2015-10-28 03:00

Vancouver - Montreal

Inför Mjällby-Väsby

På söndag åker Väsby till Blekinge och Strandvallen för att spela en bortamatch mot Mjällby AIF som överraskande besegrade Landskrona BoIS på bortaplan med 3-2 senast.

Väsby United kommer senast från hemmamatchen mot Örebro där det slutade oavgjort, 0-0.

Väsby United kommer få det tufft i bortamatchen på söndag mot Mjällby. Ett Mjällby som har en fantastisk svit, inte en förlust på sex matcher. Och så här slutade alla dom:

Mjällby AIF - IFK Norrköping 1 - 1
Qviding FIF - Mjällby AIF 2 - 3
Mjällby AIF - Trelleborgs FF 0 - 0
Assyriska FF - Mjällby AIF 1 - 1
Mjällby AIF - Jönköpings Södra 4 - 0
Landskrona BoIS - Mjällby AIF 2 - 3

Senaste gången Mjällby AIF förlorade var i bortamatchen mot Brommapojkarna på Grimsta IP för ca. en månad sedan. Då förlorade man med 1-4.

Sen dess har som sagt inte Mjällby förlorat en enda match!

Väsby måste se upp med några farliga målskyttar i MAIF:

En av dom, nr 8 Simon Sjöfors som senaste gången mot Landskrona BoIS och några gånger tidigare spelat mittback. Sjöfors är en bra målskytt som har gjort 8 mål totalt den här säsongen och som kan spela på dom flesta positionerna.

En annan är Fredrik Olsson som har gjort 6 mål i år. Anfallaren med nr 11 är teknisk och snabb och han har egentligen inte några svagheter.

Mjällbys skyttekung den här säsongen är faktiskt avstängd på söndag, han heter Marcus Ekenberg, har nr 10 på ryggen och har gjort hela 10 mål i år. Ett tungt avbräck för MAIF.

När lagen möttes i våras på Vilundavallen slutade matchen 3-1 efter 2 mål av Özgur "Össe" Yasar och ett mål av Marcus "Mackan" Bengtsson. I den matchen ledde hemmalaget VU med 2-0 i halvtid, i början på andra reducerade MAIF till 2-1 men Marcus Bengtsson fastställde slutresultatet, 3-1.

I förra årets första möte gästade Väsby Strandvallen, där vann man med 1-3. När det var dags för hemmamötet på Vilundavallen slutade det med en brakförlust, hela 0-5 till gästerna.

Väsby har innermittfältaren Andreas Matés avstängd och Mjällby har som sagt måltjuven Marcus Ekenberg borta.

Det är ganska många i Väsby som riskerar avstängning mot BP nästa i hemmamatch om dom får en varning:

Daniel Olsson (2 varningar), Daniel Johansson (2 varningar), Eldin Kozica (2 varningar), Marcus Bengtsson (2 varningar), Kali Ongala (5 varningar) och Özgur Yasar (5 varningar).

Söndagen den 24:e september kl. 16.00 blåser domaren Keijo Hyvärinen från Haparanda för avspark. Man kan som vanligt följa matchen på Livescoren på svenskfotboll.se.

Roy Rosenback2006-09-21 15:50:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna