Inför Allsvenskan: Djurgården
Johan Arneng ska styra mittfältet i år

Inför Allsvenskan: Djurgården

Den allsvenska premiären är nu bara dagar bort. Alla allsvenska redaktioner här på Svenska Fans har tippat utgången av serien och presenterar sitt eget lag lite närmare.

Alla redaktioner för de allsvenska lagen här på Svenska Fans har tippat sluttabellen för 2007 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen. Turen kommen till Djurgården IF 

Svenska Fans sammanlagda tips inför säsongen 2007:

1.
2.
3.
4. 
--------------------------------------------
5.
6. Djurgården IF
7. IFK Göteborg
8. Hammarby IF
9. Halmstad BK
10. Gefle IF
11. Örebro
12. Trelleborgs FF
13. GAIS 
--------------------------------------------
14. Brommapojkarna 

Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit inför året?

Nyförvärv: Jan Tauer (Eintracht Braunschweig), Mikael Dahlberg (GIF Sundsvall), Kebba Ceesay (Brage), Per Johansson (Karlslunds IF), Kristian Junegard (juniortruppen), Tommi Vaiho (juniortruppen) samt Christoffer Karlsson, Patrick Amoah och Eldin Kozica tillbaka från lån.

Förluster: Kári Árnason (AGF Århus), Abgar Barsom (Messiniakos), Elias Storm (Messiniakos), Stefan Bergtoft (Brommapojkarna), Tomas Backman (Jönköping Södra), Niclas Rasck (slutar)

Vilken spelare i ert lag bör man hålla ett extra öga på?
Lance Davids. Den tekniske och skottvillige yttermittfältaren avslutade fjolårssäsongen bäst av alla i Djurgården och förhoppningarna är stora att han kan höja sig ett till snäpp i år. En sevärd spelare som kan skapa oreda för alla allsvenska försvar.

Trolig startelva i premiären
En 4-1-3-2-uppställning enligt följande från höger:
Dembo Touray – Matias Concha, Markus Johannesson, Toni Kuivasto, Robert Stoltz – Johan Arneng – Lance Davids, Enrico, Daniel Sjölund – Mattias Jonson, Jones Kusi-Asare

Vilka är de tre viktigaste spelarna i ert lag? 
1. Johan Arneng. Järnkaminen personifierad utgör navet på Djurgårdens mittfält som balansspelare och med sin vinnarskalle är det han som ska bära laget mot nya framgångar. Det krävs med andra ord att Johan presterar för att Djurgården skall lyckas i år.
2. Markus Johannesson. Lagkapten, pådrivare och lite av lagets ”ansikte utåt”. Med sin proffsiga inställning är han ett föredöme för alla nya, unga spelare som kommit in i laget.
3. Dembo Touray. Utvecklades rejält under fjolåret och tystade många kritiker. I år krävs en ännu bättre säsong av Djurgårdens sista utpost. Dembos insatser kan alltid vara matchavgörande.

Vilken spelare i ert lag får sitt stora genombrott i år?
Quirinos kompis – Enrico! Vi fick se glimtar av hans potenial i fjol då han kom till Djurgården under säsongen. I år säger han sig ha acklimatiserat sig och gått framåt med en försäsong i kroppen. Har imponerat under försäsongen och kan komma att smälta in bra i det nya spelsystemet. Pass upp.

Vilket är ert lags styrkor respektive svagheter?
Styrkorna i Djurgården finns kanske framför allt runt omkring laget. Den fantastiska publiken, såväl på hemmaplan som på bortaplan och det långsiktiga tänkandet inom styrelsen. I truppen finns en bra mix av unga och gamla spelare men också en vinnarmentalitet hos nyckelspelarna som varit med och tagit hem bucklan förut.

Djurgårdens främsta svaghet är att det saknas någon riktig spetskompetens i truppen och i synnerhet offensivt.

Det här visste ni inte om Djurgården
Stefan Batan är otroligt fåfäng, Jones Kusi-Asare tar sig en tupplur så fort han får chansen och bland fansen spekuleras det i att Djurgården har fått Quirinos brorsa istället för den riktiga Quirino de betalade för.

Hur många säsongskort har sålts?
Drygt 6000 i början av mars.

Träningsmatcher
BP – DIF 0-0, Assyriska – DIF 3-0, Molde FK – DIF 3-1, Ålesund FK – DIF1-2, Valsta Syrianska – DIF 0-0, DIF – Sirius 4-2, DIF – Enköping 6-0, SC Olhanense – DIF 0-0, DIF – IFK Norrköping 1-2.

Vilka lag tror ni slåss om ligatiteln i år?
Elfsborg är givna favoriter eftersom de har sin trupp intakt samt att de har gjort bra förstärkningar i Keene och Florén. Men det kan vara dags för Helsingborg som väntat länge på en stor framgång. En viss Henrik Larsson finns med i laget. Malmö hårdsatsar men slipper favorittrycket i år. Får de ordning på försvarsspelet finns all anledning att tro på en topplacering.

Hur tror ni sluttabellen ser ut i oktober?
1. Elfsborg
2. Helsingborg
3. Malmö FF
4. AIK
5. Djurgården
6. IFK Göteborg
7. Halmstad BK
8. Kalmar FF
9. Örebro SK
10. Hammarby IF
11. Trelleborg
12. Gefle
13. Brommapojkarna
14. GAIS

Kommentarer till tabellen
Elfsborg är hungriga på mer framgångar och med den bästa truppen blir de mycket svårslagna. Helsingborg har varit starka på försäsongen och blir givetvis ännu starkare med Henke. Malmö FF har en bred och kapabel trupp. Återfinner spelarna motivationen blir MFF farliga. AIK upprepar inte fjolårssäsongen, men med Khári Stephenson kan det bli Royal League. Hos DIF finns potential men mycket måste klaffa för att DIF ska kunna hota topplagen. IFK Göteborg har en bra konkurrens offensivt, ser desto svagare ut defensivt. 

HBK har flera unga spelare som ”står på tur”. Dags nu för Djuric? Kan överraska. Kalmar FF har gjort nyttiga förstärkningar men lever mycket på att Ari ska leverera. ÖSK är tillbaka i Allsvenskan igen där de hör hemma. Svårspelade på Behrn Arena. Det är ett smärre kaos i Bajen och Tony Gustavsson får det svettigt. Trelleborg kunde ha spelat allsvenskt redan i fjol. Nyttig men begränsad spelartrupp. Gefle är svårspelat och hemmastarkt, det räcker till nytt kontrakt. Brommapojkarna fick ett oerhört tungt skadebesked i Bergtoft. Klarar sig precis. För GAIS blir dock förlusterna av Keene och Stephenson ödesdigra.

Tack till redaktionen på forum 1891 för svaren på frågorna

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2007-04-04 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans