Direktsänd allsvensk fotboll i TV4
Tv-avtalet är klart såpass långt att TV4 får visa allsvensk fotboll de närmaste fem åren. På lördag inleds den allsvenska säsongen med ett göteborgsderby mellan GAIS och Örgryte.

Direktsänd allsvensk fotboll i TV4

Tv-avtalet för svensk elitfotboll är klart såpass långt att TV4 blir en stark aktör. Något överraskande blev det i dag klart att kanalen tar hand om magasinprogrammen om Allsvenskan.

Uppdaterad version

I dag vid lunchtid blev det klart att TV4 blir en tung spelare gällande att visa allsvensk fotboll de närmaste fem åren. Kanalen har tecknat ett femårigt avtal med Kentaro Group som innebär att TV4 får rättigheterna att visa allsvensk fotboll på lördagar från och med sommaren, magasinprogram om svensk fotboll, samt alla nyhetsrättigheter till svensk seriefotboll. 
- För en sportredaktion som vill vara ledande när det gäller att skildra och rapportera om svensk toppfotboll, innebär det här paketet att vi nu kan garantera tittarna att de i TV4 helt gratis kommer att få den bästa och mest initierade bevakningen i svensk television, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4 i ett uttalande på kanalens hemsida.

Vad som händer med pay-per-view-rättigheterna är ännu inte klart. Tidigare har det ryktats om att dessa ska delas mellan Canaldigital, UPC och Comhem.

Lördagens allsvenska premiärmatch mellan GAIS och Örgryte sänds direkt i TV4 Plus med start 13.30.



Anders NettelbladtMarcusAvenbrand2006-03-31 15:10:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans