Gästkrönika: Tänk om GUD hittade hem?

Gästkrönika: Tänk om GUD hittade hem?

Silly Season i Helsingborg har varit allt annat än trevligt. Istället för schyssta profilvärvningar har klubben skeppat de tre bästa spelarna till England. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att Granqvist, Shelton och Larsson har varit makalöst bra i höst. Även om Henrik Larsson kommer hem innan säsongen och Granqvist dyker upp efter en misslyckad sejour så har denna spelarflykt ställt till det rejält.

Föreningen har ändå meddelat sponsorer och supportrar att man arbetar på flera olika namn och det har även så smått utlovats en profilvärvning. De namn som dykt upp i vinter finner jag något osannolika. Teddy Lucic, Anders Svensson och Neil Shipperly är väl stora namn men för mig är chansen att få se dem i HIF-dräkten minimal.

Däremot så finns där några mer troliga namn att titta på, däribland Islänningen Skulasson och Zambiern Chansa. Dessa två är just nu på provspel med HIF och föreningen tar beslut inom kort. De är dock inga profilvärvningar och därför väntar jag mig ett hetare namn inom kort. Troligast blir det då en anfallare eftersom vi vet med all säkerhet att Shelton inte kommer tillbaka.

Då börjar jag genast drömma. Det ryktas om att en viss Brasse inte trivs särskilt bra i Frankrike och att HIF redan förhört sig om att lösa honom från misären. Santos äventyr blev inte som han tänkt sig och vad kunde vara bättre än att återvända till staden som dyrkar honom. Tänk om GUD hittade hem? Hur skulle den allsvenska säsongen år 2007 se ut då?

//Ted Egger

Redaktionen2007-02-02 11:24:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"