Väsby-Västerås 1-0 (0-0)

Söndagens premiär mot seriefavoriterna Västerås SK kunde inte slutat bättre, 1-0 till VU efter mål av Brwa Nouri på stopptid i den 2:a halvleken.

Strålande spel
Väsby och Västerås möttes i en kall och regning premiärmatch på Vilundavallen, men vad gjorde vädret? Väsby var det bollförande laget i den 1:a halvleken och hade ett strålande kortpassningsspel i högt tempo i blötan. Många plus till speciellt Kali Ongala, spelade strålande fotboll matchen igenom på högermittfältet. Jobbade stenhårt i både offensiven och defensiven. Skapade många chanser själv och verkade trivas därute. Övriga Väsbyspelare gjorde också en kanonmatch men bakom Kali var självklart målskytten Brwa Nouri bäst, tack AIK för att ni fördjupade samarbetet med oss och gjorde så att slitvargen Nouri kom till VU och fick premiärmåla... i nättaket... på stopptid.

Chansrik halvlek
Väsby skapade mycket i den 1:a och många skott avlossades utanför Västerås straffområde. Det var överhuvudtaget en mycket bra halvlek med många farliga chanser. Kali Ongala hade ett par gigantskott, tyvärr utanför VSK-målvakten David Wikströms stolpar. Aliu Jagne var också pigg, även han verkade ha kul på planen och fintade ofta bort VSK-spelare på sin vänsterkant. Redan i den 3:e minuten lyckades Aliu göra en tunnel på Västerås högerback Suleyman Aslan men inlägget blev helt klart misslyckat, rakt i Wikströms famn. Bara minuter senare kom målfarlige anfallaren Dragomir Draganov till anfall på andra sidan och sköt ett löst skott som gick bara någon halvmeter utanför Thomas “Thudde” Thudins vänsterstolpe. “Thudde” var en av få som såg ut att ha problem, i alla fall vid ett par tillfällen. I den 12:e matchminuten tappar han bollen på ett inlägg från vänsterkanten och man trodde att det var 0-1, men bollen ändrade riktning och “Thudde” han upp den innan kortlinjen. 2 minuter senare fick Väsby ett hyfsat frisparksläge från drygt 25 meter där Walid Atta skjuter tätt utanför. Den första kvarten var helt klart Väsbys som skapade mycket med sitt så fina passningsspel. Efter 21 minuter tappade Väsby markeringen på VSK:s andra målfarlige anfallare Temesgen Berhane och lät honom skjuta ett halvvolleyskott, som tur var fick han inte så bra träff och Thudin räddade. Strax därefter kom Västerås till anfall i ett 2 mot 2-läge och Berhane och Draganov visade prov även på deras fina passningsspel. Tre stycken väggpassningar till varandra innan Dragomir klippte till och “Thudde” fick göra en makalös benparad. Bortalaget växte sig in i matchen mer och mer och skapade många heta målchanser. I den sista kvarten av den 1:a halvleken blev det mycket spel på både planhalvorna men ingen riktig målchans. Väsby spelade fantastiskt i den 1:a men bolluslingen ville inte in. Man satt och hoppades på en målrikare 2:a halvlek.

Mer försiktigt spel
I den 2:a halvleken kom bägge lagen ut ur omklädningsrummen med ett lite försiktigare spel och inte lika högt tempo. Väsby spelade i motvind och hade oerhört svårt att få iväg långbollar när det behövdes. Men i den 46:e minuten rivs bortalagets Patrik Grönvall ner i straffområdet av två Väsbyspelare men domaren tecknade för spela vidare. 7 minuter in i halvlek nummer 2 kom den första målchansen. Andreas Eriksson i VSK skjuter ett hårt skott tätt över ribban och minuten därpå har även lagkapten Martin Andersson ett hyfsat skott som gick utanför. Det i princip enda Väsby skapade i den 2:a kom med cirka 20 minuter kvar av matchen, Peter Motas kommer loss på sin högerkant och lägger ett fint inlägg till “CH” som nickar utanför. Sen blev det lite mera irriterat och krampkänningar. Några byten och varningar innan den 93:e minuten då Mikael Wentzel kom helt fri på vänsterkanten, skjuter, Wikström räddar, retur, Brwa Nouri... MÅL! Med bara sekunder kvar av matchen fick Nouri perfekt träff och bollen satt stenhårt upp i nättaket. Bättre premiär än så här mot seriefavoriterna VSK kan man ju knappast önska sig. Stundtals bländade spel inför dom 479 åskådare som sökt sig till Vilundavallen denna kalla vårarafton.

Riktigt skönt med seger
Det var skönt och viktigt med seger så självförtroendet är på topp i morgon (onsdag) när VU åker till Örebro för att möta BK Forward i Svenska Cupen. Vi på Väsbyredaktionen säger grattis till spelarna och ledarna och önskar dom ett stort lycka till i fortsättningen!