Väsby-Värtan 1-3 (1-1)

Träningsmatchen mot Värtans IK gav nog mest negativa besked till tränarna Mikael Stahre och Björn Wesström, tyvärr måste sådana besked också vara med i matchbilden.

Matchen på Skytteholm mellan Väsby och Värtan var knappt en halvminut gammal när Väsby målvakt för dagen Aram Shahabi höll på att ställa till det ordentligt med en alldeles för lös passning till försvararen Per Magnusson där förre Väsbyspelaren George Gorgis, född 86, blev så häpen att han rullade bollen på utsidan av ett tomt mål, usch, vilken början!

Första kvarten fick vi inrikta oss på försvar, Värtan radade upp chanser, oftast genom mittfältaren George Gorgis och högeryttern Sebastian Hautamäki, också han född 86, dem före detta Väsbyspelarna rullade gång på gång upp vårt försvar som för dagen uppträdde alldeles för nonchalant, att försöka spela sig ur svåra lägen med kortpassningsspel i straffområdet är ju snyggt när det lyckas, men idag misslyckades vi mer än lyckades.

Den fåtaliga publiken fick vänta till 21:a minuten innan vi fick till ett bra avslut, Admir Catovic blev fri i mitten men sköt rakt på Alex Petrovic i Värtanmålet.

Väsby kom fram bättre och bättre och i 23:e minuten lobbade högeryttern Mikael Wentzel över Värtans backlinje där Christian Dreijer dök upp och som i sin tur lobbade snyggt över en utrusande Petrovic, 1-0 var nog inte rättvist i det läget, men det är ju målen som räknas...

Ett par minuter senare var Walid Atta mycket nära att nicka in 2-0 på Brwa Nouris välslagna hörna, men bollen strök utsidan av stolpen.

Värtan fortsatte dock med sitt offensiva spel och belöningen kom i 37:a minuten då Viktor Bergström lobbade in 1-1 efter nya misstag i försvaret.

En halvlek som chansmässigt gick till Värtan medan vi rullade boll på ett snyggare sätt dock utan att komma till avslut speciellt ofta.

Andra halvlek var det mest gästerna som skapade chanser och efter 66- och 68 minuter gjorde Värtan två mål efter nytt virrvarr i vårt straffområde.

Bilel Ghemri sköt rakt på i bra läge, Walid Attas frispark lyckades Petrovic tippa till hörna så några riktigt bra chanser skapade vi i alla fall, men mot Värtans 4-5 klara målchanser stod vi oss slätt. Andra halvlek var Värtans på alla vis.

Högeranfallare: Christian Dreijer

Daniel Johansson och Kali Ongala spelade med AIK mot Sirius (4-0). Kali låg bakom passningen till 3-0.

Två träningsmatcher avverkade, nu väntar Syrianska FC på Södertälje Fotbollcenter inkommande lördag kl. 16.00.