Veckans match fortsätter i Canal+
Veckans Match i Canal+ redan på söndag.

Veckans match fortsätter i Canal+

Nu är det klart att Canal+ kommer att visa Veckans match i allsvenskan de kommande fem åren. Redan på söndag visar kanalen matchen mellan GAIS och Malmö på Gamla Ullevi.

Efter långa och segdragna förhandlingar är det nu klart att Canal+ kommer att visa Veckans Match från Allsvenskan de kommande fem åren. I går kom kanalen överens med Kentaro AG som äger rättigheterna.
- Vi är väldigt nöjda med avtalet som gör att  Canal+ exklusivt kommer att fortsätta att visa veckans bästa match. Det är ett härligt besked att ge till alla våra abonnenter som nu kan fortsätta att följa Allsvenskan med Sveriges bästa fotbollsproduktion, säger Peter Harryson, sportchef på Canal+. 

Utöver tv-sändningen av Veckans Match har Canal+ även exklusiva rättigheter att visa matchen via Internet. Canal+ och Viasat har dessutom tillsammans förvärvat interneträttigheterna för att kunna visa mål och andra höjdpunkter på webben under pågående match. Dessa rättigheter gäller för samtliga matcher i Allsvenskan och Superettan, damlandskamperna och cupmatcherna.
- Att konsumera tv via internet blir allt vanligare och därför är det extra viktigt att vi förvärvat interneträttigheterna. Nu kan vi visa svensk fotboll på webben på ett helt nytt sätt. Det känns fantastiskt att driva den här utvecklingen, och för fotbollsfansen är det ju en dröm, säger Peter Harryson. 

Det står också klart att MTG köpt rättigheterna för att få visa hemma- och bortalandskamperna för den svenska herrlandslaget. Dessa matcher lär sannolikt sändas i TV3 precis som under de senaste åren.
- Vi är väldigt nöjda över att även dessa hörnstenar i avtalet nu är klara. Vår avsikt har hela tiden varit att bredda utbudet av svensk fotboll i de svenska tv-kanalerna, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell som tillsammans med Bo Lundquist (SEF)och Susanne Erlandsson (EFD) är fotbollens avsändare.

Nu väntar vi fotbollssupportrar bara på att ppv-matcherna också blir klara så att hela Allsvenskan visas de närmaste åren. Där pågår fortfarande förhandlingar.
- Nu ska vi ro pay-per-view-sändningarna i mål, och det kommer att bli bra för alla fotbollsälskare, säger Philip Huber på Kentaro AG.

Kommande matcher i Canal+ "Veckans Match"

Söndag 23/4 15:00
GAIS - Malmö

Torsdag 27/4 20.00 
AIK - Djurgården

Onsdag 3/5 20:00
Hammarby - AIK 

Måndag 8/5 19:00
Malmö - Helsingborg

Anders NettelbladtMarcusAvenbrand2006-04-21 07:45:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans