfältare som kan bidra med offensiven.

Fredrik Holster (Nyköpings BIS)
17-årig innermittfältare som har spelat några matcher för svenska juniorlandslaget. En talang som troligtvis inte kommer få så mycket speltid den här säsongen.

Hasse Berggren (IF Elfsborg)
Kom trea i förra årets skytteliga med 13 fullträffar. En 33-årig anfallare som är otroligt duktig på att skapa chanser och förvalta dem.

Spelare ut:
Eirik Dybendal (IFK Norrköping), Dulee Johnson (AIK), Mattias Andersson (Strömsgodset), Stig Töfting (Randers FC), Mats Haglund, Tom Ekliden, Magnus Jonsson (IFK Norrköping)

Träningsmatcher:
IF Elfsborg (b) 2-2, Falkenbergs FF (b) 4-0, Helsingborgs IF (b) 1-3, Örgryte IS (b) 2-0, Viborg FF (b) 1-1, Ljungskile SK (h) 4-0, HJK Helsingfors (b) 2-1, Mjällby (b, 45min) 2-0, Gefle (b, 45min) 1-0

Den här spelaren ska man hålla ögonen på:
Förra året blev det ju Jimmy Dixon, så jag får väl fega lite och säga vår andra liberian, Dioh Williams. Även om han gjorde åtta mål har man lite högre förväntningar än så på Dioh. Häcken har ju dessutom gjort en genialisk värvning i och med Hasse Berggren. Om Hasse håller sig borta från skador är jag mycket säker på att han kommer att höja Dioh och göra honom till en ännu bättre fotbollsspelare.

Trolig startelva i premiären:
Christoffer Källqvist - Mats Hedén, Teddy Lucic, Jimmy Dixon, Johan Lind - Peter Olofsson, Jesper Ljung, Yazid Kaissi, Jonas Henriksson - Dioh Williams, Hasse Berggren

Lagets tre viktigaste spelare:
Teddy Lucic
Är utan tvekan Sveriges bästa back. Bildar tillsammans med Jimmy Dixon allsvenskans bästa mittlås. Jimmy har växt oerhört med Teddy vid sin sida. Teddy gör alltid det han ska göra.

Dioh Williams
Dioh är den som ska göra Häckens mål och är därför inte helt oväntat en viktig spelare i laget. Får han bara igång målskyttet ordentligt och sätter de chanser han skapar lär inte ett proffskontrakt utomlands vara allt för avlägset. Har potential att bli hur bra som helst, mycket på grund av sin snabbhet och spelförståelse.

Jonas Henriksson
Jonas är egentligen ingen tekniskt spelare utan mer än kämpaspelare. Med sin kämpaglöd får han med andra i laget att kämpa ännu hårdare.

Den här spelaren får sitt genombrott i år:
Beror lite på vad som händer med spelartruppen. Tycker att vi har två spelare som har potential att få sitt stora genombrott. Den ena är Daniel Forsell. När Teddy Lucic var skadad ett par matcher fick Daniel hoppa in istället. Till mångas förvåning gjorde han ett utomordentligt jobb och när Jimmy Dixon säljs till någon proffsklubb är jag säker på att Forsell kommer få sitt genombrott som mittback. Sedan har vi ju duktige Daniel Larsson men likt Forsell har han hamnat i skuggan av bättre spelare. Alltså två spelare som sitter på bänken men som har all kapacitet att få sitt genombrott när de får chansen.

Så här slutar Allsvenskan 2006:
1. Helsingborg
2. Djurgården
3. Malmö
4. Kalmar
5. Häcken
6. IFK Göteborg
7. Hammarby
8. Halmstad
9. Elfsborg
10. Örgryte
11. AIK
-------------------------------------------
12. Gefle
-------------------------------------------
13. Öster
14. GAIS

Kommentarer till tipset av sluttabellen:
Att tippa allsvenska sluttabellen känns svårare än någonsin. Toppstriden kan i princip gå hur som helst där jag tycker både Djurgården och Malmö känns givna att vara med som Topp 5. Malmö har ju alltid stora krav på sig och inget undantag den här gången. Personligen både hoppas jag och tror att det blir för svårt för Djurgården att vinna även den här gången. Att återigen vara storfavoriter kan nog bli för mycket en hel säsong.

Helsingborg har ju gjort årets värvning i och med Henrik Larsson men frågan är hur många matcher Helsingborg klarar att vinna på egen hand innan han anländer till sommaren? Och vad skulle hända ifall Henke floppar? Jag tror i alla fall att tempen kring Henrik Larsson kommer att göra att Helsingborg kommer att fightas i toppen. När det gäller bottenstriden känns det faktiskt lite enklare. Gais och Öster som nykomlingar kommer att få det svårt och troligtvis åka ur.

IFK Göteborg har ju fått det knapert i och med skattesmällen och frågan är hur långt det räcker med deras nuvarande trupp. När det gäller Häcken tror jag att vi hamnar på en femteplats. Laget har väl egentligen inte förbättras utan snarare försämrats med förlusterna av Dulee Johnson och Stig Töfting. Å andra sidan har man värvat målkungen Hasse Berggren och sedan Peter Olofsson som kan bidra med offensiv på vänsterkanten. Sedan kan man nog förvänta sig ett par nyförvärv till sommaren på mittfältet.


Svar och tips levererades av: Fredrik Sundqvist, Sektion G.

SvenskaFans.com2006-03-26 15:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans