Silly Season 06/07 | Väsby
Väsbys lagfoto 2006.

Silly Season 06/07 | Väsby

Nu är värvningssäsongen igång på allvar och i Väsby måste nog tränarna Mikael Stahre, Björn Wesström och ordföranden Börje Andersson försöka få ihop en stark och bred trupp till 2007.

Vi på Väsbyredaktionen kommer under Silly Season följa Väsby och skriva en ny artikel varje gång det händer någonting i spelartruppen. Vi kommer hålla koll på allting om klara nyförvärv, rykten in, avskrivna rykten in, förlängda kontrakt, klara förluster, rykten ut, avskrivna rykten ut samt vad som händer i den övriga truppen.
Senaste nytt: Ett till nyförvärv!


Senaste uppdateringar med grön text.

Klara nyförvärv:

Namn: Mikael Stahre
Position: Tränare
Senaste klubb: AIK
Kommentar: Mikael Stahre som var assisterande tränare i AIK den här säsongen kommer tillsammans med AIK U-lagstränare Björn Wesström ta över Väsby i Division-1 nästa år. Efter att AIK tackat nej till Juniorallsvenskan och bestämt sig för att fördjupa samarbetet med Väsby blev detta klart.

Namn: Björn Wesström
Position: Tränare
Senaste klubb: AIK
Kommentar: Björn Wesström har den här säsongen tränat AIK:s U-lag och kommer nästa år att vara tränare i Väsbys A-lag. Så nu är det klart att Väsbys nya tränarduo 2007 blir Mikael Stahre och Björn Wesström.

Namn: Saihou Jagne
Position: Anfallare
Senaste klubb: Valsta Syrianska IK
Kommentar: Saihou Jagne som spelade med Väsby i Superettan 2005 är nu tillbaka. Innan säsongen 2006 lånades Saihou ut till Valsta Syrianska IK. Nu har den 20-åriga anfallaren gjort klart med klubben och återvänder till Väsby.

Namn: Christian Dreijer
Position: Anfallare
Senaste klubb: Värtans IK
Kommentar: Väsbys 2:a spelarförvärv heter Christian Dreijer och kommer senast från Värtans IK i Division-2 Norra Svealand där dom slutade på 7:e plats. Christian Dreijer är en anfallare som gjorde många mål för Värtans IK den här säsongen.

Namn: Mikael Wentzel
Position: Försvarare/mittfältare/anfallare
Senaste klubb: Råsunda IS
Kommentar: Väsby har nu värvat en till spelare. Han heter Mikael Wentzel och kommer senast från Råsunda IS. Mikael har skrivit på ett 2-årskontrakt med Väsby och enligt vissa källor är han en mycket skicklig fotbollsspelare, snabb, dubbelfotad och mångsidig. När Råsunda IS spelade en träningsmatch i oktober mot Djurgårdens IF spelade han mycket bra och gjorde till och med mål.


Rykten in:
-

Avskrivna rykten in:


Förlängda kontrakt:
-

Klara förluster:

Namn: Peter Holm
Position: Försvarare
Ny klubb: Enköpings SK
Kommentar: Peter Holm som har varit en av Väsbys bästa spelare den här säsongen har nu skrivit på ett 2-årskontrakt med Enköpings SK som det här året kom 1:a i Division-1 Norra och gick därmed upp till Superettan. Vi på Väsbyredaktionen önskar Peter lycka till i sin ny klubb!

Rykten ut:

Namn: Per Karlsson
Position: Försvarare
Intresserade klubbar: AIK
Kommentar: Per Karlsson som har varit skadad ända sen efter premiärmatchen mot Trelleborgs FF i våras har kommit tillbaka. Väsby som lånade Per Karlsson innan säsongen från AIK spelade mot IF Elfsborg i Royal League senaste matchen som mittback och han ser nu ut att återvända till AIK. Men eftersom AIK tackat nej till Juniorallsvenskan nästa år och tänker fördjupa samarbetet med Väsby så är det ju inte omöjligt att Per Karlsson stannar.

Namn: Andreas Eriksson
Position: Mittfältare/anfallare
Intresserade klubbar: IF Brommapojkarna, IK Sirius FK
Kommentar: Efter kvalet var IFK Norrköping intresserade men tackade nej. Deras klubbdirektör Michael Andersson tyckte att han var för skadebenägen. Nu är IF Brommapojkarna och IK Sirius FK intresserade av 25-åringen. Andreas säger i Uppsalatidningen att han har ett år kvar på sitt kontrakt och hoppas att kunna lösa det med klubben så att han kan gå vidare. Andreas har pratat med båda klubbarna och kommer nog inte att vara kvar till nästa säsong i Väsby.

Namn: Robert Åhman-Persson
Position: Försvarare/mittfältare
Intresserade klubbar: AIK, IK Sirius FK
Kommentar: Robert Åhman-Persson lånades in från AIK inför säsongen och ser nu ut att lämna Väsby. Åhman-Persson som tog klivet in i startelvan nästan direkt och har varit en av Väsbys bästa den här säsongen. Efter att Väsby lämnat Superettan är det nog mest troligt att Robert Åhman-Persson återvänder till AIK. I Uppsalatidningen skrivs det att IK Sirius FK också är intresserade av Robert Åhman-Persson. Precis som Per Karlsson kan det ju hända att han stannar i Väsby.

Namn: Kali Ongala
Position: Mittfältare/anfallare
Intresserade klubbar: Malmö FF, Landskrona BoIS
Kommentar: Kali Ongala har varit en av Väsbys bästa spelare den här säsongen och fick till och med spela med Tanzanias A-landslag i några kvalmatcher till Afrikanska mästerskapen. Ett lag som är intresserade är Landskrona BoIS. Ett annat lag är Malmö FF där han har provspelat och varit med i en B-lagsmatch mot Helsingborgs IF där MFF förlorade med 3-0. Enligt Malmö FF:s hemsida tycker dom att han både blandade och gav och att felprocenten var hög men att han spelade bättre på mittfältet i 2:a halvleken.

Avskrivna rykten ut:
-

Truppen:

Målvakter:
1. Niklas Westberg
12. Aram Shahabi
Försvarare:
3. Daniel Olsson
4. Daniel Johansson
6. Per Karlsson
13. Omar Jawo
15. Eldin Kozica
17. Walid Atta
20. Mikael Hjelmström
Mittfältare: 
0. Mikael Wentzel
5. Andreas Matés
7. Johan Thörnblom 
10. Marcus Bengtsson 
11. Kali Ongala
14. Christophe Lallet
16. Tamba Yarjah
19. Robert Åhman-Persson
23. Fabricio Cardoso Nazaré
Anfallare: 
0. Saihou Jagne
0. Christian Dreijer  
8. Özgur Yasar 
9. Andreas Eriksson
21. Kutshi Kanga
24. Michael Allyn

Om du har något tips om Väsbys Silly Season maila till knicken_sahlen@hotmail.com.

Niklas Sahlén2006-11-29 16:27:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna