Silly Season 06/07 | Väsby
Väsbys lagfoto 2006.

Silly Season 06/07 | Väsby

Nu är värvningssäsongen igång på allvar och i Väsby måste nog tränarna Mikael Stahre, Björn Wesström och ordföranden Börje Andersson försöka få ihop en stark och bred trupp till 2007.

Vi på Väsbyredaktionen kommer under Silly Season följa Väsby och skriva en ny artikel varje gång det händer någonting i spelartruppen. Vi kommer hålla koll på allting om klara nyförvärv, rykten in, avskrivna rykten in, förlängda kontrakt, klara förluster, rykten ut, avskrivna rykten ut samt vad som händer i den övriga truppen.
Två spelare klara för Väsby!
Daniel Johansson fortsätter i Väsby!


Senaste uppdateringar med grön text.

Klara nyförvärv:

Namn: Mikael Stahre
Position: Tränare
Senaste klubb: AIK
Kommentar: Mikael Stahre som var assisterande tränare i AIK den här säsongen kommer tillsammans med AIK U-lagstränare Björn Wesström ta över Väsby i Division-1 nästa år. Efter att AIK tackat nej till Juniorallsvenskan och bestämt sig för att fördjupa samarbetet med Väsby blev detta klart.

Namn: Björn Wesström
Position: Tränare
Senaste klubb: AIK
Kommentar: Björn Wesström har den här säsongen tränat AIK:s U-lag och kommer nästa år att vara tränare i Väsbys A-lag. Så nu är det klart att Väsbys nya tränarduo 2007 blir Mikael Stahre och Björn Wesström.

Namn: Saihou Jagne
Position: Anfallare
Senaste klubb: Valsta Syrianska IK
Kommentar: Saihou Jagne som spelade med Väsby i Superettan 2005 är nu tillbaka. Innan säsongen 2006 lånades Saihou ut till Valsta Syrianska IK. Nu har den 20-åriga anfallaren gjort klart med klubben och återvänder till Väsby.

Namn: Christian Dreijer
Position: Anfallare
Senaste klubb: Värtans IK
Kommentar: Väsbys 2:a spelarförvärv heter Christian Dreijer och kommer senast från Värtans IK i Division-2 Norra Svealand där dom slutade på 7:e plats. Christian Dreijer är en anfallare som gjorde många mål för Värtans IK den här säsongen.

Namn: Mikael Wentzel
Position: Försvarare/mittfältare/anfallare
Senaste klubb: Råsunda IS
Kommentar: Väsby har nu värvat en till spelare. Han heter Mikael Wentzel och kommer senast från Råsunda IS. Mikael har skrivit på ett 2-årskontrakt med Väsby och enligt vissa källor är han en mycket skicklig fotbollsspelare, snabb, dubbelfotad och mångsidig. När Råsunda IS spelade en träningsmatch i oktober mot Djurgårdens IF spelade han mycket bra och gjorde till och med mål.

Namn: Thomas Thudin
Position: Målvakt
Senaste klubb: Valsta Syrianska IK
Kommentar: Nu har det blivit klart att den 33-åriga målvakten Thomas Thudin spelar i Väsby nästa säsong. Thomas Thudin som redan har spelat i Väsby några säsonger blev helt klar för klubben i dag (måndagen den 11:e december). Vi hälsar Thomas välkommen tillbaka till Vilundavallen och önskar han lycka till!

Namn: Admir Catovic
Position: Anfallare
Senaste klubb: AIK
Kommentar: Den 19-åriga Bosniern Admir Catovic kommer 2007 lånas ut från AIK till Väsby. Admir har nyss skrivit på ett nytt kontrakt med AIK men vid tanke på den tuffa konkurrenssituationen i AIK:s A-lag kommer han lånas ut till Väsby för att få den speltid han behöver. I och med att Admir Catovic lånas ut till Väsby återförenas han ju också med Mikael Stahre. Vi hälsar Admir välkommen till Väsby och önskar honom lycka till!

Namn: Andrés Thorleifsson
Position: Anfallare
Senaste klubb: AIK Ungdom
Kommentar: Andrés Thorleifsson har dom två senaste åren spelat i AIK:s U-trupp och 2006 var han lagkapten. Han är 16 år, 190 cm lång och hans kontrakt med Väsby varar till 2008-11-30. Andrés är en target-forward och har ett bra tillslag med båda fötterna.

Namn: Ammar Ahmed
Position: Mittfältare
Senaste klubb: AIK Ungdom
Kommentar: Precis som Andrés Thorleifsson lämnar mittfältaren, Ammar Ahmed AIK:s U-trupp för Väsby. Ammar är en mycket bollbegåvad spelare med dribblingar och både kort- och långpassningsspel som sitt kännetäcken. Han är 16 år, 175 cm lång och hans kontrakt med Väsby går ut samtidigt som Andrés, 2008-11-30. Ammar har spelat i AIK Ungdomsfotboll i två år, och 2006 fick han pris som AIK:s U-trupps bästa spelare. Vi hälsar både Andrés Thorleifsson och Ammar Ahmed välkomna till Väsby och önskar dom lycka till.

Namn: Peter Motas
Position: Försvarare
Senaste klubb: Enskede IK
Kommentar: Peter Motas är född 1985 och har spelat för Enskede IK 2006. Peter är fostrad i AIK och kan spela både ytterback till höger och vänster samt yttermittfältare. Peter återförenas i Väsby med Mikael Stahre.

Namn: Per Magnusson
Position: Försvarare
Senaste klubb: Östersunds FK
Kommentar: Per Magnusson är född 1983 och har spelat för Östersunds FK 2006. Per är en allsidig spelare med god fysik. Per har mycket goda referenser med sig från Östersunds FK och har gjort ett bra intryck under de provspel han gjort.

Namn: Daniel Lindqvist
Position: Försvarare
Senaste klubb: Råsunda IS
Kommentar: Daniel Lindqvist är född 1987 och har spelat för Råsunda IS 2006. Daniel tillhörde AIK:s U-trupp 2004-2005 och är en aggressiv spelare som kommer konkurrera både som ytterback och yttermittfältare. Daniel återförenas i Väsby med Mikael Stahre.

Namn: Patrik Manzila
Position: Mittfältare
Senaste klubb: Segeltorps IF
Kommentar: Patrik Manzila är född 1980 och har spelat för Segeltorps IF 2006. Patrik har en gedigen meritlista med bland annat SM-guld 2001 i Hammarby IF samt en mängd matcher på elitnivå i olika klubbar. Patrik kommer bidra med bland annat erfarenhet och löpvilja i en central position på mittfältet. Vi hälsar dom fyra senaste nyförvärven, Peter Motas, Per Magnusson, Daniel Lindqvist och Patrik Manzila välkomna till Väsby och önskar dom lycka till!

Namn: Bilel Ghemri
Position: Anfallare
Senaste klubb: IF Brommapojkarna
Kommentar: Den 20-årige mittfältaren Bilel Ghemri från IF Brommapojkarna kommer att spela i Väsby kommande säsong. Bilel är en spelare som AIK:s tränare Rikard Norling har haft ögonen på en lång tid och Väsbys ordförande, Börje Andersson säger att han är en mittfältare med en bra vänsterfot som säkert kommer att tillföra mycket kvalité i truppen. Vi hälsar Bilel Ghemri från BP välkommen till Väsby och önskar han lycka till!

Namn: Johan Vega
Position: Försvarare
Senaste klubb: Vallentuna BK
Kommentar: Johan är fostrad i AIK: s ungdomsverksamhet och har den gångna säsongen spelat i Vallentuna BK, Johan var inför 2006 aktuell för Väsby men tar nu steget fullt ut in i truppen. Johan är en bollsäker mittback med god speluppfattning. Vi hälsar Johan välkommen till Väsby och önskar han lycka till!

Namn: Jonas Gustavsson
Position: Mittfältare
Senaste klubb: AIK Ungdom
Kommentar: Jonas har gjort 16 pojklandskamper för det Svenska P89-landslaget och rankas som en av de bästa på sin position i Sverige i årskullen. Jonas är en bollskicklig spelare med det goda passningsspelet som sitt signum. Vi på Väsbyredaktionen hälsar Jonas välkommen till Väsby och Villundavallen och önskar han lycka till!

Namn: Henrik Englund
Position: Anfallare
Senaste klubb: AIK Ungdom
Kommentar: Henrik kom inför 2006 till AIK från Uppsala IF där han spelat seniorfotboll. Henrik är en extremt snabb spelare med ett bra tillslag och bra träffbild som sina främsta egenskaper. Henrik fick pris som årets nykomling i AIK:s U-trupp 2006. Henrik kommer under 2007 att lånas ut för spel i Gamla Upsala SK. Vi önskar Henrik lycka till i Gamla Upsala SK nästa säsong.

Namn: Gabriel Petrovic
Position: Mittfältare
Senaste klubb: IFK Mariehamn (Finland)
Kommentar: Väsbys senaste nyförvärv är den nygamla Väsbyspelaren Gabriel Petrovic. När Petrovic var 19 år (säsongen 2003) spelade han 15 matcher för Väsby. Gabriel kommer senast från IFK Mariehamn i Finlands högstaliga Veikkausliiga och blir därmed Väsbys första nyförvärv från utlandet. Nu är Gabriel Petrovic 23 år och studier i Stockholm har fört honom tillbaka till AIK och Väsby. Vi önskar Gabriel ett stort lycka till och välkomnar han tillbaka till Väsby och Vilundavallen, nu lite mer rutinerad!

Namn: Brwa Nouri
Position: Mittfältare
Senaste klubb: AIK
Kommentar: 20-årige AIK-spelaren Brwa Nouri är klar för spel i Väsby. Brwa är född i Iran men har gjort 3 landskamper för det Svenska P-16 landslaget och 1 för Juniorlandslaget. Nouri debuterade i AIK:s A-lag när dom spelade i Superettan säsongen 2005. 2006 blev Brwa utlånad från AIK till Åtvidabergs FF. Vi hälsar Brwa välkommen till Väsby och önskar han lycka till!

Namn: Kweku Turkson
Position: Mittfältare
Senaste klubb: AIK Ungdom
Kommentar: Väsbys senaste nyförvärv heter Kweku Turkson och är en talangfull 21-årig mittfältare från AIK:s U-trupp. Kweku spelade säsongen 2004 i AIK:s A-lag. Vi på Väsbyredaktionen säger hej och välkommen till Kweku och önskar han lycka till!

Rykten in:
-

Avskrivna rykten in:
-

Förlänga kontrakt: 

Namn: Daniel Johansson
Position: Försvarare
Senaste klubb: FC Väsby United
Kommentar: Väsby 29-årige vänsterback med nummer 4 på ryggen Daniel Johansson har kommit överens med Väsbyordföranden Börje Andersson om ett förlängt kontrakt. Vi ser såklart fram emot Daniels nästa säsong, där han säkert tar en ordinarie vänsterbacksplats även det här året. Vi önskar Daniel lycka till i Väsby framtiden och hoppas att hans hälsena inte bråkar men honom under säsongen 2007!


Namn: Omar Jawo
Position: Försvarare
Senaste klubb: FC Väsby United
Kommentar: Omar Jawo har nu bestämt sig för att förlänga kontraktet med Väsby. Torsdagen den 30:e november skrev han på ett nytt kontrakt som går ut om 2 år. Vi på Väsbyredaktionen önskar Omar lycka till nästa säsong och hoppas att 2007 blir ett lika bra år för mittbacken som 2006!

Klara förluster:

Namn: Niklas Westberg
Position: Målvakt
Ny klubb: AIK
Kommentar: Niklas Westberg har nu skrivit på ett 1-årskontrakt med sin gamla klubb AIK och kommer att ersätta AIK:s förra andramålvakt Nicklas Bergh som lånas ut till Enköpings SK 2007. Westberg spelade ju i AIK säsongerna 1997-2000 men var då andramålvakt och hoppas nu på att kanske få stå några matcher för klubben i Allsvenskan nästa säsong. Vi önskar den skickliga målvakten Niklas Westberg lycka till i sin nya klubb, AIK!

Namn: Peter Holm
Position: Försvarare
Ny klubb: Enköpings SK
Kommentar: Peter Holm som har varit en av Väsbys bästa spelare den här säsongen har nu skrivit på ett 2-årskontrakt med Enköpings SK som det här året kom 1:a i Division-1 Norra och gick därmed upp till Superettan. Vi på Väsbyredaktionen önskar Peter lycka till i sin ny klubb!

Namn: Daniel Olsson
Position: Försvarare
Ny klubb: Enköpings SK
Kommentar: Daniel Olsson lämnar nu Väsby för Enköpings SK precis som hans backkollega i Väsby Peter Holm gjorde för ett litet tag sedan. Mittbacken som varit lagkapten i Väsby den här säsongen skrev på kontraktet med Enköpings SK tisdagen den 12:e december. Nu när Daniel Olsson har lämnat klubben efter många år i Väsby som faktiskt är hans moderklubb kanske den tekniske 20-åringen Walid Atta får chansen som mittback bredvid Omar Jawo som troligast spelar i startelvan nästa säsong nu när han har förlängt sitt kontrakt. I kvalet mot IK Sirius FK spelade ju Atta högermittfältare i bägge matcherna men passar nog bättre som back. Walid som också bland annat imponerade i testmatchen mot Värtans IK slog till och med in en frispark rätt upp i krysset när bara sekunder återstod. Men nu var det ju inte dom det handlade om utan Daniel Olsson. Vi på Väsbyredaktionen tackar Daniel för hans tid i Väsby-fotboll och önskar honom ett stort lycka till i sin nya klubb, Enköpings SK!

Namn: Per Karlsson
Position: Försvarare
Ny klubb: AIK
Kommentar: Per Karlsson som i princip inte har spelat någon match med Väsby, förutom några träningsmatcher eftersom han bröt armen våras efter Superetta-premiären mot Trelleborgs FF har nu återvänt till AIK efter lån. Per Karlsson har ju redan spelat några matcher med AIK i Royal League men har fortfarande tillhört Väsby också ända fram tills nu. Vi säger hej då och lycka till Per och hoppas att han kan hålla sig skadefri 2007!

Namn: Eldin Kozica
Position: Försvarare
Ny klubb: Djurgårdens IF
Kommentar: Nu är det klart att försvararen Eldin Kozica som lånades in från Djurgårdens IF innan den här säsongen återvänder till DIF. Eldin blev ju skadad i somras och kunde därmed inte vara med i några matcher men när han inte har varit skadad har han inte heller spelat så mycket, det på grund av att han har petats av Väsby backlinje. Så den här säsongen har inte varit ett så bra år för Eldin Kozica men vi på Väsbyredaktionen önskar han lycka till i Djurgårdens IF 2007!

Namn: Andreas Matés
Position: Försvarare/mittfältare
Ny klubb: Slutar
Kommentar: Väsbyveteranen Andreas Matés som har spelat för klubben i hela 25 säsonger varav 16 i A-laget har nu bestämt sig för att lägga skorna på hyllan och fortsätta karriären som tränare. Vilken klubb han kommer att träna nästa säsong är inte klart än. 34-åringen Matés har ju spelat i Väsby exakt hela karriären och har aldrig funderat eller känt för att byta klubb. Vi tackar slitvargen (och kanske råskinnet) Matés för en fantastisk tid i Väsby-fotboll och hoppas att han får ett fortsatt trevligt fotbollsliv, nu som tränare!

Namn: Johan Thörnblom
Position: Mittfältare
Ny klubb: Slutar
Kommentar: Johan Thörnblom som värvades till Väsby från Enköpings SK innan den här säsongen har nu bestämt sig för att lägga av med fotbollen precis som hans mittfältskollega Andreas Matés. 21 matcher och 2 mål (både målen på frispark) blev det för Thörnblom i Väsby. Vi på Väsbyredaktionen tackar Johan bland annat för hans mycket vackra frisparksmål mot Enskede IK och Falkenbergs FF och önskar han lycka till i fortsättningen!

Namn: Marcus Bengtsson
Position: Mittfältare
Ny klubb: Ej klart
Kommentar: Innermittfältaren Marcus Bengtsson kommer inte vara kvar i Väsby tills nästa säsong. Ingen ny klubb för Bengtsson är klar men enligt vissa källor sägs det att han kan vara på väg tillbaka till sin moderklubb Spånga IS i Division-3 Norra Svealand. Vi tackar Marcus för hans tid i Väsby och önskar honom lycka till i fortsättningen!

Namn: Tamba Yarjah
Position: Mittfältare
Ny klubb: Ej klart
Kommentar: Väsbys mittfältare med nummer 16 på ryggen Tamba Yarjah kommer inte spela fotboll i just Väsby nästa säsong. Onsdagen den 27:e december blev det klart att Yarjah lämnar Väsby, men ingen ny klubb är klar för Tamba. Vi på Väsbyredaktionen önskar Tamba lycka till i den klubb han nu hamnar i!

Namn: Robert Åhman-Persson
Position: Försvarare/mittfältare
Ny klubb: AIK
Kommentar: Det blir ingen Robert Åhman-Persson mer i Väsby för nu är det klart att han återvänder till AIK efter lån. Åhman-Persson var ju ett tag på väg till Sirius men det blev AIK till slut. Robert Åhman-Persson har ju vuxit som spelare rejält den här säsongen och gjorde nog ett av “Årets mål” på Vilundavallen mot Degerfors IF. Vi tackar Åhman-Persson för hans tid i Väsby och önskar han lycka till i AIK nästa säsong!

Namn: Fabricio Cardoso Nazaré
Position: Mittfältare
Ny klubb: Ej klart
Kommentar: Den 22-årige brasilianaren Fabricio Cardoso Nazaré som kom till Väsby i slutet på sommaren har nu bestämt sig för att inte spela i klubben 2007. Fabricio som bland annat är brorsa med Djurgårdens IF:s mittfältare, Enrico Cardoso Nazaré spelade bara 1 match för Väsby efter att han kom och det blir inga fler. I vilken klubb Fabricio hamnar är inte klart så precis som Michael Allyn är han för tillfället klubblös.

Namn: Özgur Yasar
Position: Anfallare
Ny klubb: Syrianska FC
Kommentar: Väsbys interna skytteligavinnare den här säsongen Özgur Yasar som gjorde 5 mål på 28 matcher kommer att lämna klubben för Syrianska FC. Özgur var ju ett tag på väg till Degerfors IF men han sa sedan att han inte ville bli någon värmlänning. Vi tackar Yasar för hans säsonger i Väsby och önskar han lycka till i Syrianska FC!

Namn: Kutshi Kanga
Position: Mittfältare/anfallare
Ny klubb: Syrianska FC
Kommentar: Kutshi Kanga är nu klar för Väsbys nya seriekollegor Syrianska FC. Kutshi som provtränade med AIK i några veckor men det blev ändå inte Solna-klubben har skrivit på ett 2-årskontrakt med Syrianska FC. Kutshi har ju varit på topp i Väsbys poängliga sedan dom blev FC Väsby United, 5 mål och 2 assist på 27 matcher 2005 och 4 mål och 1 assist på 25 matcher 2006. Vi säger hej då till Kutshi Kanga som spelat i Väsby-fotboll ganska många år och önskar han lycka till i sin nya klubb!

Namn: Michael Allyn
Position: Anfallare
Ny klubb: Ej klart
Kommentar: 11 matcher och 1 mål blev det för Michael Allyn i Väsbytröjan och nu är det klart att han inte spelar i Väsby 2007. Att Allyn nu lämnar Väsby var i princip redan klart innan kvalmatcherna mot IK Sirius FK även om han var med på bänken och hoppade in. Ingen klubb har visat något intresse och just nu är han klubblös.

Rykten ut:

Namn: Andreas Eriksson
Position: Mittfältare/anfallare
Intresserade klubbar: IF Brommapojkarna, IK Sirius FK
Kommentar: Efter kvalet var IFK Norrköping intresserade men tackade nej. Deras klubbdirektör Michael Andersson tyckte att han var för skadebenägen. Nu är IF Brommapojkarna och IK Sirius FK intresserade av 25-åringen. Andreas säger i Uppsalatidningen att han har ett år kvar på sitt kontrakt och hoppas att kunna lösa det med klubben så att han kan gå vidare. Andreas har pratat med båda klubbarna och kommer nog inte att vara kvar till nästa säsong i Väsby.

Namn: Kali Ongala
Position: Mittfältare/anfallare
Intresserade klubbar: Malmö FF, Landskrona BoIS
Kommentar: Kali Ongala har varit en av Väsbys bästa spelare den här säsongen och fick till och med spela med Tanzanias A-landslag i några kvalmatcher till Afrikanska mästerskapen. Ett lag som är intresserade är Landskrona BoIS. Ett annat lag är Malmö FF där han har provspelat och varit med i en B-lagsmatch mot Helsingborgs IF där MFF förlorade med 3-0. Enligt Malmö FF:s hemsida tycker dom att han både blandade och gav och att felprocenten var hög men att han spelade bättre på mittfältet i 2:a halvleken.

Avskrivna rykten ut:
-

Truppen:

Målvakter:
0. Thomas Thudin
12. Aram Shahabi
Försvarare:
0. Peter Motas
0. Per Magnusson
0. Daniel Lindqvist
0. Johan Vega
4. Daniel Johansson
13. Omar Jawo
17. Walid Atta
20. Mikael Hjelmström
Mittfältare:
0. Mikael Wentzel
0. Ammar Ahmed
0. Patrik Manzila 
0. Jonas Gustavsson
0. Gabriel Petrovic
0. Brwa Nouri
0. Kweku Turkson
 
11. Kali Ongala
14. Christophe Lallet
Anfallare:
0. Saihou Jagne
0. Christian Dreijer
0. Admir Catovic
0. Andrés Thorleifsson 
0. Bilel Ghemri
0. Henrik Englund 
9. Andreas Eriksson

Om du har något tips om Väsbys Silly Season maila till knicken_sahlen@hotmail.com.

Niklas Sahlén2007-02-05 18:19:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna