Väsby-Carlstad 0-1 (0-0)

Gårdagens träningsmatch på Skytteholm mellan Väsby och Carlstad United slutade som så många andra träningsmatcher för Väsby, med förlust, men man kan väl i alla fall inte kalla det rättvist.

Väsby började matchen väldigt passivt men det gjorde faktiskt Carlstad United med. Ingen riktig målchans innan man hade spelat 20 minuter. Väsby får en hörna som Gabriel “Gabbe” Petrovic lägger bra in mot straffområdet där vår mittback Omar Jawo nickar men bollen går precis utanför.

Några minuter senare agerar Väsbys vänsterback och lagkapten för dagen ganska dåligt. En Carlstad United-spelare fintar bort “Danne” och kommer sedan in i straffområdet där han fäller spelaren men domaren tecknar för spela vidare.

Efter 24 minuter rycker Väsbys Mikael Wetzel sig loss från säkert 3 Carlstad-spelare och lägger ett mycket fint inlägg där Brwa Nouri dyker bort på bortre stolpen och nickar ner i marken och högt upp och bortamålvakten Jani Toumala kan tippa bollen till en resultatlös hörna.

4 minuter senare får Väsby ytterligare en målchans där Gabriel Petrovic sliter sig loss i mitten och lobbar in bollen i straffområdet till Saihou “CH” Jagne som inte får till avslutet riktigt.

30 minuter spelade och högerbacken i Väsby Peter Motas tar en offensiv löpning på sin högerkant och får till ett inlägg efter marken där tyvärr ingen Väsbyspelare lyckas få en tå på bollen.

Väsby spelar riktigt, riktigt bra och efter 32 minuter bryter Brwa Nouri ett Carlstad United-anfall och passar till Aliu Jagne som sedan skickar vidare bollen till anfallaren Christian Dreijer, men han skjuter rätt på målvakten som enkelt räddar.

2 minuter senare skapar Väsby återigen oro i Carlstad United-försvaret där “CH” är nära på att sno bollen när bortamålvakten och en av backarna kommunicerar dåligt med varandra.

5 minuter från slutet av den 1:a halvleken får Väsby en frispark bara någon decimeter utanför motståndarnas straffområde men skottet från Walid Atta går precis utanför Jani Toumalas vänstra stolpe.

Med 1 minuter kvar att spela gör bortalagets Pär Eriksson 0-1 men linjemannen hade vinkat för offside långt innan han sköt in bollen mål.

1:a halvlek spelade Väsby hur bra som helst och utan tvekan nog den bästa halvleken på alla träningsmatcher hittills. Tre Väsbyspelare som var riktigt bra i 1:a halvlek:

Brwa Nouri
Mikael Wentzel
Saihou Jagne

Väsby fick en mardrömsstart i den 2:a halvleken, en Carlstad United-spelare avancerar med bollen och kapas av Peter Motas. Domaren pekar på straffpunkten men det är frågan om inte han var utanför straffområdet när han fälldes. I alla fall, Carlstads nummer 18 Erik Wennberg placerade straffen högt till vänster, otagbart för “Thudde” och 0-1 till bortalaget.

10 minuter senare fick Carlstad United en frispark drygt 3 meter utanför Väsbys straffområde men skottet gick rakt i muren.

Brwa fortsatte att spela bra även i 2:a halvlek och efter 63 minuter kommer han rusandes på högerkanten och lägger ett fint inlägg efter marken men återigen får ingen Väsbyspelare en tå på bollen.

Därefter får Väsby ett till anfall där “Gabbe” slår en fin crossboll till Saihou inne i straffområdet som sedan klackar till inbytte Admir Catovic som skjuter ett skott så att målvakten blir tvungen att sträcka ut hela sin längd för att rädda.

Med en kvart kvar att spela av matchen slår “Gabbe” återigen en fin långboll där “CH” tar en lång löpning, rundar målvakten men kommer för långt ut mot sidan och skjuter flera metrar över.

Matchens sista målchans gick till bortalaget med 5 minuter kvar, dagens enda målskytt Erik Wennberg får en passning snett inåt bakåt och skjuter ett härligt skott men “Thudde” klarar och tippar till hörna.

Väsby förde matchen i princip från början till slutet men det är målen som räknas och där var tydligen Carlstad United starkare.