2015-10-24 04:30

Los Angeles - Carolina
3 - 0

Väsby-Norrköping 0-4 (0-1)

I dagen hemmamatch på Vilundavallen tog Väsby United emot IFK Norrköping i en match som slutade med en ny förlust, 0-4.

Dagens match mot gästande IFK Norrköping började som så många gånger förut denna säsong, en snabb spelvändning och fritt fram på högerkanten där Gardar Gunnlaugsson drar på för fullt i W-bergs bortre hörn, inte ens 5 min. hade spelats och 0-1 stod det på resultattavlan.

Sedan var det att börja jaga som vanligt, lagkaptenen Olsson var uppe på en frispark och försökte göra mål men fick inte iväg något riktigt skott.

Gästerna var dock hela tiden farliga, bl.a. sköt Haris Laitinen över i bra läge.

27 min. fick Andreas Eriksson ett bra läge mitt i boxen, men tyvärr gick Tjillens skott rakt på IFK kepern.

Spelmässigt var vi med hur bra som helst under halvleken och avslutningen av halvleken var vass, först nickade Kutshi "Titi" Kanga rakt på målvakten i bra läge, på stopptid fick Andreas Eriksson iväg ett kanonskott som dock kepern lyckades styra till hörna.

En jämn halvlek där det lika gärna hade kunnat stå 1-1.

Andra halvlek vill man helst glömma, vi försökte och försökte men det är som förgjort att kunna göra mål just nu.

Norrköping visste att det räckte med 0-1 för att kunna nå fatt BP i jakten på en Allsvensk kvalplats, när man sedan på en ny snabb spelvändning kunde stänka in 0-2 genom islänningen Stefan Thordarson så vek de våra ner sej.

Nye tränaren Janne Stahre försökte satsa framåt, tog ut mittbacken Omar Jawo och in med Johan Thörnblom med order om att gå framåt.
Knappt hade "JT" hunnit in på banan innan Stefan Thordarson åter var framme, stolpe in bakom en maktlös W-berg och förskräckliga 0-3 på tavlan.

Det skulle bli än värre, bara minuter senare är andre islänningen Gardar Gunnlaugsson framme och gör 0-4.

Rena julaftonen var det för dem båda islänningarna idag!

Tre bortamål på 12 min. är förstås inte godkänt, som sagt, vi vek ner oss när tvåan ramlade in.

Symtomatiskt för matchen var att Özgur Yasar hade ett ypperligt läge att reducera till 1-3 och på spelvändningen gör IFK 0-4.

Nu har vi en match kvar i Superettan borta mot nedflyttningsklara Umeå FC.
Sedan väntar ett ovisst kval mot IK Sirius med början den 25 okt. och hemma den 29 eller 30.

Det vill till att vi hittar nyckeln till hur man gör mål, annars är vår tvååriga sejour i Superettan över.

Hemmalagets bäste denna dag: nr 8 Özgur Yasar
Gästernas bäste var: nr 18 Stefan Thordarson