Väsby + AIK = Sant

NGM: AIK B. AIK Fotboll AB och Väsby United AB fördjupar sitt samarbete. Det innebär att Mikael Stahre, assisterande tränare i AIK:s A-lag och Björn Wesström, tränare för AIKs U-lag, nästa säsong kommer att träna Väsby Uniteds A-lag i Division-1.

Samarbetet mellan AIK Fotboll och Väsby har under innevarande år bland annat inneburit att spelarna Robert Åhman-Persson och Per Karlsson varit utlånade från AIK till Väsby i Superettan. Nu fördjupas samarbetet ytterligare. Förutom att Väsby får en tränarduo från AIK kommer det dessutom att etableras en nära samverkan i den idrottsliga verksamheten där Börje Andersson, ordförande i Väsby United och Leif Karlsson, sportchef för AIK:s Ungdoms- och utvecklingsverksamhet ansvarar för samordning och utveckling.

- Det övergripande syftet med samarbetet är att förlänga utvecklingstiden för AIK:s unga talangfulla spelare i 18-21 års åldern. De kan fortsätta att träna som elitspelare och samtidigt spela tävlingsmatcher på seniornivå. Det skall öka spelarnas möjligheter att ta sig vidare till spel i Allsvenskan med AIK, säger Ola Andersson, sportchef i AIK.

- För Väsbys del innebär samarbete att vi kontinuerligt får till oss unga, ambitiösa och välutbildade spelare som kan bidra till framgångar för Väsby och medverka till att vi återigen tar oss upp i Superettan, säger Börje Andersson, ordförande i Väsby United.

- Vi ser långsiktigt på det här samarbetet som en viktig del i en långsiktig strategi för AIK Fotboll i vår strävan att bygga ett framgångsrikt lag som årligen tillhör toppen av allsvenskan och även når internationella framgångar, avslutar Charlie Granfelt vd i AIK Fotboll AB.

För ytterligare information kontakta:

Charlie Granfelt, VD, AIK Fotboll AB
Tel nr: 08-735 96 50
070-431 12 60
E-post: charlie.granfelt@aik.se

Ola Andersson, sportchef AIK A 08-735 96 50
Leif Karlsson, sportchef AIK U 08-735 96 50
Börje Andersson, ordf Väsby United 070-62660609

Om AIK
AIK Fotboll AB bedriver AIK Fotbollsförenings elitfotbollsverksamhet genom ett herrlag, ett damlag samt ett U-lag för herrar. Herrlaget spelar innevarande säsong i Allsvenskan, damlaget blev 2006 uppflyttade till Damallsvenskan och utvecklingslaget, som utgör en viktig rekryteringsgrund för framtida spelare, deltar i nationella och internationella cuper och turneringar. För ytterligare information kring AIK besök www.aik.se/fotboll.

AIK Fotboll AB (publ), Box 1257, 171 24 Solna, Tel: 08-735 96 50, Fax: 08-735 96 79

Källa: www.vasby-fotboll.nu

Niklas Sahlén2006-11-24 20:14:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna