Inför Allsvenskan: Halmstad BK
Tomas Zvirgzdauskas, en mittback i allsvensk toppklass.

Inför Allsvenskan: Halmstad BK

Den allsvenska premiären är nu bara dagar bort. Alla allsvenska redaktioner här på Svenska Fans har tippat utgången av serien och presenterar sitt eget lag lite närmare.

Alla redaktioner för de allsvenska lagen här på Svenska Fans har tippat sluttabellen för 2007 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen. Vi börjar nedifrån och vandrar uppåt i tabelltipset. Halmstad BK är nästa lag ut.

Svenska Fans sammanlagda tips inför säsongen 2007:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.  Halmstad BK
10. Gefle IF
11. Örebro
12. Trelleborgs FF
13. GAIS
--------------------------------------------
14. Brommapojkarna 

Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit inför årets säsong?
Nya spelare: Hjalmar Öhagen, Sandvikens IF, Magnus Bahne, FC Inter Åbo, Tim Sparv, FC Southampton, Emir Kujovic, Landskrona BoIS (utlånad till Falkenbergs FF under 2007)
Lämnat föreningen: Eduardo Delani Santos Leite, Clube Regatas Brasil, Joel Borgstrand, BK Astrio, Magnus Svensson, Vinbergs IF, Kristoffer Fagercrantz, Falkenbergs FF (utlånad), Patrik Ingelsten, Kalmar FF, Magnus Andersson, Trelleborgs FF

Vilken spelare i ert lag bör man hålla ett extra öga på?
Ajsel Kujovic. Denne 21-åring från Landskrona gjorde allsvensk succédebut i somras. Enligt Janne Andersson är han den störste talangen han har tränat och det vill inte säga lite.

Trolig startelva i premiären:
Magnus Bahne - Mikael Rosén - Tomas Zvirgzdauskas - Peter Larsson - Tommy Jönsson Andreas Johansson - Hasse Mattisson - Dusan Djuric - Martin Fribrock - Magnus Arvidsson - Ajsel Kujovic

Vilka är de tre viktigaste spelarna i ert lag?
HBK förfogar över tre mittbackar (Peter Larsson, Tomas Zvirgzdauskas och Tommy Jönsson) på högsta allsvenska nivå. I och med att de är tre så är det inte hela världen om en av dem inte kan spela, men lagdelen i sig betyder oerhört mycket för HBK:s stabila försvarsspel. HBK har också två mycket duktiga anfallare i Magnus Arvidsson och Ajsel Kujovic. Denna lagdel är emellertid betydligt känsligare för skador då det ser tunt ut bakom detta forwardspar.

Vilken spelare i ert lag får sitt stora genombrott i år?
Om man inte räknar 2006 som Ajsel Kujovics genombrottsår så måste man nog göra det i år. Detsamma gäller för Peter Larsson.

Vilket är ert lags styrkor respektive svagheter?
Försvarsspelet har sett mycket stabilt ut under försäsongen, men anfallsspelet har tyvärr inte fungerat så bra. I år har Bollklubben en bredare trupp än de två senaste åren då många spelare besvärades av skador.

Det här visste ni inte om HBK
1889 bildades en förening i Halmstad som hette Halmstads BK. Denna fotbollsklubb spelade 1890 en match mot Köpenhamns Akademibollklubb inför ett par tusen åskådare i Halmstad. Detta är den första internationella fotbollsmatch som spelats i Sverige. Några år senare la föreningen ner verksamheten och har inget samband med det HBK som bildades 1914.

Hur många säsongskort har klubben sålt inför säsongen 2007?
Ingen uppgift.

Träningsmatcher
HBK – Bröndby 1-1, FC Nordsjaelland – HBK 1-1, HBK – Mjällby AIK 1-1, HBK – Falkenbergs FF 5-0, HBK – Trelleborgs FF 0-0, HBK – Örgryte 1-0, HBK – BK Häcken 3-4, Stabaek – HBK 0-0, Kalmar FF – HBK 1-0,

Vilka lag tror ni slåss om ligatiteln i år?
AIK och Elfsborg. AIK lyfte sig rejält förra året och har stannat kvar på den höga nivån. Elfsborg är lika starka som förra året. Plus för Elfsborg i år är att de är ännu mer samspelta, minus för boråslaget är kanske att de inte har samma hunger som i fjol samt att kvalspelet till Champions League kan komma att slita såväl fysiskt som mentalt.

Hur tror ni sluttabellen ser ut i oktober?
1. AIK
2. Elfsborg
3. Malmö
4. Kalmar
5. Helsingborg
6. IFK Göteborg
7. HBK
8. DIF
9. Gefle
10. BP
11. Hammarby
12. Trelleborg
13. GAIS
14. Örebro

Kommentarer kring tabellen:
AIK har en stor bredd i truppen. I Elfsborg finns många spetskvalitéer precis som förra året. Malmö FF är starka framåt. Kalmar FF har en ojämn kvalité i sin trupp men ser ut att vara stabilt som lag. Helsingborg har många skickliga spelare men saknar rutin. I IFK Göteborg sjunger åldringarna på sista versen och de unga är frågetecken. HBK har ett ungt och utvecklingsbart lag, men svårtippade. Lika svårtippade är DIF med ny tränare och många utländska spelare. 

Gefle har ett stabilt lag med viss spetskvalité. Brommapojkarna slår ur underläge men har ett stabilt spel och kan säkert överraska. Hammarby har tappat många viktiga spelare och tränare. I Trelleborg finns spelglädjen kvar från förra året och kommer att klara sig kvar. GAIS har tappat många viktiga spelare och får fajtas i botten. Örebro räcker inte till och trillar därför ur. 

Svaren lämnades av Jens Altnäs på Himlen är blå.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2007-04-02 15:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans