Inför Allsvenskan: Djurgården

Inför Allsvenskan: Djurgården

Allsvenskan närmar sig med stormsteg. Svenska Fans redaktioner för de allsvenska lagen har tippat utgången av serien och presenterar sitt eget lag lite närmare.

Alla redaktioner för de allsvenska lagen här på Svenska Fans har tippat sluttabellen för 2006 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen. Nu är det slutligen dags att presentera det lag som redaktionerna sammanlagt placerar överst - Djurgårdens IF.

Svenska Fans sammanlagda allsvenska tips:
1. Djurgården 
2. IFK Göteborg
3. Malmö
4. Helsingborg
5. Elfsborg
6. Hammarby
7. Kalmar
8. Örgryte
9. Häcken
10. Halmstad
11. AIK
-------------------------------------------
12. Öster
-------------------------------------------
13. Gefle
14. GAIS 


Djurgården presenteras nedan i en mängd kategorier och tips. Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit? Vem slår igenom i år? Och hur har det gått på försäsongen egentligen?

Spelare in:
Dennis Boskailo (Köping FF) Robert Stoltz (Kalmar FF), Stefan Batan (Assyriska), Tiagho Quirino (Atlético Mineiro), Lance Davids (1860 München)

Spelare ut:
Siyabonga Nomvethe (Orlando Pirates, Sydafrika), Fredrik Stenman, (Bayer Leverkusen, Tyskland), René Makondele (Gefle), Ibrahim Ba (klubb ej klar), Tomas Backman (lånas ut till Öster)

Träningsmatcher:
Pohang Steelers (b) 1-1, Rosenborg BK (b) 0-2, HP Silver Stars FC (b) 0-0, Tucks (b) 1-2, AGF Århus (b) 0-1, Orlando Pirates (b) 2-2, Gefle IF (b) 4-2, IF Brommapojkarna (b) 4-1

Den här spelaren ska man hålla ögonen på:
Förhoppningsvis blir det Tiagho Quirino. Den brasilianske anfallaren som köptes in för dyra pengar från Atletico Mineiro. Är han lika bra som det sägs blir han en attraktion. Jag kan varken tro eller hoppas något annat....

Trolig startelva i premiären:
Pa Dembo Tourray - Matias Concha, Toni Kuivasto, Markus Johannesson, Robert Stoltz - Johan Arneng, Abgar Barsom - Daniel Sjölund - Mattias Jonson, Tiagho Quirino, Tobias Hysén

Lagets tre viktigaste spelare:
Tobias Hysén
Utan tvivel stjärnan i truppen. Mycket är vunnet om Tobbe når toppform under vårsäsongen. Kommer bli viktig såväl för hans inlägg som för hans målkänsla (!). Han ligger vid skrivande stund i delad ledning i Royal Leagues skytteliga. Genom att vara affischnamnet kommer han troligtvis även att dra på sig mycket markering vilket i så fall skapar ytor för anfallskollegorna Jonson och Quirino.

Johan Arneng
Uppskattad - men ändå underskattad. Tog ett kliv under förra säsongen och etablerade sig som allsvensk toppspelare. En pådrivare som betyder oerhört mycket på mitten (som för övrigt saknar spelare av toppklass). Gör sällan en dålig match och sliter otroligt mycket i det tysta.

Tiagho Quirino
Nian är en viktig position i Djurgårdens 4-3-3-system där det behövs en spelare av klass. I Jones Kusi-Asares frånvaro ökar dessutom trycket på brassen. Det är han som ska göra målen.

Den här spelaren får sitt genombrott i år:
Stefan Batan. Han är underskatttad av någon anledning och har under försäsongen visat upp en otrolig vilja kombinerat med ett grymt tillslag. Den före detta Assyriskaspelaren slår hörnor i absolut toppklass och även inläggen håller hög kvalité.

Så här slutar Allsvenskan 2006:
1. Djurgården
2. IFK Göteborg 
3. Helsingborg
4. Malmö
5. Elfsborg
6. Hammarby
7. Kalmar
8. Halmstad
9. Örgryte
10. Häcken
11. Gefle
-------------------------------------------
12. Öster
-------------------------------------------
13. AIK
14. GAIS

Kommentarer till tipset av sluttabellen:
Djurgården och Göteborg placerade sig högst upp i tabellen 2005. Så tror jag det kommer att bli även i år. Djurgården har enbart tappat Fredrik Stenman men har såväl spetsat som breddat truppen. Göteborg är väldigt beroende av Alexandersson men håller han sig frisk och i form så blir de farliga. De har även en stabil målvakt i Bengt Andersson och ytterligare några spelare i allsvensk toppklass. För Helsingborg gäller det att hänga med fram till sommaren för med Henke Larsson i laget kommer de att bli ruggigt farliga. Malmö kan både bli en flipp eller flopp, Sören Åkeby är en kompetent tränare, men frågan är om han har det ultimata spelarmaterialet för 4-3-3? Elfsborg har värvat intressant och får de en mittback i toppklass (Antonsson?) blir de ruggiga. Kommer etablera sig i toppen av allsvenskan de närmaste åren eftersom Brummer & Partner-"snubbarna" strör pengar avsedda för nyförvärv.

Hammarbys försvar håller hög klass med von Schlebrügge och Marteinsson i spetsen. Men Bajen måste även klara av att göra mål. Laget saknar en notorisk målskytt. Dessutom känns truppen aningen tunn. Även Kalmar lever på sitt försvar och kommer granterat plocka poäng från topplag, även under 2006. Halmstad kommer att sakna Thorvaldsson som lämnar i sommar. Innan dess bör man ha tagit ett antal poäng för att inte hamna i bottenstriden. ÖIS tampas med ekonomiska bekymmer och har en bräcklig trupp. Men en spelare som Ola Toivonen kan nog bli grym under Zoran Lukic. Häcken har tappat hela sitt innermittfält och lagdelen ser svag ut. Det är synd för att anfallet håller hög allsvensk klass, likaså försvaret med Dixon och Lucic. Dock ser truppen tunn ut.

Gefle hade stolpe-in under förra säsongen och kommer nog få det svårare i år. Laget har inte många spelare som håller hög allsvensk klass och att de förlitar sig på, från Djurgården överflödiga, spelare som Bapupa och Makondele känns inte stabilt. Gefle får det svårt i år. En klubb som kan överraska är Öster. Deras försvar ser rätt bra ut och de har värvat klokt utefter lagets förutsättningar. Peter Wibrån lär kunna egga laget med sin kämpaglöd och slit. En vattenbärare som är otroligt viktig att ha i sitt lag. Kuggen i Öster. Anfallet med Cederqvist och Teever lär kunna överraska allsvenska försvar.

AIK känns som ett oprövat kort. Har värvat ett flertal Superettanspelare. Förväntningarna från supportrarna påverkar nog också negativt. Försvaret känns svagt likaså anfallet. Dulee Johnson kommer dock bli viktig på mittfältet. Frågan är bara om Derek Boateng håller allsvensk klass? Att laget förlitar sig på Rubarth som vänsterbreddar känns instabilt. Likaså att man verkar hoppas för mycket på Mjällby. Titta bara på Jesper Blomqvist, Magnus Pehrsson, Andreas Andersson, med flera. Dåliga knän blir sällan bättre, absolut aldrig bra.

GAIS känns som årets strykpåse. De kvalade in i allsvenskan och har sedan tappat sin bästa anfallare. Värvningarna känns inte spektakulära.


Svar och tips levererades av: Malcolm Svensson Rothmaier, Forum 1891. 

SvenskaFans.com2006-03-31 15:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans