Väsby-Värtan 0-1 (0-0)

Gårdagens genrep mot Divison-2-laget Värtans IK slutade med försäsongens 5:e förlust, 0-1 på Vilundavallen 2 där vädret och gräsmattan var helt fantastiskt bra.

Vilundavallen 1 ligger under plast för att planen ska bli spelklar till premiären om 6 dagar mot Västerås eftersom “Skyttan“ är upptagen då Vasalund/Essinge har sin premiär på söndag, men Vilundavallen 2 hade hur fin plan som helst, 2:an har nog aldrig någonsin varit bättre. Det enda som fattades där var nog ett bättre genrep. Matchen startade kl. 17.30 på grund av att man inte ville ta någon risk att det skulle mörkna för tidigt då det inte finns någon belysning runt planen. Men första matchen för säsongen på vanligt naturgräs slutade inte som många tippat, varför har vi så svårt att göra mål på Värtan...

Oturligt nog fick man ju inte veta att matchen började en halvtimme tidigare än tänkt så dom första 30 minuterna missade man då man fick höra när man äntligen kommit dit att Väsby startat matchen mycket bra med ett högt bolltempo och rörlighet.

Första målchansen med mina egna ögon dök upp när cirka 35 minuter hade spelats, Saihou “CH” Jagne får bollen framför fötterna bara några meter framför bortamålet men lyckades inte få in bollen då Värtan-målvakten kommit ut och täckt skottvinkeln för “CH”.

Strax innan den 1:a halvleken var till ända fick Värtan ett farligt frisparksläge några meter utanför Väsbys straffområde. Bollen seglade över muren och ner vid den vänstra stolproten men där var också “Thudde” och lyckades tippa ut bollen åt sidan, men anfallet var inte över, en annan Värtan-spelare fick tag i bollen och återigen lyckades “Thudde” göra en kvalificerad räddning och ut till hörna.

När halvleken var över såg man någonting som inte var bra, Gabriel “Gabbe” Petrovic gick tillsammans med naprapaten Niklas Scherdin och haltade ganska ordentligt när han gick av planen. En spelare som vi verkligen inte har råd att klara oss utan i premiären.

Och den 2:a halvleken blev inte bättre, när “CH” sprang in på planen (med nya svartlimegröna F50-skor från Adidas på fötterna) frågade Väsbys speaker och skribent på Väsbyredaktionen, Roy Rosenback varför han inte gjort något mål i den 1:a halvleken, "Det kommer två nu", svarade anfallaren. Med knappt 20 minuter spelade av den 2:a fick “CH” lämna planen och det såg ut som att även han hade riktigt ont. Även storebrorsan, Aliu klev av banan några minuter senare på grund av något som såg ut som en sträckning, men “Gabbe” och “CH” borta i premiären kommer bli tungt, vi får hoppas att både snabbt blir fullt återställda.

Mer om matchen nu, det fanns inte så många farliga målchanser i halvlek nummer 2 men det var ändå Värtan som skulle lyckas. Med 4 minuter kvar var det sjabbel, sjabbel, sjabbel i Väsbyförsvaret och Värtans Zegai Haptom dribblade 2-3 spelare och satte 0-1 bakom en chanslös “Thudde” i målet. Hoppas det här inte tar för mycket på självförtroendet i laget.

Väsby satsade för ett kvitteringsmål men det blev mest en massa kontringar för bortalaget i slutminuterna. Peter Motas la en helt misslyckad hörna som gick i någon konstig bana en meter upp i luften och en meter bakom mål. Väsby hade ju tränat på varianter i fasta situationer på lördagens träningspass men dom flesta hörnorna blev misslyckade.

Hoppas det blir som ett uttryck säger: “Dåligt genrep = bra premiär”.