Väsby-Akropolis 2-1 (1-0)

En mycket varm och solig dag på “Skyttan” slutade med den 3:e vinsten på försäsongen, 2-1 mot Akropolis IF efter 2 mycket snygga mål av “CH” och Dreijer.

I matchens 4:e spelminut kom första målchansen. Bortalaget Akropolis fick en frispark till höger drygt 2-3 meter utanför Väsbys straffområde, men skott gick rakt på “Thudde” i målet.

3 minuter senare fick Väsby sin första målchans då Saihou “CH” Jagne lyfte bollen till brorsan Aliu men skottet gick rakt på bortamålvakten Sami Berg-Ojeda.

Efter drygt 25 minuter fick Akropolis nummer 10 Michael Allyn ett bra läge men bollen smet utanför stolpen.

Med en kvart kvar av den 1:a halvleken spelar Aliu Jagne fram Saihou som håller i och håller i och när han rundat Sami Berg-Ojeda skjuter han bollen välplacerat i det högra hörnet då en Akropolis-spelare försökte täcka skottet vid det vänstra. 1-0 till Väsby.

Screcko Balorda fick till ett kanonskott inne i Väsbys straffområde men “Thudde” fortsätter spela säkert i träningsmatcherna och lyckas klistra bollen. Michael Allyn fick en ny chans några minuter senare men “Thudde” gjorde återigen en kanonräddning.

I början av den 2:a halvleken fick Akropolis en frispark strax utanför straffområdet då Gabriel Petrovic fällt bakifrån. Frisparken blev mycket farlig och gick i ribban sen långt utanför straffområdet. Knappt en halvminut senare fick Akropolis ett nytt farligt frisparksläge då Michael Allyn lyfte in bollen där den touchade någon på pannan men gick precis utanför Thudins högra stolpe.

Kali Ongala dribblade som vanligt och med sina småryck till höger kom han i den 68:e minuten kom han loss på sin högerkant och passade in bollen efter marken till en fri Christian Dreijer som enkelt kunde placera in 2-0 för Väsby.

I den 70:e minuten fick en före detta Väsbyspelare i Akropolis, Hristos Kitsos sitt 2:a gula kort och blev utvisad.

Bara 4 minuter senare kom reducering. Akropolis får en straff som lagkapten Sami Hassan placerade till höger om “Thudde”. En bra lagd straff lång ner som lyckades överlista vår mycket duktiga målvakt för dagen.

Med bara några minuter kvar av matchen fälls Aliu Jagne och det blir irriterat på planen. Aliu och en Akropolis-spelare börjar tjafsa med varandra meddans en annan spelare i bortalaget skjuter bort bollen stenhårt. Domaren rycker in och konstigt nog får Aliu första ett gult och sedan ett till som gör att han får kliva av. Konstigt var det eftersom man kanske tyckte att Akropolis borde haft minst en varning dom också.

Väsby lyckades vinna och tog sin 3:e seger på försäsongen.