Syrianska-Väsby 1-0 (1-0)

I en mycket kall, blåsig och ganska jämn match på Södertälje Fotbollcenter där varken någon av dom två förre detta Väsbyspelarna Özgur Yasar eller Kutshi Kanga var med lyckades Syrianska vinna med 1-0.

Matchrapport:

Väsbys första målchans kom i den 15:e minuten, dock sköt våran nummer 11 Kali Ongala över.

En kvart senare var Syrianska framme och störde men Väsbymålvakten Thomas “Thudde” Thudin styrde bollen till hörna. Och på hörnan gjorde Syrianska 1-0 efter ett nickmål av deras nummer 16 Rabi Elia.

Ett par minuter senare fick Kali återigen chansen, men sköt utanför i ett riktigt bra läge.

Första halvleken gick nog till Syrianska som kunde gjort fler mål i 1:a halvleken men “Thudde” stod i vägen.

Väsbys absolut bästa målchans i matchen var när Brwa Nouri testade skottlyckan från cirka 30-35 meter efter en mycket fin passning från mittfältskollegan Gabriel “Gabbe” Petrovic men skottet räddades av Syrianskas målvakt Alexander Valentin som tippade bollen till hörna. En hörna där Walid Atta fick ett mycket bra nickläge att sätta 1-1 på, men nicken gick strax utanför.

Med några minuter kvar av matchen fick Walid Atta ytterligare två chanser, först på ett distanskott strax utanför och sen på en frispark där han sköt några meter över.

På stopptid satsade Väsby fullt för en kvittering men slog ofta bort passningar som snabbt blev till kontringar för Syrianska istället, men “Thudde” var stabil i målet.

Väsbys bäste spelare: Thomas Thudin, Målvakt
Thomas “Thudde” Thudin räddade verkligen Väsby denna afton med många fantastiska räddningar! Bland annat i slutet av match när Syrianska fick en frispark precis utanför Väsbys straffområde och “Thudde” sträckte ut hela sin längd och lyckades styra bort bollen. Han gjorde också några snygga räddningar på frilägen.

Noterbart:
Väsby har nu på tre spelade träningsmatcher ställt upp med dom fyra försvararna som är kvar från förra årets spelartrupp i två av matcherna. Noterbart är också att för er som inte har sett Väsby spela någon av dom tre träningsmatcherna hittills i år har vi glömt att berätta att dom spelar med gråa tröjor och svarta byxor från Adidas nu, men självklart finns grönt och vitt tillbaka när Divsion-1 Norra drar igång.

Nu väntar Valsta Syrianska som nästa motståndare för Väsby. Lördagen den 3:e mars kl. 13.00 på Valstas hemmaarena Midgårdsvallen. Välkomna!