Inför Allsvenskan: Örebro
Lars Larsen är oerhört viktig i Örebros lagbygge

Inför Allsvenskan: Örebro

Nedräkningen fortsätter. Alla allsvenska redaktioner här på Svenska Fans har tippat utgången av serien och presenterar sitt eget lag lite närmare.

Alla redaktioner för de allsvenska lagen här på Svenska Fans har tippat sluttabellen för 2007 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen. Vi börjar nedifrån och vandrar uppåt i tabelltipset. Dags att presentera Örebro SK.

Svenska Fans sammanlagda tips inför säsongen 2007:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Örebro
12. Trelleborgs FF
13. GAIS
--------------------------------------------
14. Brommapojkarna

Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit inför årets säsong?
Nyförvärv: Magnus Wikström (Gefle), Nordin Gerzic (Rynninge), Richard Richardsson (Göteborg) och Stefan Rodevåg (Falkenberg)
Förluster: Thomas Andersson (slutar), Mirza Jelecák (Landskrona), Sandro Pavicevic (Forward), Niklas Lönnkvist (Forward) och Simon Nurme (Degerfors)

Vilken spelare i ert lag bör man hålla ett extra öga på?
Nedim Halilovic. Nedim kom till ÖSK i slutet av förra säsongen och var en avgörande faktor för avancemanget. Historien bakom hans flytt är lite intressant: Varteks i den kroatiska högstaligan hade problem med ekonomin (!) och kunde inte betala ut löner med spelarflykt till Hajduk, Dinamo och Serie A. Varteks tränare sörjde dock bara en spelare, Nedim, vilken landade i den svenska nästhögstaligan. Det är en mycket snabb och hal anfallare som ofta dyker upp på rätt ställe vid rätt tidpunkt

Trolig startelva i premiären:
Peter Westman - Patrik Anttonen - Patrik Haginge - Magnus Wikström - Joel Riddez - Johan Pettersson- Fredrik Nordback - Lars Larsen - Kristoffer Näfver - Nedim Halilovic - Stefan Rodevåg

Vilka är de tre viktigaste spelarna i ert lag?
Centrallinjen blir oerhört viktig för ÖSK i år och i den återfinns bland annat försvarsklippan Patrik Haginge kommer att bli näste svenska storback, speldirigenten Lars Larsens som betyder oerhört mycket för offensiven och är det nav kring vilket spelet kretsar samt måltjuven och fansens favorit Nedim Halilovic som bör kunna bli en obehaglig överraskning för motståndarförsvaren.

Vilken spelare i ert lag får sitt stora genombrott i år?
Patrik Haginge. Om han blir kvitt de skador som förföljt honom i karriären står han inför en mycket spännande säsong. Patrik har fått spela på många olika positioner men nu tycks han vara cementerad i mittförsvaret - där han hör hemma.

Vilket är ert lags styrkor respektive svagheter?
Styrkor: Kontinuitet kombinerad med smarta värvningar av rätt spelartyper. Tränare Walker vet vad han vill och genomför det. Dessutom tror vi att det kan finnas en omedveten underskattning hos många lag. Att många andra lag ogillar att spela på konstgräs är absolut ingen nackdel. Spetskompetens i form av Larsen och Halilovic.

Svagheter: Finns allsvenskt tempo efter två år i Superettan? Trots bred trupp saknas en bra back-up för speldirigent Larsen och laget har en märklig förmåga att vika ned sig när det verkligen gäller. Spelet på bortaplan brukar allt som oftast var under all kritik även om några fina skalper (Landskrona, Sundsvall och Norrköping bl.a.) togs förra säsongen.

Berätta något som vi inte visste om just er klubb:
Vår somaliske anfallare Yunus Ismail (som har lite trubbel med migrationsverket) började med organiserad fotboll för bara 4 år sedan, men skulle redan nu fungera som inhoppare i allsvenskan. Han är dessutom en fantastisk torrlängdskidåkare.

Hur många säsongskort har klubben sålt inför säsongen 2007?
4500 (15/3)

Träningsmatcher
Hammarby-ÖSK 1-0, ÖSK-Gefle 0-0, ÖSK-Flora 0-0. ÖSK-Flora 1-1. ÖSK-Enköping 4-1, ÖSK-Norrköping 2-1, GAIS-ÖSK 1-1, Mjällby-ÖSK 1-3, Malmö-ÖSK 0-1, ÖSK-Åtvidaberg 1-1, ÖSK-Sirius 2-2.

Vilka lag tror ni slåss om ligatiteln i år?
Elfsborg, Malmö och Öster. Elfsborg har alla möjligheter att ta upp kampen med Köpenhamn om att vara bäst i Norden. I Malmö är det minskad hausse kring laget vilket kanske gör att de kan spela ut och visa potentialen man har. Trots att Öster spelar i Superettan kan nog Lagrell finna en lösning som gör dem till en dark horse i kampen om SM-gulden.

Hur tror ni sluttabellen ser ut i oktober?
1. Malmö FF
2. Elfsborg
3. AIK
4. Helsingborg
5. Kalmar
6. Djurgården
7. Hammarby
8. Göteborg
9. Örebro
10. Halmstad
11. Gefle
12. Trelleborg
13. GAIS
14. Brommapojkarna 

Kommentarer kring tabellen:
Minskad hausse kring Malmö kanske gör att de kan spela ut och visa potentialen. Hemvändare till Elfsborg och talanger i bra blandning, kommer Linderoth hem i sommar blir man än jobbigare. AIK har en bra trupp byggd på prestation, inte på namn eller prislapp. En Henke gör ingen sommar men stundtals kommer Helsingborg att blixtra. När det gäller Kalmar så är "en brasse för varje veckodag" ett fungerande koncept, tydligen. Djurgården kan nog inte riktigt utmana de bästa lagen denna säsong. För Hammarby lär det bli mycket upp och ned i år och känns som ett givet mittenlag. Av någon anledning klarar sig alltid IFK Göteborg bättre än de förtjänar. Örebro lär underskattas av motståndarna initialt, med få skador kan en mittenplacering bärgas. Halmstads trupp verkar ojämn och laget lär prestera därefter. Gefle har tappat på lagets starkaste område, defensiven, vilket kommer att märkas. Kan Trelleborgs igelkottsförsvar räcka även i allsvenskan? GAIS presterade över förväntan förra året men har i år råkat ut för några tunga spelartapp som man inte tycks ha ersatt med likvärdiga spelare. Brommapojkarna lär göra en okej vår men i slutändan är truppen alldeles för tunn.

Vi tackar hela redaktionen på Svartvitt för svaren.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2007-04-01 15:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans