Statistik inför Väsby-Örebro

Väsby och Örebro har mötts 3 gånger totalt i Superettan, Väsby har fortfarande inte lyckats vinna.

Förra säsongen när Väsby United kom till Behrn Arena för att möta ÖSK slutade matchen 0-0 efter att Väsbys Erik Sundin missat en straff. När sedan Örebro gästade Vilundavallen förra säsongen slutade det inte roligt, bortalaget tog ledningen redan efter 3 minuter genom ÖSK:s Ricardo Costa. I 45:e minuten gjorde också bortalaget 0-2 genom nummer 8 Fredrik Nordback. Väsby fick även i den här matchen en straff. Erik Sundin fälldes och fram gick Joakim Hagernäs för att slå straffen, men även den här matchen räddade bortamålvakten Peter Westman. Slutresultatet blev 0-2.

När det var dags för ny säsong och ett nytt möte på Behrn Arena så slutade det med en ny förlust, 3-0 till hemmalaget. Lars Larsen gjorde 1-0 efter 13 minuter. Cirka 10 minuter senare slog Örebros nummer 7 Johan Pettersson till med sitt 2-0 mål. Lars Larsen fastställde slutresultatet redan efter 38 minuter.

Nu är det dags för ett nytt möte hemma på Vilundavallen och vi hoppas att Väsby kan besegra ÖSK för första gången i Superettan. Statistiken talar för Örebro men bollen är rund och allting kan hända.

Resultat mellan Väsby United och Örebro SK på två säsonger:

2005: ÖSK-VU (borta) 0-0
2005: VU-ÖSK (hemma) 0-2 till ÖSK
2006: ÖSK-VU (borta) 3-0 till ÖSK

Tabellen i Superettan inför kvällens match:

Trelleborg
Brommapojkarna
Örebro
Norrköping
Landskrona
Ljungskile
Falkenberg
Degerfors
Åtvidabergs
Assyriska
Jönköping
Sundsvall
Väsby
Mjällby
Umeå
Qviding

Klockan 19.00 på Vilundavallen i kväll (måndag) blåser domaren Lars Kratz i gång matchen.

Niklas Sahlén2006-09-18 08:28:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna