Enskede-Väsby 3-1 (2-0)

Gårdagens träningsmatch där Väsby mötte Divison-2-laget Enskede IK slutade med en förlust, 3-1, trots stundtals bra Väsbyspel.

Väsbys lagledare Leif Grahn tyckte att hemmalaget Enskede såg väldigt fokuserade ut redan på uppvärmningen, och så blev också matchen. Både Enskede och Väsby såg laddade ut och matchen startade med ett högt tempo. Det var bara det att Enskede var vassare i avsluten och Tobias Andersson kunde nicka in 1-0 på en hörna redan efter 10 minuters spel.

Matchen var ganska jämn men den före detta Väsbyspelaren Tolga Unal var pigg och snurrade upp Väsbys vänstersida ett par gånger där det sedan blev hörna för hemmalaget. På hörnan gjorde Enskedes Jacob Glans 2-0, ett nästan exakt likadant mål som 1-0. Väsbys försvar på båda hörnmålen var ganska passivt och vår målvakt för dagen, Aram Shahabi kunde inte heller avvärja något av målen.

Väsby skapade sedan några chanser, Aliu Jagne prickade stolpen, Mikael Wentzel kom helt fri men bollen gick precis utanför stolpen.

1:a halvlek gick till Enskede både mål -och chansmässigt men spelmässigt var det jämnt.

Väsby började 2:a halvleken riktigt bra och slog många fina inlägg från kanterna. Men på Enskedes enda chans i 2:a halvlek gjorde Mikael Waak 3-0 efter drygt 65 minuters spel och då kändes det väldigt snopet hos Väsby, även om 3-0-målet var snyggt.

Brwa Nouri slog en frispark men bollen gick i stolpens utsida.

Väsbyanfallaren Andrés Thorleifsson lyckades frispela Aliu Jagne men målvakten var på sin vakt och räddade.

Väsby lyckades till slut reducera, 3-1 gjordes av Väsbys för dagens bästa spelare, Saihou “CH” Jagne efter att ha nickat bollen perfekt på ett inlägg av Brwa Nouri.

Bara några minuter senare var “CH” framme igen och gjorde mål men det dömdes bort för offside.

Väsby gjorde en hyfsad insats med tanke på alla skador och sjukdomar som fanns i truppen och man var till och med tvungen att låna in AIK-junioren Filip Therland.