Följ allsvenskan i mobilen

Idag mottog redaktionen ett trevligt besked från Sveriges Radio för oss törstande fotbollsupportrar.

Som en naturlig fortsättning på satsningen på direktsändningar av elitserien i mobilen, kommer nu fotbollsallsvenskans samtliga matcher att direktsändas i mobil.sr.se. Så oavsett var Sveriges Radios lyssnare befinner sig när det är dags för avspark kommer de kunna höra Radiosportens webbsändningar i sina mobiltelefoner. Fotbollsfesten börjar nu på fredag 6 april när Trelleborg FF möter IFK Göteborg och IF Brommapojkarna möter Djurgårdens IF.

Som landets sportfantaster redan vet direktsänder Sveriges Radio sedan 2005 alla matcher i fotbollsallsvenskan och elitserien i hockey i sin helhet på webben. Nu är det mobilernas tur. Genom att koppla upp sig mot internet med mobilen och gå in på mobil.sr.se går det att lyssna direkt på webbsändningarna, vilket innebär att fotbollsintresserade kan höra sitt favoritlag spela oavsett var de befinner sig eller vad de har för sig.

- Jag är särskilt glad att våra webbradioreferat nu kan nå en ny mobil publik. De mobila direktsändningarna är ett mycket välkommet komplement till Radiosportens klassiska Sportextra i "vanliga" radion, säger Radiosportens chef Janne Svensson.

mobil.sr.se är Sveriges Radios prisbelönta sajt för mobiltelefoner. Här läser publiken bland annat nyheter och sport, lyssnar på åtta radiokanaler, hör nyheter, humor och sportklipp när det passar dem.

- Sveriges Radios mål är att möta publiken på dess villkor, var och när det passar dem. Att direktsända alla allsvenskans matcher i sin helhet är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Daniel Boo, ansvarig för mobila tjänster.

Svenskafans.com2007-04-04 20:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans