Nu drar träningsmatcherna igång

På lördag drar träningsmatcherna 2007 igång, första drabbningen för Väsby är mot Visby Gute på Skytteholms IP. I och med samarbetet med AIK kommer det säkert finnas en massa AIK-ungdomar på planen.

Nu på lördag börjar försäsongen med en massa träningsmatcher, 9 stycken ganska exakt. Man startar som sagt nu på lördag mot Visby Gute och avslutar mot Degerfors i 2:a veckan i april. Sen den 22:a april är det ju som sagt seriepremiär mot Västerås på Vilundavallen, men mycket lär hinna hända i truppen innan den matchen.

8 spelare från förra årets 22-mannatrupp finns kvar i Väsby till den här säsongen. Dom spelarna är Aram Shahabi, Daniel “Danne” Johansson, Mikael Hjelmström, Walid Atta, Omar Jawo, Kali Ongala, Christophe Lallet och Andreas “Tjillen” Eriksson. Noterbart är också att det endast finns 3 spelare kvar från truppen 2005.

6 stycken (eller kanske 8 om man räknar med målvakten Niklas Rönn och anfallaren Henrik Englund som kommer att bli utlånade 2007) AIK-spelare har ju värvats in till Väsby från A-laget och U-truppen men eftersom transförfönstret inte stänger förs den 31:a mars kommer det säkert finnas fler Gnagare i Väsbys trupp när Division-1 Norra drar igång.

Annars förutom gamla spelare och AIK-förvärv har Väsby värvat hela 12 stycken spelare. En av dom mest intressanta är väl Gabriel “Gabbe” Petrovic som spelade i Väsby IK 2003, tog sedan 2004 steget över till AIK och 2006 flyttade han till Finland där han spelade för IFK Mariehamn i Finska högstaligan Veikkausliiga i en säsong. Nu kommer “Gabbe” tillbaka till Sverige som 23-åring och mycket mer rutinerad än var han var för 4 år sen i Väsby.

Nya tränarna Mikael Stahre och Björn Wesström från AIK har hittills lyckats få ihop en bred trupp på 28 spelare och kanske kan Väsby återvända till Superettan efter bara en säsong i Division-1.

Matchen mellan Väsby och Visby Gute spelas på Skytteholms IP A lördagen den 10/2 kl. 16.00. Och som grädde på moset spelar AIK mot GIF Sundsvall på "Skyttan" innan Väsby (kl. 14.00). Alla hjärtligt välkomna!

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-02-08 18:56:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna