2015-10-23 04:30

San José - Los Angeles

Inför Umeå-Väsby

I den sista omgången i Superettan det här året spelar Väsby United borta mot Umeå FC på Gammliavallen. Inget av lagen har någonting att spela för, Umeå är ju redan klara för spel i Division-1 och Väsby kommer att kvala mot IK Sirius FK efter att man förlorat på hemmaplan mot Norrköping med 0-4 i senaste matchen.

Väsby United senaste match slutade med en storförlust, 0-4 mot IFK Norrköping hemma på Vilundavallen. I en bra match med högt speltempo var verkligen bortalaget bättre avslutare. Det var en rätt så jämn match men under 12 minuter i 2:a halvlek gjorde
Norrköping både 0-2, 0-3 och 0-4. Alla målen gjorda av islänningar.

Umeå FC:s senaste match slutade också med en riktig storförlust, 6-0 till motståndarna GIF Sundsvall på bortaplan. I den matchen hade Umeå endast ett enda skott på mål, och sju stycken utanför.

Umeå har inte vunnit sedan hemmamatchen mot Örebro då man vann med 1-0 tolv omgångar tillbaka. I Umeås fem senaste matcher har det slutat med 0 vinster, 0 oavgjorda och 5 förluster, och här är resultaten:

Assyriska FF - Umeå FC 2 - 0
Umeå FC - Jönköpings Södra 1 - 2
Landskrona BoIS - Umeå FC 2 - 1
Umeå FC - Mjällby AIF 1 - 3
GIF Sundsvall - Umeå FC 6 - 0

Väsby United får tillbaka Kali Ongala som var avstängd förra matchen hemma mot Norrköping. Alla i laget är tillgängliga för att komma med i truppen mot Umeå förutom långtidsskadade Mikael Hjelmström och Per Karlsson som bröt armen i en b-lagsmatch mot Djurgården i våras. Väsby har inga avstängningar och inte Umeå heller.

I förra matchen lagen emellan blev det en seger med 3-0 på Vilundavallen. Matchen började med att Väsbys förstamålvakt, Niklas Westberg fick utgå redan efter 3 minuter och in kom Aram Shahabi. Efter 9 minuter satte Väsby Uniteds Andreas Eriksson bollen i nät efter ett långt inkast på högerkanten av Peter Holm. 1-0 stod det i halvtid. 2:a halvlek var bara 5 minuter gammal när Kali Ongala kom på högerkanten och satte 2-0 i målvaktens långa hörn med en sträckt vrist. Med dryga kvarten kvar att spela kom Väsby i en spelvändning och med en fin passning från Andreas Eriksson kunde Özgur Yasar sätta dit 3-0 med bredsidan.

Lördagen den 21:a oktober kl. 14. 00 på Gammliavallen blåser domaren Keijo Hyvärinen från Haparanda för avspark. Det går som vanligt att följa matchen i Livescoren på svenskfotboll.se.