Träningsrapport 16/1

Kall fredagseftermiddag på Skytteholm. Söderst@dion var där. Här följer en rapport:

Med tämligen stelfrusna fingrar är det så dags att plita ner dagens träningsrapport. På ett kylslaget Skytteholms IP fick vi se 19 grönvita träna. Numer är även "stora" Skytteholm, ni vet där vi bajare njutit ett par gånger, belagt med konstgräs och det är där det tränas. Förhoppningsvis är det även där våra träningsmatcher kommer att spelas senare i vår. Lasse Eriksson gnuggade Jon och Ante medan Fredrik Stoor använde tiden till att jogga runt planen. Saknades gjorde Johan Andersson, Alexander Östlund och Max von Schleebrügge.

Träningen beskådades av ett 30-tal människor och inleddes med den välkända kvadraten. En i mitten och alla passningar på ett tillslag. Därefter delades gruppen i två delar och man arbetade nu i två stora kvadrater. Nu jobbade man på kvadratens diagonal med olika teknikövningar, t.ex. finter. Därefter ett par passningsövningar i samma kvadrat där Anders och Thom som vanligt poängterar precisa passningar och ett tillslag.

Efter 20 minuter fick de båda grupperna spela mot varandra på området mellan mittlinjen/straffområdeslinjen. Inga mål utan spelet gick ut på att hålla bollen inom laget och det var bara tillåtet att använda två touch. Övningen kräver god rörlighet och spelarna får springa mycket. Det medför också att spelet på backen prioriteras. 10 minuter fick grabbarna jobba med detta och passningskvaliteten var relativt hög.

Nu fick killarna byta till löparskor. Det var dags för en variant av "idioten" över i stort sett hela plan. Anders satte ut koner var 20: e meter och gruppen var fortfarande uppdelad i två gäng. När ena gänget sprang vilade de andra. Anders klockade dem och körde i 2-minuters intervaller. När tiden var ute slutade man att springa oavsett var i banan man var. Varje gubbe sprang 6 intervaller. Här visade våra unga killar framfötterna. Även Mikkel sprang på bra. Framförallt Runströms första intervall imponerade. Killen drog ifrån rejält och lämnade de andra ordentligt akterseglade. Gerrbrand, Nadir och Erkan var även de starka löpare.

En halvtimme senare var det så, efter byte av skor och lite dricka, äntligen dags för matchspel. Matchen spelades på en förminskad plan, längdmässigt sett. Dock användes hela bredden. Lagindelningen var som följer:
Gula: Micke A, Pablo, Hella, Erkan, Haris, Stark, Nadir och Petur.
Svarta: Mikkel, Fjörtoft, Hindsberg, Gerrbrand, Sulan, Erik, Petter och Runström. Gula laget hade Jon i mål, Ante vaktade kassen för de svarta.

Petter Andersson inledde målskyttet för de svarta, 1-0. Sulan gjorde sedan ett självmål då han styrde in Pablos högerinlägg i egen kasse. 1-1. 1-2 gjorde Haris på ett skott utifrån, men det var tvål på Antes handskar. Ett väldigt billigt mål. 1-3 från Pablo med ett skott som avlossades utanför straffområdet. 1-4 från Nadir som äntligen fick till en rejäl avslutning. Nadir satte ett distinkt skott. 1-5 gjorde sedan Micke men framspelningen var oerhört elegant från Haris. Det gula laget var betydligt vassare än det svarta. Erik Johansson bjöd dock oss på läktaren på ett par riktigt granna finter som rev ner applåder från de tappra supportrar på plats.

Efter 20 minuters spel minskade Anders ytan betydligt på bredden. Instruktionen var nu att endast ett tillslag är tillåtet. Det gula laget fortsatte att bjuda på bäst spel. 1-6 gjorde Micke, assist från Erkan. Petter Andersson gör 2-6. Därefter följer träningens grannaste mål. Det gula laget utökar till 2-7 genom ett riktigt "klappklapp"-anfall. Haris, Micke och Pablo hade en 6-7 snabba passningar mellan sig och Pablo kunde enkelt lägga bollen bakom Ante. Väldigt vackert! Björn Runström gör 3-7 genom att ta tillvara på slarv i gulas backlinje genom att ta hand om bakåtpassningen och lobba in bollen över Jon. Matchen slutar 3-7 och gula laget var klart bäst. Haris Lahtinen gör en riktigt fin träning och förtjänar många plus. Han visar mycket fin inställning och fin teknik. Han levererade flera fina passningar som lagkamraterna förvaltade. Micke Andersson och Pablo såg laddade ut. Sulan gör en fin träning, igen. Väldigt roligt att se Fjörtoft, Hella och Petur i bollträning. Extra kul att Hella är på plats igen.

När Anders minskade ytan på slutet och beordrade ett tillslag höjdes tempot markant. Vi fick se riktigt fina anfall och bra rörelse. Killarna ser ut att ha roligt tillsammans och det var perfekt att varva ner från arbetsveckan genom att titta till hjältarna! Har sagt det förr, säger det igen. Ni som har chansen och möjligheten att titta på ett par träningar: Gör det! Ni kommer inte att ångra Er!

Pernilla2004-01-16 17:50:00

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!