2015-10-23 04:30

San José - Los Angeles
1 - 4

Umeå-Väsby 2-3 (1-1)

Väsby United avslutade serien med en seger borta mot Umeå på Gammliavallen. Matchen slutade 2-3 till Väsby efter två mål av Kutshi "Titi" Kanga och ett av Walid Atta.

I dagens match mot hemmalaget Umeå FC på Gammliavallens konstgräs fick vi uppleva flera saker som vi inte varit bortskämda med på sistone.

1) Väsby vinner och tar tre poäng
2) Väsby gör mål igen
3) Nya anfallsvinklar fungerade väldigt ofta.
4) Kutshi "Titi" Kanga som forward var en fullträff av coachen Janne Stahre.
5) 15 avslut, varav 9 på mål, när hände det senast?

Nu känns det som om vi kan se ann på kvalmatcherna fulla av tillförsikt. Janne Stahres nötande av olika varianter ser ut att bli den fullträff som vi på sidan hoppats på.

Annars började dagens match som så många gånger förr denna höst, hemmalaget tog ledningen i 19 min. genom Jonas Nordin, 1-0 och allt var sej likt.

Andreas "Tjillen" Eriksson försökte omgående att kvittera men målvakten klarade av hans skott.

Andreas Matés lämnade banan efter en halvtimme, lätt skadad, men ingen fara inför Siriusmatchen, in kom Walid Atta som tackade för förtroendet genom att kvittera till 1-1 framspelad av "Tjillen" ett mål som kom i ett psykologiskt läge ett par min. innan halvlek.
--Ingen bra match så här långt, alldeles för ryckigt, tyckte lagledaren Leif Grahn.

Andra halvan var för vår del mycket bättre än första halvlek, redan efter ett par min. var "Titi" framme med ett bra skott på mål, dock ingen utdelning.

"Titi" skulle dock komma igen. i 51 min. klippte han in 1-2 och vi hade vänt på matchen, vilket kändes helt underbart.

Trots att vi radade upp chanser att öka på ledningen så var det hemmalaget som gjorde nästa mål, 66 min. kvitterade man genom Magnus Henrysson till 2-2.

Vi fortsatte att skapa chanser, "JT", Walid, "Össe" och "Tjillen" hade skott på mål utan att lyckas få in bolluslingen.

Med bara minuter kvar så frälste oss Kutshi "Titi" Kanga då han genom sitt andra mål för dagen gjorde 2-3.

Ett vilt kämpande hemmalag som inte ville förlora sin sista match i Superettan försökte nå en kvittering i slutminutrarna, men de våra red ut ur stormen.

En oerhört viktig seger var det för de våra, nu vet killarna att man kan göra mål och vinna matcherna, ett sargat självförtroende fick sej en rejäl puff framåt genom dagens seger på Gammliavallen.

Nu är det IK Sirius som väntar hemma på "Studan" inkommande onsdag kväll kl. 19.00.