2015-10-28 00:30

Detroit - Carolina
1 - 3

Väsby-Brommapojkarna 1-3 (0-1)

I derbyt på Vilundavallen slutade det med en förlust för hemmalaget Väsby United mot BP, 1-3 till bortalaget. Olof Guterstam gav Brommapojkarna ledningen i början på matchen, i andra halvlek kvitterade Väsbys Tamba Yarjah till 1-1. Efter det gjorde BP både 1-2 genom Joakim Hagernäs och 6 minuter senare ökade Brommapojkarna på sin ledning till 1-3 efter att Olof Guterstam varit framme och satt bollen för andra gången.

När Väsby United mötte Brommapojkarna på hemmaplan var det spelmässigt väldigt jämnt, men det är ju målen som räknas.

Bortalaget Brommapojkarna satte full fart framåt direkt och ordnade fram en hörna redan efter knappt en hal minut. Bara ca. 2 minuter senare hade BP:s skyttekung Olof Guterstam satt bollen i nät på en välplacerad nick. Ett mycket snyggt inlägg från Brommapojkarnas lagkapten Jon Persson på högerkanten.

Nästan precis efter målet kom en till farlig chans för gästerna, Jan-Erik Berg sköt en distanskott som Väsbys målvakt Niklas Westberg var tvungen att sträcka sig ordentligt för att kunna tippa bollen över ribban.

BP hade absolut börjat bäst men efter Brommapojkarnas ledningsmål och första chanser kom hemmalaget in i matchen mer och mer, Kali Ongala hade ett skott, dock över. En stund senare hade Väsbys Andreas ”Lill-Ante” Matés en mycket farlig nick tätt utanför, Özgur ”Össe” Yasar hade ett bra läge och det första skottet på mål var det Andreas Eriksson som sköt, men bollen gick rakt på BP:s målvakt Kristoffer Björklund.

I dom sista sekunderna av första halvlek fick Väsby Uniteds Andreas Eriksson ett jätteläge att sätta 1-1, Kali Ongala fick bollen på mitten och slog en perfekt passning i djupled men Andreas ”Tjillen” Eriksson lyckades inte sätta bollen.

2:a halvlek var bara 20 sekunder gammal när hemmalagets Kali Ongala var nära att överlista Brommapojkarnas målvakt Kristoffer Björklund, men det blev inget mål den gången.

När det hade gått 53 minuter hände det, Daniel Johansson slår ett inlägg från långt håll på vänsterkanten och inne i straffområdet finns Tamba Yarjah som först nickar i ribban och sedan BP:s målvakt och in i mål! Vilt jubel! Alla spelare sprang ner till hörnflaggan för att gratulera målskytten Tamba Yarjah.

Efter målet hade Väsby en chans till, Özgur ”Össe” Yasar fick iväg ett skott men bortamålvakten Björklund räddade BP den gången.

Efter ca. 80 minuter får bortalaget en frispark från nästan halva planen, på inlägget skarvnickar Joakim Hagernäs in bollen i mål efter att Väsbys målvakt Niklas Wetberg inte fattat någonting.

En stund senare sätter Brommapojkarnas Olof Guterstam 1-3 och matchen är avgjord, inhopparen Bilel Ghemri slår en perfekt passning och framför målet är skyttekungen Guterstam påpasslig och sätter hans 2:a mål i matchen.

Väsby Uniteds bästa spelare denna eftermiddag blev målskytten Tamba Yarjah som blev tvungen att bytas ut efter att ha fått en smäll.

BP:s tvåmålsskytt Olof Guterstam blev matchens lirare i bortalaget.

Efter den här matchen känns det som kval väntar. Tre matcher återstår och det gäller att vi ger 110 procent i alla. Närmast väntar GIF Sundsvall på Norrporten Arena, Sundsvall som har vaknat till efter att ha legat på fel sida kvalstrecket en lång period.

Vi vet ju hur det gick när Väsby IK FK kvalade år 2002, 2003 och 2004 för att komma upp i Superettan...

Målen:
0-1, Olof Guterstam (3), 1-1, Tamba Yarjah (53), 1-2, Joakim Hagernäs (80), 1-3, Olof Guterstam (86)
Varningar Väsby: Robert Åhman-Persson (17)
Varningar Brommapojkarna: Jon Persson (K) (32), Michael Almebäck (77)
Domare: Johnny Lundbäck, Karlstad
Assisterande domare 1: Thomas Bergström, Jönköping
Assisterande domare 2: Fredrik Johansson, Hässelby
Publik: 611, Vilundavallen