Inför Superettan: Degerfors

Inför Superettan: Degerfors

Nu på fredag drar Superettan igång. SvenskaFans laddar upp med redaktionernas egna tips.

Alla redaktioner som finns representerade för superettalag här på SvenskaFans har tippat sluttabellen för 2006 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen.

SvenskaFans sammanlagda superettatips:
1.
2.
-------------------------------------------
3.
-------------------------------------------
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
-------------------------------------------
13. Degerfors
14. Mjällby
-------------------------------------------
15. Umeå
16. Qviding 


Degerfors presenteras nedan i en mängd kategorier och tips. Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit? Vem slår igenom i år? Och hur har det gått på försäsongen egentligen?

Spelare in:
Daniel Freire Mendes (Nacional SP, Brasilien), Eirik Lamöy (Tromsdalen UIL, Norge), Andreas Drugge (IF Elfsborg), Renato Rodrigues (Carlstad United), Abderrahman Kabous (IFK Norrköping)

Spelare ut:
Peter Samuelsson (Nybergsund), Ola Toivonen (Örgryte IS), Jimmy Rajala (Falu BS), Shpetim Hasani (Kalmar FF), Fredrik Nilsson (Motala AIF), Martin Sjölund (BK Forward), Niklas Solberg (Rynninge IK), Mårten Gustavsson (Tibro AIK), Emil Karlsson (Tibro AIK)

Träningsmatcher:
Jönköping Södra (b) 0-2, IFK Eskilstuna (n) 3-0, Örebro SK (b) 0-8, Assyriska (b) 0-2, Skövde AIK (h) 1-0, AIK (b) 2-1, IFK Norrköping (b) 1-0, Carlstad United (h) 2-1´, Valsta Syrianska (n) 3-0

Den här spelaren ska man hålla ögonen på: 
Daniel Mendes. Han har imponerat på försäsongen och kommer göra en hel del mål för DIF i Superettan 2006. Han har tidigare visat upp sina kvaliteter i Kalmar FF när han var med och tog upp dem till Allsvenskan 2003 då han svarade för 14 mål. Daniel är en första klassens avslutare som alla försvar får se upp med. 

Trolig startelva i premiären:
Sebastian Karlsson – Anders Sulisalo, Mikael Mårtensson, Stefan Larsson, Emil Johansson – Jonas Lindskog, Tobias Hedberg – Tobias Solberg, Abder Kabous, Eirik Lamöy – Daniel Mendes

Lagets tre viktigaste spelare: 
Stefan Larsson – Mittback som är en av seriens snabbaste. Han förlorar nästan aldrig en mot en läge. Väldigt brytsäker och går sällan bort sig. Otroligt viktig för Degerfors försvarsspel.

Jonas Lindskog – Given som balansspelare där han gör ett otroligt hårt jobb, mycket i det tysta. Han hjälper till i defensiven och är samtidigt med och bygger upp anfall.

Daniel Mendes – DIF:s bästa anfallsvapen. Är en spelare av hög klass som kommer att göra ett antal mål för Degerfors. Mycket viktigt att han levererar.

Vilken spelare i ditt lag får sitt stora genombrott i år?
Emil Johansson – Emil hade en kanonsäsong förra året. Han hade aldrig tidigare spelat en a-lagsmatch för DIF, trots han var med i truppen året innan, och gick direkt in och tog en plats i startelvan. Hade vissa matcher där han gick ner sig lite, men han är ung och otroligt lovande. Till denna säsong tror jag han kommer höja sig ytterligare ett hack och kommer bli en strålande vänsterback som om han fortsätter utvecklas kommer intressera de allsvenska klubbarna redan till nästa säsong.

Så här slutar Superettan 2006:
1. Landskrona
2. IFK Norrköping 
-------------------------------------------
3. GIF Sundsvall 
-------------------------------------------
4. Örebro
5. Assyriska
6. Brommapojkarna
7. Väsby
8. Degerfors
9. Trelleborg
10. Ljungskile
11. Jönköpings Södra
12. Åtvidaberg
-------------------------------------------
13. Falkenberg
14. Umeå
-------------------------------------------
15. Mjällby
16. Qviding

Kommentarer till tipset av sluttabellen:
Landskrona tror jag återvänder direkt till Allsvenskan genom att vinna Superettan. Upp får man med sig IFK Norrköping som efter många år i SE nu äntligen har fått ett slagkraftigt lag och man kommer knipa andraplatsen. Kvalar gör Sundsvall. Örebro SK går inte upp i år heller utan faller på mållinjen. Tror inte truppen håller för att gå upp. Assyriska som kom klarsist i Allsvenskan får det svårt att gå upp igen, utan slutar på en femteplats. BP är som vanligt med på övre halvan och nosar på toppen men når inte dit. Väsby är ett lag som kan sluta lite var som helst, men tror tillslut att de hamnar på en sjundeplats. Därefter kommer Degerfors som har värvat intressant och får man ordning på målskyttet tror jag att man blir ett mittenlag. Trelleborg har tappat en del viktiga spelare och får sikta in sig på mitten. Ljungskile har också tappat viktiga spelare och någon ny topplats blir det inte. Jönköping södra är den av nykomlingarna som kommer klara sig bäst. Har hela Jönköping med sig i satsningen och har värvat en del intressanta namn. Hänger kvar. Falkenberg får det tufft och tar sista platsen för att hänga kvar. Åtvidaberg kommer få kämpa för att hänga kvar och jag tror att man hamnar på en kvalplats. Umeå får det tufft. Ekonomin är i botten och ska man lyckas hänga kvar så är det med hjälp av hemmaplanen. Värre går det för Mjällby och Qviding som båda åker ur. Mjällby hängde med minsta möjliga marginal kvar efter en makalös upphämtning, men i år så räcker man inte till. Qviding har jag ganska dålig koll på men utav det jag läst så är det inga stora namn man har i truppen och jag tror att de kommer få det väldigt tufft.


Svar och tips levererades av: Johan Emdemalm, Vulkanerna.

SvenskaFans.com2006-04-12 20:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans