MVP2003 - andra plats: Håkan Svensson

Intervju med Håkan Svensson om året som varit och framtiden.
- Det bästa har varit alla supportrar som stöttat oss, säger han till GF.

Många AIK-supportrar var skeptiska till värvningen av Håkan Svensson i fjol. I dag är det ingen som ifrågasätter längre. Håkan Svensson har varit strålande mellan stolparna under sin debutsäsong i AIK och kammade hem 28 procent av rösterna då Gnagarforums besökare röstade om årets MVP. Lagets mest värdefulla spelare.
Håkan själv blir väldigt glad när han får veta resultatet.
- Det känns jätteroligt att få uppskattning för det man gör. Första året är lite speciellt, jag har kommit in i det mer och mer ju längre säsongen lidit, säger han till GF samtidigt som han är ute och julhandlar med familjen i Halmstad:
- Jag vet ju om att snart är det fotboll alla dagar i veckan så det gäller att passa på att rå om familjen den här tiden.

Vågar du fortfarande gå mellan Stora- och Lilla Torg i Halmstad...?
- Det törs jag verkligen. Det är väldigt stor respons här nere, bortsett från en del nya supportrar som kom in under förra året. De gamla har jag verkligen med mig, de har skickat uppskattning både via mejl och på andra sätt. Det är de man verkligen kan kalla riktiga supportrar.

Håkan berättar också att HBK:s ordförande hört av sig och att flera i hans gamla klubb tycker att det är kul att han gör bra ifrån sig i AIK.
- Självklart var det lite turbulent när jag gick, ibland blir det lite hårda ord i början, men numera tycker de bara att det är roligt att det går bra för mig.

Du har varit det självklara förstavalet hela säsongen, är det tillräcklig konkurrens?
- Jag tycker alltid det är konkurrens. Man ska alltid känna att det finns folk som vill ha ens plats, då är det lättare att prestera så bra resultat som möjligt. Den har varit bra tycker jag. Jag har varit med så pass länge att jag ändå vet vad som förväntas av mig.

Hur tycker du att säsongen har varit?
- Det bästa har varit alla supportrar som stöttat oss. Den väldigt fina inramningen tror jag gör många procent på den totala kapaciteten och på vad vi presterar på planen. Den inramning som är kring AIK och derbyna finns det inte mycket annat som kan göra oss bättre.

Hur viktig har vilan varit för din kropps återhämtning, du har bland annat haft en del problem med hälsenorna?
- Jag har haft problem med hälsenorna sedan i höstas förra året, de har jag kunnat rehabilitera och vila lite. I övrigt har jag hållit igång ordentligt själv naturligtvis. Dels eftersom jag är rastlös som person och dels för att inte ligga efter när vi kör igång. Jag försöker ändå hålla igång så mycket jag kan innan säsongen börjar.

När AIK startar träningen igen efter nyår tänker Håkan köra på precis som vanligt. Han hoppas också att klubben då kan få lite arbetsro.
- För lagets del gäller det att både få klart med assisterande tränare och ett eller flera namnkunniga förvärv. Utöver det att få klart med vilka som blir kvar, jag tycker att det vore skönt om vi hade allt sådant spikat snart.

Johan Wibäck2003-12-18 14:30:00

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen