Inför Allsvenskan: Elfsborg

Inför Allsvenskan: Elfsborg

Allsvenskan närmar sig med stormsteg. Svenska Fans redaktioner för de allsvenska lagen har tippat utgången av serien och presenterar sitt eget lag lite närmare.

Alla redaktioner för de allsvenska lagen här på Svenska Fans har tippat sluttabellen för 2006 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen. Två lag per dag presenteras fram till den allsvenska starten. Nu har turen kommit till IF Elfsborg. 

Svenska Fans sammanlagda allsvenska tips:
1.
2.
3.
4.
5. Elfsborg 
6. Hammarby
7. Kalmar
8. Örgryte
9. Häcken
10. Halmstad
11. AIK
-------------------------------------------
12. Öster
-------------------------------------------
13. Gefle
14. GAIS 


Elfsborg presenteras nedan i en mängd kategorier och tips. Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit? Vem slår igenom i år? Och hur har det gått på försäsongen egentligen?

Spelare in:
Andreas Augustsson (Sandefjord), Stefan Ishizaki (Vålerenga), Emir Bajrami (Köping), Sebastian Göransson (Värnamo), Leandre Griffit (Southampton)

Spelare ut:
Andreas Klarström (Esbjerg), Joakim Alexandersson (Ålesund). Jonas Lundén (GAIS), Andreas Nilsson (Jönköping Södra), Håkan Svensson (Häcken), Andreas Drugge (Degerfors)

Träningsmatcher: 
Halmstad (h) 3-0, BK Häcken (h) 2-2, Örgryte (h) 1-0, Öster (h) 3-1, Fredrikstad (b) 0-1, Ham-Kam (b) 0-1, Åtvidaberg (h) 4-1, Qviding (h) 5-1, Helsingborg (h) 0-0  

Den här spelaren ska man hålla ögonen på:
Joakim Sjöhage som förhoppningsvis fortsätter utvecklas precis som i fjol.

Trolig startelva i premiären:
Johan Wiland - Martin Andersson, Andreas Augustsson, Johan Sjöberg, Johan Karlsson - Stefan Ishizaki, Magnus Samuelsson, Samuel Holmén, Anders Svensson - Joakim Sjöhage, Mathias Svensson

Lagets tre viktigaste spelare:
Anders Svensson, Andreas Augustsson och Mathias Svensson.

Tror och hoppas att Andreas Augustsson kommer bli den general i backlinjen som kan styra upp försvarsspelet tillsammans med vår lagkapten Johan Sjöberg. Anders och Mathias måste båda höja sig någon nivå för att vi skall bli det topplag som hela föreningen hoppas.

Den här spelaren får sitt genombrott i år:
Emir Bajrami är en spelare som kan bli riktigt, riktigt bra. Har gjort ett par bra insatser på vänster mittfält under försäsongen. Men frågan är om han lyckas ta en plats på vårt mittfält redan i år?

En annan spelare som också knackar på dörren för ett genombrott är Jesper Arvidsson, vänsterback som på försäsongen även debuterat i U21-landslaget.

Så här slutar Allsvenskan 2006:
1. Malmö
2. Djurgården
3. Elfsborg
4. IFK Göteborg
5. Helsingborg 
6. Hammarby
7. Halmstad
8. Kalmar
9. Häcken
10. AIK
11. Örgryte
-------------------------------------------
12. Öster
-------------------------------------------
13. GAIS
14. Gefle

Kommentarer till tipset av sluttabellen:
Känns som det kan bli en ganska öppen serie i år. Visst ser Djurgården, Malmö och IFK Göteborg väldigt starka ut på papperet. Men bakom de tre ser det ganska jämnt ut och jag har en känsla av att det kan bli fler lag som blandar sig i toppstriden. Inte minst vi men även Hammarby och Helsingborg kommer vara med däruppe.

Tror att Kalmar får ett lite sämre år efter att de gjort ett par riktigt bra säsonger där det känns som om de fått ut max av sitt material.

AIK tror jag har störst chans att klara sig kvar av nykomlingarna. Medan däremot Öster och GAIS får slåss om att undvika direkt degradering tillsammans med i första hand Gefle.


Svar och tips levererades av: Jonas Lidén, Ålgårdsläktaren.

SvenskaFans.com2006-03-28 15:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans