Snart 16 lag i Allsvenskan?
Får vi se 16 lag i Allsvenskan från säsongen 2008?

Snart 16 lag i Allsvenskan?

Det börjar röra på sig i debatten om en utökning av antalet lag i Allsvenskan.

Debatten om att utöka antalet lag från 14 till 16 i Allsvenskan har hålligt på ett tag. Nu är ett beslut nära. Det uppger Radiosporten idag. Under onsdagen avslutades ett toppmöte med alla allsvenska klubbordföranden.
– Vi aldrig varit så långt framme i processen, säger Tommy Theorin, generalsekreterare i föreningen Svensk Elitfotboll till Radiosporten efter mötet och fortsätter:
– Grundmotivet är att vi vill ha fler tävlingsmatcher, rent sportsligt. Men också att skapa mer intäkter till klubbarna, och nu kommer vi ju in i en fas med nya och kostsamma arenor, och man vill öka intäkterna ute på arenorna.

Vad som återstår nu är att detaljerna kring hur upp- och nedflyttning ska gå till inför 2008 ska fastställas. För det är först 2008 detta kan bli verklighet, och 2007 blir en form av mellanår. Det organ som ska fatta det formella beslutet kring detta är Svenska Fotbollförbundets representantskapsmöte, som sammanträder den 9 december. Men enligt förbundets generalsekreterare Sune Hellströmer ska inte detta vara något hinder.
– Det blir mest en formalitet, såvida Tävlingskommitténs förslag är rejält förankrat och om även förbundsstyrelsen innan dess ger tummen upp, säger han till Radiosporten idag.
Däremot är det i nuläget inte aktuellt att gå över till en tävlingssäsong av modellen höst-vår. Den frågan har inte diskuterats, enligt Sune Hellströmer.


Tomas Ericson2006-08-31 16:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans