2016-07-27 20:45

Olympiakos - Hapoel Be'er Sheva

Inför Landskrona-Väsby

På måndag kväll ställs Väsby United på prov. Motståndarna är Landskrona BoIS som utklassade Jönköping Södra senast med 7-0 på bortaplan!

Väsby United möter på måndag Landskrona BoIs som just nu ligger på en 5:e plats i tabellen. Ex. Allsvenskarna har gjort hela 42 mål hittills och ligger bara fyra poäng efter Örebro på kvalplats.

Väsby kommer närmast från hemmamatchen mot Åtvidaberg på Vilunda. Det startade riktigt bra, efter mindre än fem minuter hade Väsby tagit ledningen med 1-0. Men efter målet var det godnatt. Resultatet stod sig halvleken ut, men efter bara dryga kvarten in på andra halvlek så stod det 1-1. Åtvidaberg fick en frispark som Westberg släppta retur rakt ut på och där kom ÅFF-spelaren och satte kvitteringsmålet. En stund senare var det dags igen, en bortaspelare bröt sig loss på vänsterkanten och kom in i straffområdet. Han fälldes och domaren pekade på straffpunkten. Perfekt straff och resultatet var 1-2 till ÅFF. Med fem minuter kvar slog bortalaget till igen. Ett kanonskott från cirka 30 meter resulterade i 1-3. Som blev slutresultatet.

Väsby saknar bara skadade Mikael Hjelmström. Ingen av lagen har några avstängningar. Fast det finns flera i VU som riskerar avstängning till nästa match: lagkaptenen Daniel Olsson, Eldin Kozica, Andreas Matés och Marcus Bengtsson.

Detta är en viktig match för Väsby för att hålla sig borta från kvalstrecket där Assyriska, Mjällby och GIF Sundsvall är dom hack i häl.

Inkommande måndag alltså kl. 19.00 är det en viktig bortamatch på Landskrona IP, Landskrona BoIS-Väsby United.