Inför Superettan: Falkenberg (10)

Inför Superettan: Falkenberg (10)

Svenska Fans Superettanredaktioner har tippat utgången av serien 2007. Gultröjade Falkenberg spås en tiondeplats i år.

Nästan alla redaktioner bland Superettanlagen har tippat utgången av serien 2007. Vi presenterar nu resultatet av deras profetior, och turen har kommit till årets tia: Falkenberg.

Slutabellen 2007 (enl. Svenska Fans Superettanskribenter)
1.
2.
3.
- - - - - - - - - - - - - -
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Falkenberg
11. Åtvidaberg
12. Degerfors
13. Enköping
14. Bunkeflo
- - - - - - - - - - - - - -
15. Sirius
16. Sylvia

Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit inför årets säsong?
Nyförvärv: Pawel Mendel (Växjö Norra IF), Tobias Nilsson (Malmö FF), Kristoffer Englén (Varbergs BoIS), Måns Sörensson (Landskrona BoIS), Kristoffer Fagercrantz (Halmstads BK), Emir Kujovic (lån, Halmstads BK) och Robin Ganemyr (Örgryte IS).

Förluster: Astrit Ajdarevic (Liverpool FC), Patrik Larsson (Varbergs BoIS), Stefan Rodevåg (Örebro SK), Jens Josefsson (Ginsten), Tommy Petersson (klubb ej klar), David Elm (Kalmar FF), Marthin Möller (klubb ej klar) och Emil Backlund (Jönköpings Södra).

Vilken spelare i ert lag bör man hålla ett extra öga på?
Våra nyförvärv! Jag tror att våra nyförvärv kommer att bli guld värda. Samtliga kommer att göra mycket nytta för oss. Pawel Mendel ser ut att vara ett fynd.

Trolig startelva i premiären:
Tommy Naurin – Tobias Nilsson, Patrik Lundgren (K), Jens Gustafsson, Marcus Persson – Björn Carlsson, David Svensson, Robin Ganemyr, Kristoffer Fagercrantz – Peter Vougt, Pawel Mendel

Vilka är de tre viktigaste spelarna i ert lag?
Patrik Lundgren: Håller ihop backlinjen och bär ett stort ansvar som lagkapten. Oerhört viktig för laget. Inte bara brytningssäker, han är målfarlig också. Han spelar med mycket hjärta och är en lojal lagspelare. ”Lunkan” hade inte gjort bort sig i Allsvenskan. Men som tur är, är han FFF trogen. Patrik är en levande legend som är mycket viktig både på och utanför planen, en förebild för de yngre spelarna.

Tommy Naurin: Har räddat flest skott i serien de två senaste Superettan-säsongerna. Det är ett kvitto på hur fantastiskt bra han har varit de senaste två säsongerna. En fenomenalt bra målvakt som ger försvaret trygghet. Agerar med pondus och spelar lugnt och säkert. Tommy är utan tvekan en av seriens absolut bästa målvakter. Han räddade många poäng åt oss förra säsongen.

David Svensson: Styr mittfältet. Jag brukar kalla honom ”kungen av mittens rike”. Gjorde förra säsongens vackraste mål då han prickade in ett stenhårt långskott mot BP. David är vår spelfördelare. Han fördelar bollarna. Hade dock gärna sett att han sköt mer, då jag vet att han har ett mycket bra skott. David är en stark närkampsspelare som är rutinerad trots sin ringa ålder. Betyder mycket för vårat spel.

Vilken spelare i ert lag får sitt stora genombrott i år?
Jag hoppas och tror att det blir Pawel Mendel. Han öste in mål i trean förra säsongen, återstår att se hur han klarar spelet i Superettan. Själv tror jag att ”Pawel Polski” kommer att göra succé. Han har imponerat i träningsmatcherna och gjort en hel del mål. Pawel har en underbar inställning och är en hyvens kille. Är utrustad med ett ruggigt bra skott. Han jobbar hårt och är även en bra framspelare.

Vilket är ert lags styrkor respektive svagheter?
Styrkor: Är väldigt bra på hösten och är väldigt svårslagna på hemmaplan. Vi har en tradition att alltid prestera bra mot topplagen. Förra säsongen slog vi bl.a. Örebro SK och IFK Norrköping på hemmaplan. Dessutom försenade vi TFF:s avancemang genom att ta poäng av dem på hemmaplan (2-2). Vi är svåra att möta, vi är ett hårt arbetande lag som inte tvekar att gå in i tuffa dueller. Vi har väldigt bra lagmoral och en mycket bra inställning.

Svagheter: Star ofta serien svagt, tyvärr, och vi måste bli något jämnare. Vi spelar alltid superbra på hösten, vi måste se till att prestera bra under hela säsongen. Passningsspelet bör förbättras, ett inte helt fungerande passningsspel leder till enkla och onödiga baklängesmål.

Berätta något som vi inte visste om just er klubb (någon rolig, udda eller historisk anekdot kring klubben, någon spelare etc):
Vi har fostrat Pär Zetterberg, som spelade sju A-lagsmatcher för FFF innan han som 16-åring blev ungdomsproffs i Anderlecht. Vi har utvecklat många duktiga spelare som sedan gått vidare till en ”större” klubb, t.ex. Jesper Bengtsson (lagkapten i IF Elfsborg), Henrik Bertilsson (SM-Guld med HBK 2000 och även utlandsproffs i Frankrike), Daniel Alexandersson (nybliven Svensk Mästare med IF Elfsborg) och Viktor Elm (Kalmar FF).

Nu åter till Pär Zetterberg. Tänker berätta en intressant sak. När PG Skoglund var tränare för Falkenbergs FF gjorde han en sak som räddade Pär Zetterbergs karriär. Han stängde av honom från träningar och matcher en tid, p.g.a. att han hade uppträtt dåligt på en pojklagsmatch. Pär lärde sig mycket av den avstängningen. När Pär kom tillbaka efter avstängningen uppträdde han som en helt annan spelare. Han lärde sig att uppträda mer disciplinerat och att ha bättre inställning. Pär avslutade nyss sin mycket framgångsrika karriär. Men jag undrar vad som hänt om inte PG Skoglund lärt Pär denna tidigare beskrivna läxan? Avstängningen var ett genidrag av PG Skoglund och Pär har nog förstått att PG gjorde rätt. Vill även passa på att säga att Pär var en fantastisk spelare och är en av de bästa mittfältare som Sverige har haft. Han styrde och ställde på mittfältet som ingen annan. Pär var en riktig playmaker med gudabenådat spelsinne.

Hur många säsongskort har klubben sålt inför säsongen 2007?
Det får ni höra med kansliet om. Det kan inte vara många. De allra flesta betalar biljett när de besöker Falkenbergs IP.

Vilka lag tror ni slåss om ligatiteln i år? Hur tror ni sluttabellen ser ut i oktober?
BK Häcken ser riktigt bra ut! De har under årets försäsong tvålat till oss och ÖIS ordentligt och även slagit HBK. BK Häcken blir farliga i år. Förutom BK Häcken vill jag nämna att jag även tror att IFK Norrköping slutar på en hög placering. De har gjort två blytunga värvningar i Mikael Blomberg och Magnus Samuelsson, som jag tror kommer att vara till stor nytta för Peking. De två nyss nämnda lagen är de två lagen som jag tycker ser starkast ut på papperet. Men det är inte alltid så att lagen med namnkunnigast spelarmaterial lyckas bäst. Det kan mycket väl bli ett lag som skräller rejält i år, jag själv drömmer om att vi blir det laget. I övrigt ser det helt öppet ut. Många lag satsar stenhårt i år, då det är tre uppflyttningsplatser att slåss om. Årets upplaga av Superettan blir hårdare än någonsin!

Jag hoppas att vi kommer att vara med i toppen och fightas, men då krävs det att våra nyförvärv lyckas. Hoppas verkligen att vi har hittat bra anfallare som passar i Superettan. Utan ett bra anfallspar kommer vi inte långt. Jag vill inte gå ut och prata om någon placering för oss, men jag hoppas att vi kommer att vara med och kriga i toppen. Vi har på ett fåtal år förvandlats från ett bottenlag till ett mittenlag (i Superettan). Drömmen och förhoppningen är att vi nu tar ytterligare ett par steg i utvecklingen.

(Ett stort tack till Falkenbergs redaktion för er medverkan.)

svenskafans.commickael.moller@svenskafans.com2007-04-10 17:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans