Inför Superettan: Örgryte (6)

Inför Superettan: Örgryte (6)

Svenska Fans Superettanredaktioner har tippat utgången av serien 2007, och kommit fram till att lirarna från Göteborg, Örgryte, slutar på en sjätteplats.

Nästan alla redaktioner bland Superettanlagen har tippat utgången av serien 2007. Resultatet av deras förutsägelser säger att Örgryte slutar sexa i år.

Slutabellen 2007 (enl. Svenska Fans Superettanskribenter)
1.
2.
3.
- - - - - - - - - - - - - -
4.
5.
6. Örgryte
7. Ljungskile
8. Jönköpings Södra
9. Mjällby
10. Falkenberg
11. Åtvidaberg
12. Degerfors
13. Enköping
14. Bunkeflo
- - - - - - - - - - - - - -
15. Sirius
16. Sylvia

Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit inför årets säsong?
Spelare IN: Iheb Hamzeh, Gunnilse, Robin Jonsson, U-laget, Henrik Lawenius, U-laget, Christian Lindström, U-laget, Martin Strömberg, Elfsborg, Samuel Barlay, Malmö FF, Ken Fagerberg, J-laget, Mentor Zuhbi, Island, Alexandros Pappas, Jönköping Södra

Spelare UT: Ailton Almeida, FC Köpenhamn, Ola Toivonen, Malmö FF, Valter Tomas Junior, Molde, Toumas Uusimäki, Liebherr GAK Österrike, Axel Wibrån, GAIS, Angelo Vega, Qviding, Dejan Jurkic, Serres Grekland, Anders Prytz, Fredrikstad, Marcelinho, klubb okänd, Robin Ganemyr, Falkenberg, Johan Anegrund, slutar

Vilken spelare i ert lag bör man hålla ett extra öga på?
Samuel Barlay. Det stentuffa lånet från MFF kommer att sätta prägel på det nya, tuffa Öis i år. Samuel kommer att blomma ut i år då han får chansen att spela A-lagsfotboll i större utsträckning än tidigare. Helst då som en av två toppanfallare där han med sin tyngd och styrka kommer att fira triumfer.

Trolig startelva i premiären:
4-4-2 formation
Dick Last
från höger Martin Strömberg – Jukka Sauso – Markus Dahlin – Alexandros Pappas
från höger Mentor Zuhbi – Magnus Källander – Dominic Yobe– Henrik Sceweleff
Samuel Barlay – Ken Fagerberg

Vilka är de tre viktigaste spelarna i ert lag?
Magnus Källander är från och med i år spelande tränare och han kommer att leda laget både på planen och från sidan tillsammans med Janne Carlsson. På planen behövs han för att styra spelet och hans idoga löpande kommer att behövas. Han behövs inte minst för att leda ett ungt och orutinerat Öis-lag.
Martin Strömberg kommer i likhet med Källander få en viktigt roll med sin rutin och arbetsvilja. Han kommer även vara en bra förebild för de nya spelarna under året.
Jukka Sauso var mycket bra på sin mittbacksposition under säsongen 2005 men föll tillbaka några snäpp inför förra säsongen. Nu är det lättare motstånd och han kommer att göra än bättre ifrån sig här.

Vilken spelare i ert lag får sitt stora genombrott i år?
Henri Scheweleff: Det är dags att den talangfulle Henri tar steget fullt ut nu efter sitt benbrott och blir den spelare vi trodde vi köpte…

Vilket är ert lags styrkor respektive svagheter?
Styrkor: Tradition, allsvensk vana, vill utvecklas.
Svagheter: Orutinerat lag, sviterna av en dålig ekonomi som föreningen fortfarande lider av, organisationen i föreningen är inte helt uppbyggd än.

Hur många säsongskort har klubben sålt inför säsongen 2007?
Vet ej

Vilka lag tror ni slåss om ligatiteln i år?
Häcken
I princip samma trupp som tidigare och har sett bra ut på försäsongen och har lätt att hitta målet.

IFK Norrköping
Det är på tiden att IFK kommer tillbaka till finrummet där de hör hemma och i år kommer det säkerligen att ske. Klubben har byggt i flera års tid och då misslyckats, men har förhoppningsvis lärt sig av misstagen och därför blir det ett bra år för Peking. Har organisationen och truppen för att ta steget i år.

Landskrona
Har ett starkt lag på gång och gick rätt bra förra säsongen i Superettan, med mer rutin och att de unga blivit ett år äldre kommer det gå bra för dem i år.

Örgryte, Öster och Jönköping är tre lag som har chans att överraska då det finns potential i lagen. Tyvärr blir det ingen comeback i Allsvenskan direkt för vårt Öis.

Hur tror ni sluttabellen ser ut i oktober?
1. Häcken
2. Norrköping
3. Landskrona
- - - - - - - - - - - - - -
4. Öis
5. Öster
6. Sundsvall
7. Jönköping
8. Ljungskile
9. Åtvidaberg
10. Falkenberg
11. Mjällby
12. Degerfors
13. Sirius
14. Sylvia
- - - - - - - - - - - - - -
15. Enköping
16. Bunkeflo

(Ett stort tack till Balders Hage för deras medverkan.)

svenskafans.commickael.moller@svenskafans.com2007-04-12 10:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans