Träningsrapport 040226

Det var våren som välkomnade en trött spelartrupp en solig förmiddag ute på Ruddalen.

Jonas jagade igång spelarna som idag var tjugo till antalet. Saknades gjorde Anton, Långås, och Claesson som fortfarande är skadade. Håkan Mild var således med och operationen dröjer ett par dagar.

Efter Jonas uppfriskande uppvärmning tog Lampan tag i det hela och manade på gubbarna i en passningsövning med både långa och korta passningar. Efterhand drevs tempot upp och Kalle tillsammans med Oscar imponerade med perfekta uppspel gång efter gång.

Bosse delade efter övningen in spelarna i två lag med spel över halva planen.

Rött: Dennis, Ijeh, Kalle, Seb, Ölme, Oscar, Rosen Mourad, Sankan, Nadj.
Blått: Hjalmar, Erling, Mild, Jonas, Sampo, Risp, Marino, Smedberg, Dessa, Bengt.

Spelarna hade fria tillslag, men målen skulle göras med ett tillslag. Målvakterna fick använda händerna över hela planen.

De blåa började bäst och Marino gjorde tre snabba mål på nick. Peter Ijeh reducerade med en lång spark i det öppna målet något senare och Bosse påpekade att man inte behöver be om ursäkt för att göra mål.

Det blå laget fortsatte också hädanefter bäst och det var framförallt Marino och Martin Smedberg som lyste kraftigast med fem respektive fyra mål var. Slutsiffrorna skrevs till 9-1.

Planen förlängdes till straffområdeslinjerna och lagen formerades om något när Bosse lät Rosen byta två gubbar i varje lag.

Rött: Nadj, Ölme, Kalle, Dennis, Sankan, Seb, Smedberg, Jonas, Rosen, Mourad.
Blått: Bengt, Hjalmar, Erling, Risp, Dessa, Oscar, Mild, Sampo, Marino, Ijeh.

Det såg inte ut som att Håkan besvärades av sin vadskada då han fullkomligt dominerade första halvlek på den stora ytan. Han tog emot bollarna bra och vände spelet ruskigt bra. Oscar behövde inte göra så mycket men transporterade bollen bra vid ett flertal tillfällen.

Marino skulle även här starta med ett tidigt nickmål då han skallade in en hörna från höger.

Löpning gick emellan i halvtid. Håkan avstod och körde lite lättare på egen hand och bytte senare plats med massör Björn som stått som linjedomare på solsidan.

Det märktes ganska tydligt att Håkan gick av. Eller i alla fall så fick de röda upp tempot rejält. Seb, Jonas och Smedberg visade prov på samma skickliga kortpassningsspel som senast mot Trollhättan och det ledde fram till flera farligheter. Mitt i de rödas största offensiv fick Blått kontringsläge och då gick det undan. Oscar drev upp bollen, friställde Ijeh mellan två backar som i sin tur ensam med målvakten retligt lade bollen framför sista backen där Marino kom farandes och slog in tvåan. Riktigt snyggt och det visar att Ijeh inte bara kan göra mål utan även spela fram.

De röda gav dock inte upp utan fortsatte i samma goda stil. Erling och Risp storspelade dock bakåt och framförallt Fredrik går framåt mer och mer. Han hade bl.a. en klockren glidtackling innan Rött äntligen kom igenom. Jonas, Rosen och Sankan hittade varandra riktigt snyggt innan bollen kom in framför Smedberg som enkelt placerade in reduceringen. Spelvändningarna fungerade grymt bra för det röda laget under den andra halvan och inte sällan är det Kalle som från sin backplats styr upp det hela genom att slå boll efter boll ut på kanten med oerhörd precision.

Träningen avslutades med lite löpning med boll. Det var ganska halt och många spelare utbrast "vilken underbar teknik man har" när bollen for iväg efter sista konan.

Andreas Kjäll2004-02-26 14:20:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg