Inför Allsvenskan: GAIS

Inför Allsvenskan: GAIS

Allsvenskan närmar sig med stormsteg. Alla allsvenska redaktioner här på Svenska Fans har tippat utgången av serien och presenterar sitt eget lag lite närmare.

Alla redaktioner för de allsvenska lagen här på Svenska Fans har tippat sluttabellen för 2007 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen. Vi börjar nedifrån och vandrar uppåt i tabelltipset. Dags nu för GAIS.

Svenska Fans sammanlagda tips inför säsongen 2007:

1.
2.
3.
4. 
--------------------------------------------
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13. GAIS
--------------------------------------------
14. Brommapojkarna 

Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit inför årets säsong?
Lämnat: Khari Stephenson - AIK, Daniel Blomgren – Bodö-Glimt, James Keene - Elfsborg, Conny Månsson - Kongsvinger, Jonathan Berg – IFK Göteborg, Edier Frejd - Raufoss och Mattias "Messias" Gravem – Ljungskile
Kommit: David Durmaz – Assyriska, Anatyoli Ponomarev - FC Vaduz, Sheriff Suma – Åtvidaberg, Henrik Dahl – Lyn, Tobias Holmqvist - Helsingborg , Axel Wibrån - Örgryte IS. 

Vilken spelare i ert lag bör man hålla ett extra öga på?
Daniel Nicklasson, kanske inte den bästa spelaren i GAIS men med sin teknik och sin spelförståelse kan han alltid göra det oväntade. 

Trolig startelva i premiären:
Dime Jankulovski – Kenneth Gustavsson– Richard Ekunde - Mattias Östberg – Jonas Lundén – Johann Gudmundsson – Fredrik Lundgren - Eyjólfur Hédinsson – Anatoli Ponomarev – Bobbie Friberg Da Cruz – Tobias Holmqvist

Vilka är de tre viktigaste spelarna i ert lag?
1, Richard Ekunde, en av Allsvenskan bästa mittbackar. Perfekta brytningar, placeringssäker och en fantastisk kämparvilja. En tidsfråga innan han säljs!
2, Fredrik Lundgren, jobbar alltid i det tysta. Är en sorts Håkan Mild fast i GAIS. Spelar alltid hårt och gör det alltid bra. Är lagkapten och har ett väldigt stort hjärta för klubben. Älskad av supportrarna.
3, Dime Jankulovski, är i sina bästa stunder en målvakt i landslagsklass! Tyvärr låg lägstanivå men förra säsongen var han absolut en av GAIS bästa spelare.

Vilken spelare i ert lag får sitt stora genombrott i år?
Tobias Holmqvist kan ta en plats i startelvan redan denna säsong. Han har visat redan under träningsmatcherna att han har styrkan och tempot i kroppen. Får nog sitt genombrott i år.

Vilket är ert lags styrkor respektive svagheter?
Styrkor - ger aldrig upp, ett jäkla kämpande. Är väldigt fysiska spelare som vinner närkamper och är starka defensivt.
Svagheter – Har svårt att göra mål. I fjol gjorde GAIS inte mer än två mål i någon match. Plus att den bästa målskytten från förra säsongen har lämnat. 

Det här visste ni inte om GAIS

Att Daniel Nicklasson gick till Idol uttagningen 2005 (TV4s program). Tror du inte att han blev uttagen till andra omgången? Där åkte han dessvärre ur. Men det är roligt hursomhelst. Han kallas numera ”Idolen” av fansen.

Träningsmatcher
GAIS – BK Häcken 3-1, Real Salt Lake – GAIS 0-1, University Central Florida – GAIS 0-2, GAIS – Örgryte 0-1, GAIS - Landskrona BoIS 4-2, GAIS – Örebro 1-1, GAIS – Öster 1-2, GAIS – Jönköping Södra IF 1-0, IF Elfsborg – GAIS 2-2. 

Hur många säsongskort har sålts inför säsongen 2007?

GAIS är alltid väldigt dåliga med siffror. Men färre än 1000 årskort är det i alla fall. Arenan lär ju knappast bli fullsatt i och med att vi i år ju spelar på Nya Ullevi.

Vilka lag tror ni slåss om ligatiteln i år?
Helsingborg, kom starkt på hösten förra säsongen. Om de börjar som de slutade förra säsongen blir dom farliga. Elfsborg är regerande mästare och har förstärkt laget. De blir verkligen farliga! AIK som även de var farliga förra året. De har också förstärkt med bland annat en Gaisspelare. De kan mycket väl vinna Allsvenskan 2007. Malmö har fått jobba ihop sig under 2006 och kan bli farliga. 

Hur tror ni sluttabellen ser ut i oktober?
1. Elfsborg
2. Malmö FF
3. AIK
4. Helsingborg
5. Djurgården
6. Kalmar
7. GAIS
8. Hammarby
9. IFK Göteborg
10. Gefle
11. Trelleborg
12. Örebro
13. Halmstad
14. Brommapojkarna.

Kommentarer till tabellen:
Elfsborg är det starkaste laget på pappret. Som GAIS-supporter önskar man dock dem ingen seger eftersom de tog James Keene ifrån oss. Malmös tålamod med Åkeby lönar sig nu har han fått ett år på sig att träna in laget. AIK kommer att vara farliga denna säsongen, men tror dock inte att det räcker hela vägen . Om HIF spelar som de gjorde på hösten fast då under hela säsongen så kommer de ta guldet. Men frågan är om dom verkligen kommer att kunna göra det? 

Djurgården tar inte guldet denna säsong och det känns fortfarande som om det är bittra miner i klubben. Defensiva Kalmar kommer alltid bra till i tabellen och varför skulle de inte kunna vara en underdog även 2007? GAIS har ett stabilt lag med starka spelare. Vi har en bredare trupp än förra året och är inte lika beroende av nyckelspelarna. Hammarby kanske kan komma bättre till men placeras på 8:e plats med tanke på att de tappat en del bra spelare. Kan gå vägen om Davies, den nye från USA, blir flipp. 

När det gäller IFK Göteborg så går allt åt helvete, stackarna kommer tyvärr inte vara gladare när GAIS blir bäst i stan! I IFK Göteborg handlar det bara om rättegångar. Gefle imponerar varje säsong men spelar ju med små resurser. Trelleborg var helt klart överlägset i Superettan och kommer nog inte åka ut om de spelar som förra året. Har dock tur att bara ett lag åker ur allsvenskan i år. Alltid lika trevliga Halmstad kommer inte ha något av sina bästa år. Halmstad kommer närmare och närmare degradering varje säsong och får snart passa sig. Brommapojkarna känns lite som GAIS förra året. Ingen vet något om laget så alla tippar de sist.

Svaren lämnades av Tobias Hurtig

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2007-03-31 15:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans