Camp Sweden - nu en riktig förening
Camp Sweden - här på plats under EM i Portugal 2004.

Camp Sweden - nu en riktig förening

Supportersammanslutningen Camp Sweden tog i lördags ett historiskt steg då man bildade en "riktig" förening. Det skriver man i ett pressmeddelande och menar att den nya styrelsen nu kommer att jobba stenhårt för att flytta fram Camp Swedens positioner ytterligare.

En styrelse på sju personer valdes och kommer, förutom att fortsätta jobba stenhårt för en positiv svensk landslagssupporterkultur, även verka för att landslagets trogna supportrar får biljettförtur vid viktiga matcher och stora mästerskap. Camp Sweden startade som ett spontant supporterinitiativ inför EM i Portugal 2004, då ett hundratal supportrar till det svenska landslaget upprättade en bas på en camping i syfte att underlätta boendet för de tillresande. Efter det har man satt upp en målförklaring och nu bildat en förening.

Man beskriver sig själva som en supporterförening med syftet att stötta svensk landslagsfotboll samt bygga en supporter- och läktarkultur kring denna. Målsättningen är att stötta de svenska landslagen i fotboll, hemma såväl som på bortaplan. Enligt Camp Sweden jobbar man för att underlätta för svenska supportrar att samlas före och under landskamperna, för att mobilisera detta stöd.


Tomas Ericson2006-10-12 17:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans