Inför Superettan: Qviding

Inför Superettan: Qviding

Nu på fredag drar Superettan igång. SvenskaFans laddar upp med redaktionernas egna tips.

Alla redaktioner som finns representerade för superettalag här på SvenskaFans har tippat sluttabellen för 2006 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen.

SvenskaFans sammanlagda superettatips:
1.
2.
-------------------------------------------
3.
-------------------------------------------
4.
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10. 
11. 
12. 
-------------------------------------------
13. 
14. 
-------------------------------------------
15. 
16. Qviding 


Qviding presenteras nedan i en mängd kategorier och tips. Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit? Vem slår igenom i år? Och hur har det gått på försäsongen egentligen?

Spelare in:
Robert Karlsson (FC Trollhättan), Björn Andersson (FC Trollhättan), Mauricio Lopez (Gunnilse IS), Josef Karlsson (IFK Värnamo), Marcus Cederqvist (Egen prod. - Uppflyttad från juniorerna), Hannes Sahlin-Gustafsson (Egen prod. - Uppflyttad från juniorerna)

Spelare ut:
Karl Lindstedt (Jonsereds IF), David Glans (ökänd adress), Johan Zakrison (slutat), Andreas Ohldin (slutat), Peter Nilsson (slutat), Daniel Larsson (slutat)

Träningsmatcher:
Husqvarna FF (b) 0-1, Holmalunds IF (h) 2-0, Kinna IF (h) 1-2, Falkenbergs FF (b) 0-0, Torslanda IK (h) 5-2, Västra Frölunda IF (b) 5-1, GAIS (b) 0-2, IF Elfsborg (b) 1-5, IK Oddevold (n) 2-0

Den här spelaren ska man hålla ögonen på:
Många namn att välja mellan här. Men om vi utgår ifrån att man får jobba hårt i år så kommer försvaret att synas väl. Då är det såväl mittbacksparet - Mattias Lundström och Fredrik Holmberg - som målvakten Daniel Hoffmann som kommer synas mycket. Det känns som om "Hoffa" är på väg mot en ny storsäsong. Det kommer behövas också.

På mitten återfinns annars yngre broder Holmberg, Andreas. Han spelade samtliga matcher förra säsongen och har en positiv utveckling. Kan mycket väl slå igenom stort i Superettan.

Trolig startelva i premiären:
Daniel Hoffmann - Daniel Ljungholm, Mattias Lundström, Fredrik Holmberg - Mauricio Lopez, Andreas Holmberg, Peter Lind, Fredrik Syversen, David Wiklander - Gabriel Lubian, Henrik Forssberg

Lagets tre viktigaste spelare:
Helt omöjligt! I mitt tycke kan ingen skiljas ut som viktigare än den andra. Visst kan man tycka att någon är det men i Qviding är det så många spelare. Att ta ut enbart tre skulle inte göra sig riktigt. Då får man inte med spelare 4 och 5 som kan vara minst lika viktiga som 1, 2 och 3.

Vilken spelare i ditt lag får sitt stora genombrott i år?
Jag tror på Andreas Holmberg eller David Wiklander. Sedan finns det några av de äldre spelarna som länge har varit föremål för transferrykten. T.ex. så väntar fortfarande Henrik Forssberg, en av Qvidings bästa genom tiderna (vågar jag dra till med), på rätt läge. Fredrik Holmberg och Mattias Lundström är oerhört kompetenta mittbackar och Daniel Hoffmann håller i sina stunder Allsvensk klass.

Så här slutar Superettan 2006:
1. Örebro
2. GIF Sundsvall
------------------------------------------- 
3. IFK Norrköping
-------------------------------------------
4. Trelleborg
5. Brommapojkarna
6. Landskrona
7. Assyriska
8. Ljungskile
9. Qviding
10. Degerfors
11. Falkenberg
12. Mjällby
-------------------------------------------
13. Jönköpings Södra
14. Väsby
-------------------------------------------
15. Umeå
16. Åtvidaberg

Kommentarer till tipset av sluttabellen:
Örebro tar steget i år. Föreningen och laget är redo för Allsvenskan igen. GIF Sundsvall har trots en del svåra förluster en stark trupp och man kommer leva högt på sin rutin. Främsta nyförvärvet vill jag påstå är tränaren David Wilson. 4:a med LSK förra året blir desto bättre med GIFarna i år. Norrköping är givetvis med i racet om direktuppflyttning, precis som TFF. På topp 5 tror jag att i princip vad som helst kan hända. Enda säkra är att Örebro går upp. Brommapojkarna har imponerat under försäsongen med bra resultat mot bra motstånd. Kan överraska uppåt? Landskrona måste starta om och det kan ta något år innan man är tillbaka i Allsvenskan tror jag. Ett riktigt bra lag ändå. Assyriska har även de en relativt vass trupp och kan plocka en placering högre upp om det vill sig väl. Ljungskile gör en ny bra säsong och placerar sig i mitten, mot den övre halvan.

Buller och bång! Här har vi sedan listans stora "skräll". Nederlagstippade Qviding kommer att överraska många i år. Inte minst ignoranta Stockholmare (Läs Expressen) som tror att laget vann Div.2 Norrland förra säsongen. Qviding känns minst lika starkt som lagen under i tabellen, så varför inte? Med lite tur och en någorlunda skadefri säsong kan det här bli riktigt bra för seriens enda Göteborgslag.

Degerfors har gått bra under försäsongen men har i ärlighetens namn inte mött något i hästväg. Har matchat mot ungefär likartat motstånd som Qviding mött, dock något sämre. 0-8 mot Örebro imponerade nog inte på någon, oavsett vad man kan tänkas ha för ursäkter. Falkenberg är ganska jämlika med Qviding och får räkna med att hålla till i den undre delen av tabellen (mitten och nedåt). Mjällby har vanan och traditionen av spel uppåt. Det väger in för deras del. Jönköping, Väsby, Umeå och Åtvidaberg gör upp om att få klara sig kvar.


Svar och tips levererades av: Rickard Petersson, Qviding-redaktionen.


SvenskaFans.com2006-04-11 23:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans