Inför Väsby-Värtan

På lördag är det dags för andra träningsmatch nummer 2 av 9 2007. På andra sidan planhalvan den här gången på Skytteholms konstgräs står Division-2-klubben Värtans IK. I december förra året spelade Väsby en testmatch, mot Värtan, där Väsby vann med 1-0.

Imorgon (lördag) spelar Väsby sin andra träningsmatch den här säsongen. Man möter Värtan som slutade på en 7:e plats i Division-2 Norra Svealand 2006 med 8 vunna matcher, 4 oavgjorda, 10 förlorade, 36 mål gjorda och 35 insläppta. I dom sista 5 matcherna av säsongen gjorde man hela 16 mål och släppte in 7.

I slutet av förra året spelade Väsby en testmatch med en massa AIK-ungdomar och andra provspelare på planen, just mot Värtan, där Väsby till slut lyckades få in ett mål på stopptid i den 2:a halvleken. Målet gjordes av Walid Atta på frispark strax utanför Värtans straffområdeslinje.

Väsbys första träningsmatch den här säsongen blev ju klart godkänd efter ett kontrollerat spel hela matchen igenom och en rättvis 2-0 seger.

Bland dom som inte var med i matchen mot Visby Gute fanns ju både Gabriel “Gabbe” Petrovic och Andreas “Tjillen” Eriksson, två mycket skickliga spelare. Men bland dom som spelade fanns det ju också en massa bra spelare, Thomas “Thudde” Thudin var stabil i målet, hela backlinjen var ju felfri, Brwa Nouri dominerade mittfältet, Kali Ongala hade börjat passa snabbare istället för att dribbla och Saihou “CH” Jagne gjorde en bra match och gjorde det välförtjänta och mycket snygga 2-0-målet.

Nu är det Väsby som spelar först och sen efter matchen möter AIK Sirius. Kl. 11.30 imorgon på Skytteholms konstgräs är det avspark mellan Väsby och Värtan. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma och stötta Väsby och alla är ju som sagt hjärtligt välkomna!

Niklas Sahlén2007-02-16 23:15:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna