Inför Superettan: Falkenberg

Inför Superettan: Falkenberg

Nu på fredag drar Superettan igång. SvenskaFans laddar upp med redaktionernas egna tips.

Alla redaktioner som finns representerade för superettalag här på SvenskaFans har tippat sluttabellen för 2006 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen.

SvenskaFans sammanlagda superettatips:
1.
2.
-------------------------------------------
3.
-------------------------------------------
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Falkenberg 
-------------------------------------------
13. Degerfors
14. Mjällby
-------------------------------------------
15. Umeå
16. Qviding 


Falkenberg presenteras nedan i en mängd kategorier och tips. Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit? Vem slår igenom i år? Och hur har det gått på försäsongen egentligen?

Spelare in:
Tommy Petersson (Nybro), Tommy Naurin (Örgryte IS), Pierre Tillman (Varbergs Gif), Jonathan Levi (Örgryte IS), Rasmus Rydén (Växjö BK), Roberio da Silva (Atletico Mineiro) samt lärlingarna Johan Sjögerén och Astrit Aidarevic som flyttats upp till A-laget

Spelare ut: 
Mehmet Mehmet (Varbergs BoIS), Fisnik Kameraj (Varbergs Gif), Ambjörn Lennartsson (Myresjö), Jonathan Henriksson (klubb ej klar), Sebastian Karlsson (klubb ej klar)

Träningsmatcher:
Helsingborgs IF (b) 0-0, BK Häcken (h) 0-4, GAIS (b) 1-2, Qviding (h) 0-0, Norrby IF (h) 4-3, Husqvarna (h) 0-0, Örebro (n) 1-0, Örebro (n) 0-1, Halmstads BK (h) 0-0, Västra Frölunda (h) 1-0 

Den här spelaren ska man hålla ögonen på:
David Svensson. Briljant på mittfältet och en ypperlig tvåvägsspelare. Han är oerhört nyttig i både det defensiva och det offensiva spelet. Hans öppnande passningar är oerhört viktiga för vårat anfallsspel.

Trolig startelva i premiären:
Tommy Naurin – Marcus Persson, Jens Gustafsson, Patrik Lundgren, Marthin Möller – Emil Backlund, David Svensson, Roberio da Silva, Björn Carlsson – Stefan Rodevåg, David Elm

Lagets tre viktigaste spelare:
Mittbackarna Jens Gustafsson och Patrik Lundgren samt innermittfältaren David Svensson. Men jag hoppas mycket på den nya brassen, Roberio da Silva, som kommer hit den fjärde april. Det sägs att han är en otroligt duktig fotbollsspelare.

Vilken spelare i ditt lag får sitt stora genombrott i år?
Emil Backlund! Han var bra förra säsongen, men i år är han ännu bättre. Emil har gjort en mycket bra försäsong och kommer med all säkerhet att få sitt stora genombrott.

Så här slutar Superettan 2006:
1. Assyriska
2. IFK Norrköping
-------------------------------------------
3. Falkenberg
-------------------------------------------
4. Landskrona
5. GIF Sundsvall
6. Brommapojkarna
7. Örebro
8. Åtvidaberg
9. Trelleborg
10. Jönköpings Södra 
11. Ljungskile
12. Väsby
-------------------------------------------
13. Mjällby
14. Degerfors
-------------------------------------------
15. Umeå
16. Qviding

Kommentarer till tipset av sluttabellen:
Jag tror att Assyriska och IFK Norrköping går upp, därför att de har breda trupper med en hel del spetskompetens. Vi kommer att sluta på tredje plats och därmed få kvala till Allsvenskan, därför att vi har en jättebra trupp med många bra spelare i varje lagdel. Konkurrensen i truppen är stenhård och jag tycker att vi har ett av Superettans absolut bästa försvar. Det kommer att bli väldigt svårt att ta sig förbi vår backlinje och jag är övertygad om att vi kommer att släppa in mycket mindre mål den här säsongen. Qviding och Umeå kommer att degraderas, därför att de helt enkelt inte håller måttet. De har för svaga trupper och kommer att få det väldigt svårt i år. Jag tror att Jönköping Södra kommer att överraska många lag i år, de har värvat många bra spelare och en mittenplacering redan i år känns realistisk. Degerfors och Mjällby kommer göra många besvikna i år. Degerfors har tappat supertalangen Ola Toivonen till ÖIS och Mjällby har tappat stjärnan Pavel Zavadil till Öster. Det är naturligtvis stora avbräck. Degerfors-fansen får hoppas på att f.d. FFF-anfallaren Andreas Drugge öser in mål i år, annars får dem det väldigt svårt i årets upplaga av Superettan. Landskrona BoIS och GIF Sundsvall, som båda degraderades från Allsvenskan förra säsongen, kommer inte att lyckas gå direkt upp till Allsvenskan direkt. Jag tror att de slutar på fjärde respektive femte plats. BP har en bra trupp, men har inte det lilla extra som krävs för att sluta bland de tre första. Detsamma gäller ÖSK, Åtvidaberg och TFF, som inte heller har det där lilla extra för att sluta bland de tre första. De tre nämnda lagen kommer istället att få hålla till i mitten av tabellen.


Svar och tips levererades av: Eric Nilsson, Falkenberg-redaktionen.

SvenskaFans.com2006-04-12 22:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans