Inför Väsby-Västerås

Nu är det äntligen seriepremiär och en ny spännande säsong med drygt 20 nya spelare och 2 nya tränare väntar. I premiären bjuds på tufft motstånd, Västerås har visat bra form på försäsongen och är överhuvudtaget ett mycket duktigt fotbollslag.

Nu är det äntligen dags igen, debutsäsongen i Divison-1 Norra är här och dom nya tränarna, Mikael Stahre och Björn Wesströms målsättningar det här året som jag skulle kunna tänka mig är att vara i alla fall med i toppstriden och fightas om dom två uppflyttningsplatserna till Superettan. Det känns som om Assyriska, Syrianska och Valsta Syrianska kan bli farliga i år och också heta konkurrenter i toppen.

Om man tittar lite statistik lagen emellan inför morgondagens match är det väl inget märkvärdigt. Väsby och Västerås har bara mötts två gånger och det var i Superettan 2005, Väsby vann första matchen med 3-2 och den andra vann VSK med 2-0.

Det finns två namn i VSK som man säkert hör och som skrämmer lite extra, anfallarna Temesgen Berhane och Dragomir Draganov, två ruskiga målskyttar som gjorde 11 respektive 14 mål var under den förra säsongen. Så dom som startar i backlinjen för VU i morgon, glöm nu inte att hålla koll på dom två för det blir det åka av kan jag säga. Annars enligt Västerås hemsida verkar det som om mittfältaren Patrik Grönvall har visat bra form på försäsongen och har en hög högstanivå, vi får hålla extra koll på honom också. 

Om man tittar bland Väsbys spelare som inleder säsongen 2007 är det väl egentligen inte någon som sticker ut riktigt, kanske Gabriel “Gabbe” Petrovic och Saihou “CH” Jagne men det är ju helt andra motståndare nu än i träningsmatcherna och det är tveksamt om dom kan visa samma klass mot en motståndare som Västerås!

Premiärnerver? Nja, sådär faktiskt. Känns egentligen inte riktigt som att serien drar igång nu, men det lär väl kittla lite i magen i alla fall några timmar innan avspark.

Själv hoppas jag på en bra och intressant match med en matchbild där vi kommer vara det spelförande laget och lyckas vinna och känna en lättnad så självförtroendet är på topp inför Svenska Cupen-matchen mot BK Forward, men det var ju vad jag hoppades på, tyvärr tror jag att matchbilden lutar mer åt bortalagets fördel och att det blir VSK som plockar tre eller åtminstone en poäng med sig hem. Vi på Väsbyredaktionen har kommit överens om ett resultat som vi tror är lämpligt när matchen är färdigspelad, och vårat resultat är faktiskt lite överraskande, 2-2.

Väsbys trupp mot Västerås: 

Målvakt:
1. Thomas Thudin
Försvarare:
3. Peter Motas
4. Daniel Johansson (K)
8. Walid Atta
13. Omar Jawo
19. Daniel Lindqvist
Mittfältare:
2. Gabriel Petrovic
6. Brwa Nouri
7. Patrik Manzila
11. Kali Ongala
17. Mikael Wentzel
22. Kweku Turkson
23. Aliu Jagne
Anfallare:
15. Admir Catovic
20. Bilel Ghemri
21. Saihou Jagne

Skador/avstängningar:

Mikael Hjelmström (fot)
Johan Vega (gipsad hand)
Per Magnusson (ljumske)
Andrés Thorleifsson (ljumske)

Kommentar: Endast fyra spelare är skadade och egentligen är det bara Mikael "Micke" Hjelmström som nog skulle ha varit med i startelvan mot VSK. Inga spelare är avstängda eftersom det är första matchen.

I morgon gäller det alltså, så sent som 18.00 denna söndagseftermiddag gör Väsby United debut i Divison-1 Norra. Dömer gör Niklas Abrahamsson från Sollefteå och alla är såklart hjärtligt välkomna, både hemma- och bortafans och självklart ni som bara vill se på fotbollsunderhållning! Om man inte orkar ta sig ner till matchen så sänds den live på SverigesRadio Västmanland på www.sr.se/vastmanland och kommentatorer är Johan Bengts och Peter Markstedt.

Biljettpriser:

Vuxna: 100 :-
Pensionärer: 60 :-
Ungdom (16-19 år): 50 :-
Ungdom (under 16 år): Gratis

Niklas Sahlén2007-04-21 11:14:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna