Lite tankar inför seriestarten

Vilka försvinner, vilka stannar, och så vidare. Nu pratar jag faktiskt inte om Silly Season utan hur Divison-1 Norra 2007 slutar...

Fler intressanta lag
På pappret tycker jag att Division-1 Norra är en mycket bättre serie än Södra. Fler intressanta lag finns med och säkert 7-8 lag som gör upp om dom två uppflyttningsplatserna till Superattan nästa säsong. En snabb kommentar om dom 5 lag jag tror kommer vara med i toppen:

Syrianska FC: Har väl i princip alltid varit ett spelskickligt lag med många unga och talangfulla spelare och är alltid med i toppen, i alla fall dom senaste åren. Förr förra var man ju bara ett mål från Superettan då man mötte Qviding i kvalet men det ville sig inte för SFC. I övrigt ett publikstarkt lag som har en fantastik hejarklack, Gefe Fans. Fräsch arena som är ganska ny och det känns som om Syrianska FC har allting för att spela i Superettan 2008.

Västerås SK FK: VSK är en välorganiserat klubb, stor ungdomsförening, Sommar-Camp där man skickar unga spelare till Milano för att få träffa världsstjärnor från Milan + träningar med dom, arrangerar bland annat Aros Cupen, 4 säsonger i Allsvenskan och 6 i Superettan + en hel del talangfulla spelare i årets truppupplaga. Meriterad tränare, Sören Cratz som jag också tror lyckas bra i Division-1 Norra den här säsongen.

Assyriska FF: Tillsammans med Umeå FC och Väsby spelade Assyriska FF förra säsongen i Superettan. Förlorade mot Bunkeflo IF i kvalet och degraderades från den näst höga fotbollsdivisionen i Sverige. Är säkert revanschsugna i år och har en stark och bred trupp på 24 spelare som inleder denna fotbollssäsong.

Väsby United: Tydligen var ju IK Sirius för tuffa i förra årets kval om platsen i Superettan och allting kändes hopplöst, men när AIK senare under vintern tog initiativet att fördjupa samarbetet med VU blev det helt klart intressantare. 7 spelare + 4 ledare från AIK:s A-lag, Utvecklings -och Ungdomslag har tillkommit och det känns hyfsat bra inför seriepremiären i morgon mot favoriterna Västerås. En sak till som känns ganska härligt är att Väsby har rätt att låna in två A-lagspelare från AIK under säsongen om klubbarna kommer överens om någon/några, undra vilka det kan bli?

Valsta Syrianska IK: Ännu ett lag som jag tror kommer vara med i toppen är Valsta Syrianska som visat mycket bra form på försäsongen mot bättre lag som Sirius och Djurgårdens IF som man spelade 2-0 respektive 0-0 mot i träningsmatcherna. Sen när man mött lite sämre lag har det gått sådär va, bland annat 0-2-förluster mot både Enskede och Arameiska/Syrianska. Men jag tror faktiskt på Valsta som ett topplag den här säsongen och inte ett mittenlag som man brukar vara.

Det var lite snabba kommentarer om 5 lag som jag tror är med i toppen. Men sen finns det också många outsiders enligt mig 2007, Vasalund/Essinge IF kommer nog finnas med i toppen eller mitten. Norrlandslagen har jag egentligen aldrig haft så mycket tro på men både Bodens BK FF och Umeå FC kan också vara där om dom får en hyfsad start på säsongen.

Alla tre nykomlingarna åker ner
För båda oss på VU-redaktionen känns det som att alla tre nykomlingarna i årets tabell kommer åka ner direkt. Skiljebo SK, IFK Timrå, och BP:s nya samarbetsklubb Gröndals IK känns inte så märkvärdiga. Speciellt inte Gröndal som ett tag var på väg att tvångsflyttas ner en division nu på våren då man spelat med två icke licenserade spelare i fjol, men det redde ut sig. Om inte någon av dom tre klubbarna skulle degraderas till Division-2 är nog risken stor att BK Forward, Falu FK och Östersunds FK ligger risigt till, och dom tre är nog outsiders till nedflyttningsplatserna. Men fortfarande är dom tre nykomlingarna hetast tippade av oss till Divison-2-spel nästa säsong. 

Viktig match i morgon
Det var lite tankar från mig inför seriestarten. Nu är serien igång om man tittar på klockan, för 10 minuter sedan drog Division-1 Norra 2007 igång, Boden mot Timrå och Östersund mot Forward. I morgon blir det intressantare, kl. 15.00, 2 matcher, 17.00, 2 matcher, och 18.00, 1 viktig match, FC Väsby United mot Västerås SK FK. Då smäller det! Alla är hur välkomna som helst! Det här är vårat år, vi på Väsbyredaktionen önskar hela Väsbytruppen ett stort lycka till i morgon och överhuvudtaget hela säsongen!

Niklas Sahlén2007-04-21 15:10:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna