16 årig målvaktstalang tränar med A truppen

16 årig målvaktstalang tränar med A truppen

Cem Alpek heter den unga talangen som kommer från Athletic FC:s ungdomsakademi. Inför årets säsong har han visat upp sådana kvalitéer att han har tagit en plats i AFC:s A trupp i Norrettan.

Första gången Cem uppmärksammades som en blivande stormålvakt var redan 2011 då han han blev svensk mästare i Futsal med AFC:s P 96 lag. Utvecklingen fortsatte i snabb takt  med spel i föreningens P 97, ett talanglag där han härdades i tufft motstånd.

Som 14 åring var det dags att kliva upp i seniorfotbollen för dagens 16 åring (född i juni 1997)  Div 3 spel blev det i Athletic FC:s A trupp, förmodligen en av de yngsta spelarna i hela serien.

Inför årets säsong tog han klivet upp i föreningens representationslag i Div 1, antagligen är han även där som 16 åring en av de yngsta spelarna i hela Norrettan. Att fortsätta utvecklas till en riktigt stor målvakt är förstås målet för denna unga talang. I dagsläget är det som 3:e målvakt i A truppen där han får jobba med sina mindre bra sidor och utveckla sina starka sidor under uppsikt av målvaktstränaren Dmitrijs Petrenko.

Det råder inga tvivel om att förutsättningarna finns för ytterligare kliv uppåt i karriären. Athletic FC önskar honom fortsatta framgångar och hoppas kunna hjälpa honom att förverkliga sina högsta drömmar inom fotbollen.     

 

Roy RosenbackRoy Rosenback2014-04-30 07:17:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna