Nackas Minne: Under ytan - Del Två

fortsättningen...

Jag är en stor tifo-fantast, med nästan allt vad det innebär. Jag byter bilder med folk från hela Sverige och en del utomlands, jag sjunger Franska, Turkiska och Svenska läktarramsor hemma, etc. etc. Kort sagt, jag älskar läktarkultur, sånger och tifon, läktaren är vår VI bestämmer!

Nåväl, jag går in på läktaren inför den första matchen och har kameran i högsta hugg, jag visste att det inte skulle vara särskilt mycket motståndar supportrar där, men något att fota skulle det väl det ändå finnas!
Det fanns det inte, snarare tvärtom. Det jag ser är en Clown, med fet peruk och en megafon som står och dirigerar publiken att vifta med tröjor och göra små ljud med ballongerna som de fått.
Jag fick känslan att det INTE var så här vi bäst kunnat hylla Nacka och var det verkligen det här som arrangörerna ville. De kunde ha gjort det så mycket annorlunda med bilder på Nacka. Vi kunde ha hyllat honom med sång och megafonen kunde varit i handen på våra egna capo, då skulle vi ha hyllat Nacka betydligt mycket mera än vad den där reklamkampanjen gjorde!

Matcherna gick ju inte våran väg så vi bestämde oss för att packa ihop, gå iväg med våra tunga lådor och pallra oss ner till Bajenfans lokalen.
Jag var inne på läktaren och såg bronsmatchen, men det gjorde inte min lysande kumpan, han stannade kvar vid vår plats i närheten av kiosken.

Nu så kommer jag till fel nummer FEM, som jag tycker är ett problem som man ständigt möter numera på matcher. Säkerhetens agerande mot oss supportrar!
Jag går mot vårt bord och ser där att det står ett antal stora vakter med gula västar och fingrande på sina batonger.
Jag går fram och säger (vänligt):
"Hej, jag ska gå och packa ihop souvenirer, jag har sålt med Bajen Fans" svaret jag får är:
"Det är avspärrat, du ska fan ingenstans" (Inte så vänligt).
"Men, jag ska ju bara packa ihop grejerna, vi ska iväg sen."
Då ger denna vakt mig en ganska så hård knuff i bröstet och säger något i stil med:
"Fattar du dåligt ungjävel? Du ska inte igenom!"
Då kommer min kompis fram och säger (i trevlig ton):
"Men han har faktiskt sålt idag!"
Vakten svarar med ett:
"Vem FAN frågade dig?"
Jag har en till kompis med mig som också säger i trevlig ton "han måste ju få packa ihop, han har ju hjälpt till."
Svaret vi får är komiskt, riktigt komiskt:
"Håll käften, ni ungjävlar har sådan jävla attityd!"
Min kamrat orkar inte med denna vakt, utan går iväg mumlandes:
"Vem är det som har dålig attityd här?"
Denna vakt som nu verkligen är på krigsstigen säger följande:
"Fan vad tuff du är, som säger det tio meter bort" och sedan säger han något som liknar "Kom hit och säg det istället!"

Denna man var alltså anställd för att se till att säkerheten upprätthålls. Jag tycker inte riktigt han gör det på rätt sett, så jag tog och slog upp ordet säkerhet i nationalencyklopedin och detta är vad jag fick fram: säkerhet- i allmän betydelse resultatet av åtgärder eller egenskaper som minskar sannolikheten för att olyckor eller andra oönskade händelser skall inträffa.

Det var en bra förklaring av det här ordet och jag tycker verkligen inte att det var så som det fungerade i går!
Nu vet jag inte om dessa är anställda av Hammarby så därför ska jag inte skälla på Hammarby och dess säkerhetsansvarig. Det är klart att dessa rejäla stadiga herrar kan ha den dålig dag. Men jag tycker att det händer lite för ofta, jag förstår att de kan tycka det är jobbigt på matcherna och att de är lite sura efteråt, men någon måtta får det väl vara!
Jag har hört ett rykte som lyder som följer: Inför varje derby är det KÖ bland poliser och säkerhetsvakter just för att de vet att det går vilt till, om någon kan bekräfta eller dementera detta blir jag tacksam!
Ibland får jag den känslan av att de nästan skulle vilja att det blir bråk, men man muckar inte gräl med små 14-15 åringar!

"Rensa bland leden" är fel att säga, men jag tycker verkligen att säkerhetsvakterna ska ta och lugna ner sig!

Nu ska jag inte gnälla mera, utan denna "krönika", "text" eller "rapport" är nu slut! Och jag hoppas att vi kan slippa alla de här konflikterna resten av året, för vi vill ju alla göra vårt bästa för HAMMARBY!!!

CHAOS VS KAOS

Fjutten2004-01-17 23:51:00

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!